mielone - 47549 przepisów (strona:1408/3170)

Piątek: Pieczone pierogi z pstrągiem 107

danie jest inspirowany przepisem Thoma Keridge’a, brytyjskiego szefa kuchni (i zdobywcy dwóch gwiazdek Michellina), na tradycyjne, walijskie pierogi, w lekko zmienionej formie. Zamiast klasycznego nadzienia, czyli mielonej wołowiny, Thom nafaszerował ciasto swoją ulubioną wędzoną rybą – łupaczem i ziemniakami. My jeszcze bardziej zmodyfikowaliśmy przepis. Po pierwsze zmieniliśmy ciasto, które w oryginale robione jest jak klasyczne ciasto na quiche, czyli

Niedzielny kucharz
Pierniczki świętego Mikołaja 152

mąki pszennej 10 dag cukru pudru 15 dag masła 82% 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka sody oczyszczonej ½ łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżki prawdziwego miodu Szczypta mielonego białego pieprzu Szczypta soli Lukier królewski do dekoracji: 1 białko 1 szklanka cukru pudru odrobina aromatu cytrynowego do smaku Sposób przygotowania: Pierniczki: Mąkę przesiać do miski dodać   cukier puder, sodę

Wanilia i Kardamon
Ciastka serowe z jabłkami 274

Kruche ciasteczka maślane z twarogiem mielonym to bardzo stary przepis, który pochodzi jeszcze z 1937 roku. Ciastka serowe z jabłkami są nie tylko proste do zrobienia, ale i zaskakująco pyszne.  - przepis ze starej książki kucharskiej - proste i szybkie do zrobienia ciastka - tylko kilka łatwo dostępnych składników

AniaGotuje.pl
Zupa Gołąbkowa 100

Fantastyczna zupa dla smakoszy gołąbków,którzy cierpią na brak czasu:) Szybciej można przygotować, niż tradycyjne gołąbki. Zupa bardzo syta z powodzeniem zastąpi również drugie dania, pycha. Składniki 500g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula olej do smażenia 1/2 główki włoskiej kapusty 1-2 marchewki 1 ząbek czosnku ok. 3 litry rosołu, bulionu,wody 1 por 3 ziela angielskie … Czytaj

gotuj ze mną
Sos karmelowy 243

będzie trzeba ;) Przecież to nic trudnego, pamiętajcie! Składniki na słoiczek o pojemności ok 200ml: 200g cukru trzcinowego lub białego 80g masła 200ml słodkiej śmietanki (30% lub 36%) ⅓ łyżeczki świeżo mielonej soli morskiej Sposób przygotowania: Cukier wsypujemy i równomiernie rozprowadzamy po całym szerokim i płaskim naczyniu (najlepiej patelnia z jasną powłoką). Stawiamy na średniej mocy palnika i pozostawiamy nie mieszając

Kuchnia w czekoladzie
Wołowe burito z meksykańską nutą 170

chilli. Do tego chrupiąca kukurydza, aromatyczna kolendra oraz orzeźwiająca limonka i mamy szybkie, proste w wykonaniu i sycące danie pochodzące z kuchni meksykańskiej. Składniki: 8 płatów tortilli Farsz: 560g mielonej wołowiny z łopatki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka chilli 1 puszka pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 pęczek kolendry 1 łyżeczka musztardy Dijon

Szalona Kuchnia Eweliny
Zapiekanki - przepisy 408

ciasta francuskiego z warzywami i mozzarellą 9. Pulpeciki zapiekane z makaronem, papryką, cukinią i rukolą 10. Zapiekanka z tortellini z indykiem i warzywami 11. Zapiekanka z gnocchi, mięsem mielonym i warzywami 12. Zapiekanka z bakłażanem, makaronem, brokułem, indykiem i kukurydzą 13. Z apiekanka kebab - gyros 14. Zapiekanka chłopska 15. Bataty, cukinia, papryka, zapiekane z tuńczykiem i mozzarellą 16. Zapiekanka

kruche babeczki
Kalafiorowe curry – nie dość że niskokaloryczne to jeszcze wyjątkowo smaczne. 337

smaku. Można podawać z brązowym ryżem, kus kusem lub chlebkiem naan. Składniki: duży kalafior lub 2 mniejsze kolendra duża cebula łyżka oleju rzepakowego 4 ząbki czosnku por marchewka przyprawy: mielony kminek, gałka muszkatołowa, papryka słodka, papryka ostra / chilli, cynamon, kurkuma, imbir, musztarda sól, pieprz 800ml pomidorów z puszki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 100ml mleka kokosowego 3 łyżki śmietanki kokosowej

wysmienity
Spaghetti bolognese 126

Przepyszne spaghetti bolognese znalezione na blogu Zielona Pietruszka Składniki na 3 porcje : 400g makaronu spaghetti 0,5 kg mielonej wołowiny 1 czerwona cebula łodyga selera naciowego 1 mała marchewka 3 ząbki czosnku 0,5 szklanki mleka szklanka bulionu wołowego ( można zastąpić wodą) puszka pomidorów bez skórki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki ketchupu łyżeczka bazylii

cucinare
Czerwone pesto z suszonych pomidorów 79

migdałów, ja użyłam prażonych orzechów nerkowca) 3 łyżki tartego parmezanu (możecie użyć także pecorino lub grana padano) szczypta soli morskiej szczypta cukru pieprz czarny świeżo mielony kilka łyżek oliwy extra vergine - użyjcie jeśli Wasze pomidory były w oleju słonecznikowym Wykonanie :   Na suchej patelni prażymy orzeszki pinii i studzimy (ja użyłam już uprażonych orzech

cucinare

Proponowane wyszukiwania