jabłkami. Super szybkie ciasto z mnóstwem cynamonu, idealne do kawy. Składniki 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 4 jajka 200 ml oleju rzepakowego 1 łyżka kakao 1 łyżka mielonego cynamonu 1 garść rodzynek 4 jabłka 1 łyżeczka oczyszczonej sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g posiekanych migdałów Przygotowanie Żółtka jajek oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno
R'n'G Kitchensklepowych półkach. Chwila roboty, a efekt może Was bardzo zaskoczyć. 1 cup Wiórków kokosowych 1/2 cup Ziaren słonecznika 1 tbsp Nasion Chia 2 tbsp Jagód Goji (opcjonalnie) 1 tsp Mielonego cynamonu 2 tbsp Syropu klonowego lub miodu (więcej jeśli lubicie bardziej słodkie) 1 Duże jajko 1 tbsp Oleju kokosowego (rozpuszczonego) Rozgrzewamy piekarnik do 160°C. Suche składniki mieszamy
Oslov.Pomidory malinowe (lub z puszki jeśli nie w sezonie) 1 Czerwona cebula 2 łyżeczki Koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki Pokrojonych papryczek Chipotle 5 Ząbków czosnku 2 łyżeczki Oregano 1 łyżeczka Mielonego kuminu 1 łyżka Octu Jabłkowego Natka kolendry Masło Klarowane (do smażenia) Sól i pieprz (do smaku) Na patelni mocno rozgrzej masło klarowane. Ząbki czosnku w skórkach lekko rozbij przykładając
Oslov.Chudego mięsa z kurczaka lub indyka 1 Ananas 1 Czerwona Papryka 1 Mała cebula 1 Cebula Dymka ze szczypiorkiem 2 Jajka (opcjonalnie) 3 Ząbki Czosnku 1 łyżeczka Mielonego Imbiru 50 ml Soku z limonki 50 ml Sosu sojowego 1 tbsp Sosu Sriracha (opcjonalnie, pomiń jeśli stricte Paleo lub zamień na inny sos chili) Ziarna sezamu (do przystrojenia) Natka kolendry
Oslov.łyżeczki Musztardy Dijon 1 łyżka Oliwy z oliwek 1 łyżka Soku z cytryny 1/2 łyżeczki Miodu Sól i pieprz Sos paprykowy 2 Papryki czerwone 2 Ząbki czosnku 1/2 łyżeczki Mielonego kuminu 2 łyżka Soku z cytryny 3 łyżki Ziaren słonecznika 2 łyżki Oliwy z oliwek Sól i pieprz Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do niego resztę składników marynaty
Oslov.wołowo-wieprzowe, ale w przypadku tego przepisu jeszcze lepiej sprawdzi się jagnięcina. Odrobinę czasochłonne, ale efekt wynagradza czekanie. Prawdziwy przykład comfort food, który pokocha cała rodzina. 500 g Mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe, jeszcze lepiej nada się jagnięcina) 1,5 Główki czosnku (1 cała plus 6 ząbków) 1 tbsp Sosu Worcestershire (pomiń jeśli stricte Paleo) 1 Mała cebula
Oslov.nogi nawet po najcięższej nocy. Chlebki 1/3 cup Mąki z komosy ryżowej 1/3 cup Wody (mniej lub więcej) Szczypta soli Masło klarowane Ghee (do smażenia) Micha 300 g Mięsa mielonego wieprzowego 1 Papryczka chipotle (lub więcej jeśli chcemy bardziej pikantne) 2 Świeże pomidory (lub z puszki) 2 Ząbki czosnku 1 łyżeczka Wędzonej papryki Natka pietruszki Masło klarowane Ghee
Oslov.łyżki Miodu 1/4 cup Mąki z tapioki 1/4 cup Mąki z migdałów ziemnych Szczypta soli 1/4 łyżeczki Sody oczyszczonej 1/4 cup Oleju kokosowego (w temperaturze pokojowej) 1 łyżeczka Mielonego cynamonu 1 łyżka Cukru kokosowego Brzoskwinie obierz i pokrój w drobną kostkę. Wrzuć je do garnka razem z odrobiną wody i miodem. Gotuj przez kilka minut, aż owoce zmiękną. Rozgrzej
Oslov.drobnych oczkach 75g drobno pokrojonego jabłka 50 g posiekanych orzechów włoskich ( dałam migdały słupki) 50g wiórków kokosowych 200g mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki mielonego cynamonu szczypta soli Krem: 125g kremowego serka np. Twój smak ( dodałam 200g) 50g miękkiego masła 80-100g cukru pudru ziarenka z laski wanilii ( dodałam dodatkowo) Wykonanie: Ciasto: produkty powinny
Słodkie zapomnienieorzech włoski prażony na odrobinie oleju 35-40 g/kg (rozgnieciony w moździerzu ) -peklosól 19-20 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -pieprz cytrynowy 1 g/kg -czosnek świeży 2 g/kg -kolendra mielona 1,5 g/kg -woda 300 ml dodana podczas dodania przypraw -jelita wieprzowe 28-30+ do kiełbasy podpiekanej podsuszanej proponuje 30-32 WYKONANIE Kupione mięso kroimy do peklowania łopatkę pierwsza
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.szklanka mąki Basia 2 lyżki ciemnego kakao szczypta soli proszek do pieczenia 2 łyżeczki krem 3 budynie waniliowe 6 łyzek cukru krysztalu 800 ml mleka 3 łyżki kawy mielonej kawy 1 kostka masła dodatkowo 100ml naparu kawy rozpuszczalnej dżem truskawkowy lub śliwkowy przygotowanie biszkopt upiec w blaszce 24 x 24 (tu akurat mój błąd bo upiekłam w dużej blaszce
Moje Wyrobyszklanki czerwonej soczewicy 8-10 suszonych pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki oliwy z oliwek sos z ostrych papryczek kurkuma kumin mielona kolendra (ziarna) pieprz sól woda Wykonanie: Suszone pomidory i soczewicę należy namoczyć parę godzin przed gotowaniem. Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na oliwie, gdy się zeszkli dodajemy
Quinoa Raz!Będziemy potrzebowali: papieru ryżowego oleju do smażenia Składniki na farsz: 400 g mięsa mielonego wieprzowego 50 g kiełków brokułu 1 posiekana w kostkę cebula 2 marchewki starte na tarce o grubych oczkach 30 g grzybów mun (grzyby moczymy we wrzątku – odcedzamy, studzimy, siekamy) 100 g makaronu ryżowego (moczymy makaron 5 minut we wrzątku – odcedzamy studzimy, trochę
MojaQchnia.plłyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dr.Oetker Nadzienie: 1,5 kg kwaśnych jabłek np. antonówki ¾ szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki mielonego cynamonu Dr.Oetker Przygotowanie: Ciasto kruche: Mąkę wsypać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz śmietaną i żółtkami, dodać pokrojone na kawałki zimne masło, zagnieść szybko jednolite kruche ciasto
Wanilia i Kardamonalbo 1kg całego kurczaka na 4 dorosłe osoby) 2 duże główki czosnku (rozebrane na ząbki, obrane ze skórki) 1 kieliszek białego wina oliwa z oliwek natka z pietruszki (posiekana) mielony pieprz sól Mięso osolić i opieprzyć. Na patelni rozgrzać sporo oliwy, kiedy się rozgrzeje, zezłocić na niej czosnek pilnująć, żeby go nie przypalić. Zdjąć z patelni i odłozyć
stajnia gołębie od kuchni