mielone - 47549 przepisów (strona:1413/3170)

Domowy peeling kawowy 117

wszystkie składniki, lekko ciepłym peelingiem masować ciało, po czym opłukać niezbyt gorącą wodą. Domowy peeling kawowy do dłoni i stóp 5 łyżek stołowych gruboziarnistego brązowego cukru 5 łyżek stołowych mielonej kawy 1 łyżka stołowa świeżo zaparzonego espresso 6 łyżek stołowych oleju migdałowego lub masła shea Wymieszać ze sobą wszystkie składniki.  Masować dłonie i stopy, a następnie dokładnie spłukać

Cztery Fajery
KETO PRZEKĄSKI NA HALLOWEEN (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 179

pająkami na Halloween 2. Palce czarownicy na Halloween Składniki na jajka z pająkami na Halloween (4 sztuki): 2 jajka 2 łyżki majonezu sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony ulubione przyprawy np. papryka , zioła prowansalskie , oregano , bazylia itp. czarne oliwki w zalewie Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Następnie wystudzić i obrać ze skorupki. Jajka pokroić wzdłuż

Ola la LCHF
Jesienna pekinka 101

kapusty pekińskiej 1 mała papryka czerwona 1 mała puszka kukurydzy 1 dość duży pomidor dresing : 1 łyżka miodu 1 ząbek czosnku wyciśnięty praską 1 łyżka octu jabłkowego 1/2 łyżeczki mielonej pstrej papryki sól selerowa do smaku Kapustę szatkujemy bardzo cieńko i drobno . Przekładamy do miski . Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i pokrojone w kostkę pomidory . Na koniec oczyszczona

Ogrodnik w podróży
FIT SAŁATKA Z KASZĄ JAGLANĄ I AWOKADO 179

kostkę, a zieloną natkę pietruszki siekamy i wszystkie składniki razem, dodajemy do ostygniętej już kaszy jaglanej. Całość doprawiamy solą i pieprzem (ja dla lekkiej ostrości dałam jeszcze troszkę mielonych płatków chilli:) ) dokładnie mieszamy i gotowe Fit sałatka z kaszą jaglaną i awokado powstaje dosłownie w kilka minut. Najdłużej zajmuje gotowanie kaszy ale można to zrobić np. dzień wcześniej jeśli

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Śledzik pod pierzynką 193

sera ostrego sera żółtego np. cheddar 5 jajek 1   czerwona cebula 1 pęczek cienkiego szczypiorku   3 łyżki majonezu 1,5 łyżki ostrej musztardy np. dijon Świeżo mielony czarny pieprz do smaku Sól himalajska do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w kostkę, tak samo czerwoną cebulę, szczypiorek siekamy. Filety śledziowe osączamy z zalewy olejowej

Wanilia i Kardamon
BRZOSKWINIOWY RAJ 173

łatwe ciasto,które możecie zrobić na zbliżające się wolne dni.     Biszkopt orzechowy ( 20 x 30 cm blaszka)  8 jajek 20 dag cukru  10 dag orzechów mielonych  10 dag orzechów posiekanych  2 łyżki mąki ziemniaczanej  1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ubić pianę z białek. Dalej ubijając dodać stopniowo cukier oraz po jednym

Niespełnione zdolności kulinarne
SERNIK DYNIOWY Z BISZKOPTEM KORZENNYM 108

piekarniku koło 40 minut, aż zrobi się miękka. Następnie upieczoną dynie przełożyć do blendera i zmiksować na gładką masę. Odstawić do przestygnięcia MASA SEROWA 800 g twarogu tłustego, trzykrotnie mielonego 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 180 g cukru 2 łyżeczki przyprawy do piernika puree z dyni SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Oddzielić białka od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubić

RAROSSA
Zapiekany bolognese pod puree z batata i kalafiora 149

Dziś na obiad zapiekanka, ale nietypowa. Tradycyjne bolognese zapiekane pod puree z kalafiora i batata. Proste i obłędne w smaku. porcja na 4 osoby  Składniki: bolognese 500 g mielonego mięsa wołowego 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku  400 ml passaty pomidorowej garść świeżej bazylii 1 łyżeczka papryki wędzonej odrobina chilli sól i pieprz do smaku łyżka masła

Niezły Młynek
Pieczone pierożki z nietypowym farszem 86

mrożonego pora lub 100 g surowego 150 g boczku krojonego w kostkę (można kupić gotowy w opakowaniu) 3 czubate łyżki kukurydzy 1 jajko 1 łyżka mąki Sól Pieprz czarny mielony 2 łyżki oleju rzepakowego Wykonanie: Boczek podsmażyć na oleju rzepakowym (ok.5 – 7 min.) tak, aby się trochę zrumienił. Dodać por i kukurydzę. Smażyć ok. 5 minut. Zdjąć z ognia

Przepisy Babci
Zupa z soczewicy, dyni i pak choi oraz "Układanka" 170

idealnie nadaje się na jesienne chłody i słoty. Składniki (na 3 porcje): ok. pół kilograma dyni 200 ml pomarańczowej soczewicy cebula podsuszona chili 2 cm świeżego imbiru płaska łyżeczka mielonego kminku pół łyżeczki kozieradki łyżeczka papryki w proszku pak choi 5 boczniaków sól olej do smażenia Dynię obrać ze skórki, pokroić na kawałki, zalać ok. 100 ml wody

Weekendy w domu i ogrodzie
Tort z tortilli a’la krokiety z kapustą i pieczarkami – szybsza wersja krokietów 134

duża cebula (lub 2 małe) 2 ząbki czosnku 4 łyżki oleju (lub innego tłuszczu do smażenia) przyprawy i zioła: 1 łyżeczka soli, 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, 1/2 łyżeczki papryki mielonej, 1/2 łyżeczki cząbru, 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego, 1/2 łyżeczki soli ziołowej Dodatkowo: 4 placki tortilli 5 plastrów sera (u mnie wegańskiego Violife) 2 pieczarki przygotowanie Z kapusty wykrój głąb

Via Gusto
Tradycyjny tatar wołowy 128

zrób wgłębienie pośrodku. Dodaj żółtko, a obok tatara połóż bardzo drobno posiekaną cebulę oraz ogórki. Ja lubię do tatara dodać jeszcze kapary i czasem marynowane grzyby. Całość oprósz świeżo mielonym pieprzem i podawaj z pieczywem lub grzankami oraz masłem. SMACZNEGO! Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów: – śledzie w oleju – boeuf strogonow – pasta z awokado – frytki z batatów – placek

nietylkopasta.pl
DYNIOWY 3 BIT 142

delikatne, puszyste i bardzo dyniowe. Składniki: BISZKOPT: 5 jajek 5 łyżek cukru 1,5 łyżki mąki 1 łyżka bułki tartej 1,5 łyżki kakao 2 łyżki orzechów włoskich mielonych 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Winiary 1 łyżka oleju szczypta soli KREM Z DYNI 1/2 szkl. puree z dyni 300 g masła 2 cukry wanilinowe Winiary 2 szkl. mleka

Kuchnia w oparach
Proziaki w wersji mini 400

bryndza, ·                    pieprz czarny świeżo mielony, ·                   śmietana 18%. Bryndzę, ok. 100 g mieszamy z 2 łyżkami śmietany do uzyskania gładkiej, kremowej pasty. Doprawiamy dużą ilością

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania