mielone - 47549 przepisów (strona:1402/3170)

Zupa krem z dyni z grzankami i pestkami 194

porcji: zupa: 1 mała dynia 3 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera kawałek pora 3-4 ząbki czosnku 2 liście laurowe ziele angielskie sól, pieprz imbir mielony, gałka muszkatołowa goździki, kurkuma 1 łyżka masła dodatki: kilka kromek chleba tostowego pestki dyni olej z pestek dyni sól masło klarowane kremówka (opcjonalnie) Przygotowanie : Warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki

Ze smakiem i z pasją
Domowy Falafel 140

window.adsbygoogle || []).push({}); Domowy falafel składniki 450 g suchej ciecierzycy 1/2 pęczka świeżej kolendry 1/2 pęczka świeżej natki pietruszki 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka mielonego kminu 1 ostra papryczka chili Ciecierzycę namaczamy w wodzie, najlepiej na całą noc. Pietruszkę i kolendrę myjemy, wrzucamy do robota kuchennego razem z obraną cebulą, czosnkiem i papryczką chili

Delusional Trine
Tostowana drożdżówka z karmelizowanymi pomidorami i lodami 137

przepisami. Wpisujesz w google "proste dania dla studentów". Oto pierwszy wynik: "Makaron z boczkiem i cebulą". Myślisz sobie: spoko, zrobię. Składniki: - makaron ze szwajcarskiej mąki mielonej sposobem tradycyjnym - boczek z dzikich świń z Afryki - łzy brazylijskiego noworodka - kryształ z serca góry Uga Buga - cebula rotszwalcka wyhodowana w ziemi torfowej - sól himalajska Sposób przygotowania: Cebulę posiekać

Marder&Marder Manufacture
Pieczona karkówka z jabłkami 244

dużym ułatwieniem! Pokrojoną karkówkę przyprawiamy z obu stron – solidnie solą i pieprzem, ostrą i słodką papryką oraz sporą ilością majeranku. Jeśli lubicie, możecie też dodać granulowany czosnek i mieloną kolendrę – również będą pasować. Wszystkie cebule obieramy i kroimy na plasterki. Co robić, aby nie płakać przy krojeniu? Zanurzcie na chwilę nóż i cebule w bardzo zimnej wodzie

Poezja smaku
Krem z pieczonej dyni z curry 101

reszty była w dechę.  Składniki: 750 ml bulionu warzywnego 500 g dyni hokkaido (waga bez pestek) 1 cebula 1 mała główka czosnku 1 czubata łyżeczka curry spora szczypta mielonej chili (lub więcej) 1 łyżka ziaren słonecznika  3 kromki ulubionego chleba 2 łyżki jogurtu naturalnego pół pęczka poszatkowanej natki pietruszki sól olej rzepakowy (przepis na 4 porcje) Dynię

Kardamonovy
Kotleciki z soczewicy 156

Kotleciki z soczewicy to świetna alternatywa dla tzw. mielonego. Są sycące, mają więcej wartości odżywczych niż tradycyjne mięsne kotlety i smakują tak samo pysznie Składniki na ok. 8-10 sztuk: – 1 szklanka surowej czerwonej soczewicy – 1 mała cebula – 1 jajko – ¾ kubka mąki pszennej – bułka tarta do obtaczania – olej do smażenia Przygotowanie: Ugotuj soczewicę

I LOVE LIFE
Jesienne ciasto piernikowe z jabłkami i krówkami czyli poWeekendowe Łakocie odc.181 156

placków upiekłam to ciasto  będące kwintesencją jesiennej pory roku. Jesienne ciasto piernikowe z jabłkami i krówkami 160 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia po 1 łyżeczce mielonego kardamonu, imbiru i cynamonu szczypta soli 130 g miodu 50 g golden syrup (nie miałam więc dodałam syrop klonowy) 130 g pokrojonego masła  30 g cukru 2 jajka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Boczniaki smażone z sosem sojowym, imbirem i czosnkiem 153

pełnowartościowy obiad! ;) * SKŁADNIKI na 2 porcje 500 g boczniaków 1 ząbek czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka syropu z agawy 1 łyżka octu ryżowego szczypta płatków chili ½ łyżeczki mielonego imbiru (lub 1 łyżeczka świeżo startego) 1 łyżeczka oleju, np. sezamowego 1 łyżka siekanej natki pietruszki kilka rzodkiwek 1 łyżeczka sezamu * PRZYGOTOWANIE Boczniaki oczyść z ziemi. Czosnek drobno posiekaj

