bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki (12-14szt): 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej ½ szklanki mąki żytniej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej ½ łyżeczki mielonego cynamonu szczypta soli 3 średnie dojrzałe banany 1średnie jajko ⅓ szklanki oleju rzepakowego 1 łyżka soku z cytryny ½ szklanki cukru kokosowego ( dałam ksylitol) garść posiekanych orzechów np. włoskich do posypania
Słodkie zapomnienieSkładniki: 500 g kapusty kiszonej 4 ogórki kiszone 1 papryka czerwona 1 mała czerwona cebula 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka mielonego kminku pieprz ziołowy Sposób wykonania: Kapustę kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki kroimy w cienkie plasterki, paprykę w małe paski a cebulę w piórka. Rozdrobnione warzywa łączymy ze sobą, polewamy oliwą i doprawiamy kminkiem i pieprzem
Qchnia po prostuDziś puree z selera i ziemniaków z dodatkiem chrzanu. Serwuję je do mięs takich jak pieczona kaczka, kurczak w śmietanie lub pomidorach z oliwkami albo wszelakich kotletów, najczęściej mielonych czy sznycli. Jestem fanką ziemniaków i selera, koniec kropka! Dla mnie idealny dodatek do mięs, puree nie tylko z ziemniaków, w tym słodkich batatów, także z selera lub pietruszki, najczęściej
Zasmakuj KuchniJednak tak naprawdę do zapiekania najwłaściwszy jest półtwardy grecki ser Haloum SKŁADNIKI na 2 osoby: 2 jednakowej wielości bakłażany 300 g mielonego mięsa - najlepiej pół na pół wołowo-wieprzowego (u mnie jagnięcinka) ok. 8 niedużych bez widocznych blaszek pieczarek ok. 4 łyżki startego sera do zapiekania sól i pieprz do smaku 2 ząbki czosnku (zmiażdżone i posiekane
Sztuka gotowania w/g Samiryminut *** *** Po tym czasie do powstałego sosu dodajemy łyżeczkę koncentratu pomidorowego oraz łyżeczkę serka śmietankowego, mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Jeśli na koniec sos nie jest gęsty, można dodać łyżeczkę mąki, wymieszanej z kilkoma łyżkami wody, wymieszać i całość zagotować *** *** Roladki podajemy z ziemniakami, kluskami lub kaszą oraz
Blog z Apetytempapryk -4 pomidory -1-2 cebule -3 ząbki czosnku -oliwa z oliwek -1,5 l bulionu warzywnego -1/2 łyżeczki rozmarynu suszonego -1/2 łyżeczki oregano -1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki -szczypta papryki ostrej w proszku -sól, pieprz do smaku (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Kulinarne przemysleniapolewą czekoladową, który wprost rozpływa się w ustach… Do wypieku ciasta użyłam foremki o wymiarach 26 x 26 cm. Składniki: ok 20 sztuk herbatników 1 kg mielonego sera z wiaderka 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 6 jajek 2 budynie śmietankowe lub waniliowe (po 40g) 3/4 szklanki oleju 1,5 szklanki zimnego mleka
Blog z Apetytemdzisiaj prezentuję wam efekt. Składniki: 4 łyżki ugotowanej czarnej quinoy 2 czubate łyżki mąki z quinoy 2 czubate łyżki mąki gryczanej 1 łyżka mąki z tapioki 1 łyżeczka mielonej kozieradki 1 duże jajko 10 małych rydzów 1 łyżka klarowanego masła 1 królicza wątróbka pieprz sól Wykonanie: Mąki mieszamy i przesiewamy, mieszamy razem z jajkiem na jednolitą masę, którą
Quinoa Raz!sól morska, około 20g, 1. Przygotowujemy 2 foremki 26x12 smarujemy delikatnie tłuszczem i posypujemy otrębami lub maką razową grubo mieloną. 2. Łączymy z wodą sól i ocet. 3. Mąki przesiewamy. 4. Do zaczyny dodajemy zmiksowaną gruszkę
Leśny Zakątekjajko – 3 szt * oliwa z oliwek – 3 łyżki * cebula – 1 szt * papryka czerwona – 1 szt * papryka zielona – 1 szt * pasta harissa – 1 łyżka * mielony kumin – 1 łyżeczka * czosnek – 4 ząbki * pomidory w puszce – 400 g * pomidory świeże miękkie – 2 szt * sól * pieprz * natka pietruszki * feta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Rozgrzewamy oliwę
Ostra na Słodkomięsożerców Pyszna o fajnej nie rozgotowanej konsystencji w kremowym sosie … Mniam .. Jesień ma swój czar Składniki : 1/2 główki, średniej, włoskiej kapusty 1 szklanka mleka 1 płaska łyżeczka , mielonej gałki muszkatołowej 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki granulowanego czosnku sól , pieprz do smaku 1/2 pęczka , świeżego koperku 2 łyżki masła 1 łyżka mąki Kapustę szatkujemy cienko . Wszelkie , głąbowate zgrubienia liści
Ogrodnik w podróżywiejskich - 160 g cukru (jeśli lubisz słodkie ciasta dodaj 190g cukru) - 200 ml oleju rzepakowego - 250 ml mleka - 350 g mąki pszennej typ 450 lub 500 - 1/2 łyżeczki cynamonu mielonego - 1/2 łyżeczki kardamonu - 1/4 łyżeczki imbiru (nie więcej!) - 1/2 szklanki posiekanych bardzo drobno orzechów laskowych - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 7 średnich gruszek - konferencja - łyżka bułki tartej i łyżka oleju
SMYKWKUCHNIdobre, szczególnie w regionach dawnego zaboru rosyjskiego. W każdym jednak domu sposób na pielmieni jest inny – jedni podają je z masłem, inni z gęstą śmietaną i grubo mielonym pieprzem lub jako dodatek do bulionu. My kosztowaliśmy... Tryb czytania Artykuł Pielmieni pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.plczosnku 1 mała cukinia 100 g ugotowanego ryżu 1 jajko 1 łyżeczka przyprawy curry 1 łyżeczka kurkumy w proszku 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku 1 łyżeczka mielonego cynamonu sól, pieprz Przygotowanie: Na mocno rozgrzanym oleju podsmaż pierś pokrojoną w kostkę. Dopraw solą i pieprzem. Kiedy mięso się zrumieni dodaj pokrojoną marchew
kuron.com.pldoskonale podbić tłuszcz by uzyskać odpowiednie makro. Składniki – polędwiczk i wieprzowe: 500 g polędwiczek wieprzowych 30 g tłuszczu (smalec, masło klarowane ) sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony Polędwiczki opłukać w zimnej, bieżącej wodzie. Następnie osuszyć papierowym ręcznikiem i oczyścić z błonek. Polędwiczki pokroić w plastry o grubości ok 1,5-2 cm. Tak przygotowane plastry rozłożyć
Ola la LCHF