mielone - 47549 przepisów (strona:1421/3170)

Mini fit serniczki na daktylowym spodzie 254

daktyli + woda do namoczenia 80 g wiórków kokosowych Masa serowa: 200 g chudego twarogu 200 g twarożku Wieluń. Mój Ulubiony 1 jajko 1/3 szklanki ksylitolu szczypta mielonej wanili (opcjonalnie) 1/2 opakowania budyniu waniliowego Wykonanie: Spód:  Daktyle zalać gorącą wodą (do przykrycia) i zostawić do namoczenia na około 1 godzinę. Następnie lekko odsączyć, przełożyć do blendera i zmiksować

Healthy food explorer
Bezglutenowy omlet z twarożkiem waniliowym i truskawkami 170

posiłek po treningu. Składniki: 2 jajka 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki ksylitolu  szczypta soli 100 g chudego twarogu 1/2 opakowania serka waniliowego (u mnie Skyr) szczypta mielonej wanilii kilka sztuk truskawek Wykonanie: Twaróg przełożyć do miseczki, rozgnieść za pomocą widelca, dodać szczyptę wanilii oraz serek wanilowy i dokładnie połączyć. Truskawki umyć i pokroić. Piekarnik nagrzać do 180ºC

Healthy food explorer
Pulpety wieprzowe w koperkowym sosie 215

Składniki 500 g mielonej szynki cebula sól, pieprz 3-4 ząbki czosnku jajko 2,5 łyżki bułki tartej 2 pęczki koperku 3 łyżki śmietany 500 ml bulionu Przygotowanie Mięso przełożyć do miski wbić do niego jajko, dodać startą cebulę, bułkę tartą - przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Uformować kuleczki i włożyć do gotującego się bulionu. Gotować ok 25 min (obracając

Gaździnka warzy
Kolorowa surówka na grilla lub do obiadu (z kapusty pekińskiej) 251

pokrojonego w półplasterki ogórka, kukurydzę i posiekaną zieloną pietruszkę. Następnie dodajemy świeżo wyciśnięty sok z cytryny (najpierw mniej), olej i cukier (najpierw mniej). Całość doprawiamy pieprzem – używam świeżo mielonego kolorowego (w młynku) i czarnego oraz solą. Składniki dokładnie mieszamy, najlepiej ręką. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy / dodajemy cukru lub cytryny. Surówka najlepiej smakuje jak wstawicie ją na trochę do lodówki

Słodkie okruszki
Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym 217

makaronowych – conchiglioni Sos pomidorowy: 1 duża żółta cebula 2 – 3 ząbki czosnku 500 g passaty zioła prowansalskie Kamis w dużym opakowaniu sól, pieprz, suszony tymianek, słodka i ostra papryka mielona, 1,5 łyżeczki cukru oliwa z oliwek + czubata łyżka masła Nadzienie: 1 duża pojedyncza pierść z kurczaka 1 mała cukinia 150 g kremowego serka twarogowego do smarowania chleba

Moja pasja smaku
Sałatka ogórkowa z miętą 113

łyżeczka soli Sos/dressing: 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego 1 ząbek czosnku garść listków świeżej mięty (ewentualnie suszonej, ale polecam świeżą) kilka gałązek szczypiorku pieprz mielony do smaku Wykonanie: Ogórki myjemy, obieramy, kroimy w cienkie plasterki, a następnie wrzucamy do większego naczynia, solimy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na około 10 minut. Po upływie tego czasu przekładamy

Lamarida.pl
Sałatka nicejska 201

kroimy na pół. Cebulę kroimy w piórka. Oliwki, jeśli są w całości, kroimy na plasterki. Świeżego tuńczyka myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, a następnie doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Grillujemy na dobrze rozgrzanej patelni grillowej po około 1,5-2 minuty z każdej strony (w środku mięsko ryby powinno być lekko różowe) – lub minimalnie dłużej

Smaki Na Talerzu
Zapiekanka cukiniowo-ziemniaczana 126

cebule 1 por (średni) 2 ząbki czosnku 10 – 15 dag boczku wędzonego (może być w plastrach) ½ szklanki mąki ½ szklanki oleju 3 jajka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego   Wykonanie: Ziemniaki obrać. Cukinię, ziemniaki, cebulę, czosnek zmielić w chopperze lub potrzeć na tarce o cienkich oczkach. Por pociąć w półtalarki

Przepisy Babci
Makaron Chow Mein z kurczakiem i fasolką 186

filety z kurczaka pojedyncze 10 dag fasolki zielonej można mrożonej lub ugotowanej 15 dag mieszanki chińskiej mrożonej 3 łyżki pasty curry 1 łyżka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej Sól i pieprz do smaku 2 łyżki sosu sojowego ciemnego Olej do smażenia Przygotowanie: 1. Makaron zalewam wrzątkiem solę. Pozostawiam pod przykryciem ok 4 minuty. Odcedzam. 2. Filety

Gotowanie Patki
Młoda kapusta ze śmietaną + film 122

Młoda kapusta ze śmietaną to niezwykle proste, smaczne i klasyczne danie, idealny dodatek do młodych ziemniaków lub mielonych kotletów. Jest to świetna propozycja, która również znakomicie smakuje solo, najlepiej zaraz po przygotowaniu i na gorąco.     składniki na 3 porcje główka młodej kapusty 2 cebule 1 marchewka pęczek koperku 2 łyżki masła 1/2 szklanki śmietany 18% 2 łyżeczki

Smakowite Dania
Ketchup bułgarski pełen smaków 228

pietruszki 600 g selera 400 g cebuli 7- 8 ząbków czosnku 1 szklanka octu 10% 1 i 1/3 szklanki cukru 10 łyżeczek musztardy chrzanowej 1 łyżka czarnego pieprzu mielonego 2 liście laurowe 3 łyżki soli Wykonanie: Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Większe pokroić na części, a małe mogą być w całości. Pozostałe warzywa oraz jabłka obrać ze skórki

Przepisy Babci
Kurczak curry z ananasem 148

cebula 1/2 szklanki soku z ananasa 5 łyżek śmietany 3 łyżeczki curry w proszku 2 łyżeczki startego imbiru 2 łyżki miodu 1 ząbek czosnku przyprawy do smaku: sól, świeżo mielony czarny pieprz do smażenia: 2 łyżki oliwy z oliwek  dodatkowo: ryż lub makaron do podania Filety z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy w kostkę równej wielkości

W kuchni bez szafek
Młode marchewki pieczone z miodem 156

zjedzenia tak po prostu. Polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Składniki: 2 pęczki marchewek 1 łyżka miodu u mnie wielokwiatowy 4 łyżki oleju szczypta soli różowej szczypta cynamonu pieprz mielony też troszeczkę 1. Marchewki dobrze szorujemy szczotką, zielonej części nie obcinamy do końca, troszkę zostawiamy. W misce mieszamy olej, miód i przyprawy. Namaczamy w tak przygotowanej marynacie marchewki

kruche babeczki
Pogacse czyli węgierskie bułeczki 158

niej nic co nadawałoby się do zjedzenia. A teraz zajadam się węgierskimi kiełbasami z papryką oczywiście, węgierską kaszanką, zupą rybną, zupą gulaszową, paprykami nadziewanymi mięsem mielonym, galuszką czy pogacsami, na które to właśnie postanowiłam zamieścić przepis. Pogacse to nic innego jak bułeczki na bazie mąki i drożdży. Ja przygotowałam takie, które dodatkowo są na bazie ziemniaków – te lubię

mecooks