Food Square
Węgierski kociołek – pyszna i pożywna zupa gulaszowa! 207

czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1,5 litra bulionu lub wody 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 4 kulki pieprzu 1 czerwona papryka przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, chili, cukier olej do smażenia     *** Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju i przekładamy do dużego garnka *** *** Na tej samej patelni na której smażyliśmy mięso

Blog z Apetytem
Piersi z kurczaka w aromatycznej marynacie – zdrowy obiad w kilka chwil 250

składnik różnych sałatek. Składniki: 2 piersi z kurczaka 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 1 łyżeczka suszonej bazylii (u mnie mielona) 2 łyżeczki ziół prowansalskich sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy na pół, a następnie wzdłuż tworząc mniejsze cieńsze kotlety. Każdy kotlecik delikatnie rozbijamy tłuczkiem

Słodkie okruszki
FRITTATA Z BRUKSELKĄ (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) 252

brukselki 5 jajek 30 g cebuli 50 g boczku lub kiełbasy 100 g sera parmezan 1 ząbek czosnku 30 g masła klarowanego sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony szczypta świeżo zmielonej gałki muszkatołowej 1-2 łyżeczki siekanej natki pietruszki Przygotować patelnię – najlepiej z odpinaną rączką by można było wstawić ją do piekarnika. Jeśli nie ma takiej opcji

Ola la LCHF
Sałatka z zielonych pomidorów 211

tego przepisu otrzymałam 6 słoików o pojemności 750ml. Sałatka: 2 kg zielonych pomidorów 3 cebule 3 marchewki 2 czerwone papryki 2 łyżki soli 3 łyżki gorczycy  1 łyżeczka mielonego pieprzu Zalewa: 4 szkl wody 1 szkl octu 6 łyżek cukru 1 łyżka soli 12 ziaren ziela angielskiego łyżka kolendry Sałatka: Warzywa umyć. Cebule i marchew obrać. Pomidory pokroić

Smakołyki Asi
Serniczki w pucharkach z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną 164

Pyszny, pachnący latem brzoskwiniowy deser. Składniki na 4 duże porcje. Masa serowa: 1/2 kg trzykrotnie mielonego twarogu 1 galaretka brzoskwiniowa  2 łyżki cukru pudru  1 łyżeczka żelatyny Masa brzoskwiniowa: 6 brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa Bita śmietana: 300ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan-fix czekoladowa posypka do dekoracji  kawałki brzoskwini do dekoracji 1. Masa

Szefowa kuchni
Kotlety z kaszy jaglanej i czerwonej soczewicy 145

podaje je na warzywnym spaghetti z fetą. 80 g kaszy jaglanej 80 g czerwonej soczewicy 80 g bułki tartej średnia cebula łyżka posiekanej bazylii łyżka posiekanej natki pietruszki łyżeczka mielonej papryki spora szczypta soli i pieprzu łyżka oleju do posmarowania Kaszę jaglaną i soczewicę przekładamy na sitko (razem), płuczemy i sparzamy wrzątkiem. Następnie zalewamy podwójną ilością wody i zagotowujemy

Mienta blog
SAŁATKA Z CAMEMBERTEM I FIGAMI 127

polecam taka pyszną sałateczkę, do przygotowania  w kilka chwil.   Składniki: 1 ser camembert naturalny 2 figi garść rukoli 1/3 granata szklanka malin miód płynny ew. szczypta mielonej chili Wykonanie: Na talerz wykładamy rukolę. Camembert kroimy w trójkąciki, figi w plastry. Na talerzu wykładamy na zmianę camembert i plastry figi, na wierzch wrzucamy ziarna granata.  Maliny

Z Majeczką w kuchni