mielone - 47549 przepisów (strona:1426/3170)

Fasolka szparagowa z pysznym sosem pomidorowym 172

forma podobna ;) To co przepis przedstawiam poniżej i do kuchni idź i zrób, bo naprawdę warto.   Fasolka szparagowa z pysznym sosem pomidorowym ( porcja dla 5 osób ) 50 dkg mielonego mięsa wieprzowego ( u mnie łopatka ) 2 cebule 3 duże ząbki czosnku 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżka suszonej bazylii 500 ml sosu pomidorowego 4 łyżki koncentratu pomidorowego

Kuchnia na wzgórzu
Klopsiki z pieczarkami 167

theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}   Składniki dla 4-6 osób: 500g mielonej szynki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 małe jajko Pęczek natki pietruszki 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki masła 2 łyżki oleju rzepakowego Sól, pieprz Dodatkowo: 500g pieczarek 300ml

Kuchnia w czekoladzie
Makaron w sosie z papryki i selera naciowego 210

szklarni) opakowanie makaronu (u mnie to było 300 g i według mnie 400 g to maks) 2 ząbki czosnku lub łyżeczka granulowanego łyżeczka soli płaska łyżeczka pieprzu (najlepiej świeżo mielonego) od siebie dodałam 2 łyżeczki cukru trzcinowego aby wydobyć jeszcze bardziej słodycz pomidorów Przygotowanie: Paprykę pokrój c paseczki, seler w cienkie plasterki, a pomidory w kostkę. W dużej głębokiej

greenscarf
Czwartek: Kurczak po włosku w sosie balsamicznym 229

suszonej bazylii 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki 2 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżeczki suszonego rozmarynu 2 łyżeczki suszonego majeranku 2 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego czosnku 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Wymieszaj składki. Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiczku Artykuł Czwartek: Kurczak po włosku w sosie balsamicznym pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Najłatwiejsza pasta z tuńczykiem i serkiem kanapkowym 234

mnie dziś wersja z błonnikiem. Spróbujcie. Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym 2 czubate łyżki białego serka kanapkowego około 2 cm pora (biała część) sól i świeżo mielony pieprz do smaku Przygotowanie: Z tuńczyka odlewamy olej, przekładamy do miseczki. Dodajemy 2 czubate łyżki białego serka kanapkowego, posiekany por i przyprawmy. Całość dokładnie mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy. Taka pasta

Słodkie okruszki
Hummus z bobu 202

świeżego bobu 3 ząbki czosnku 2 łyżki sezamowej pasty tahini ok 4 łyżki soku z cytryny sól pieprz ok 6 łyżek oleju lnianego 1 łyżeczka mielonego kumin rzymskie natka pietruszki do przybrania Przygotowanie: 1. Bób płuczemy pod bieżąca wodą, następnie zalewamy wodą (powinno jej być dwa razy więcej niż bobu), przykrywamy i gotujemy przez ok 15 min, można dodać

Słodki Kompromis
Zupa z botwiny z ziemniakami 173

warzywa były pokrojone grubiej, to gotować ok 8 minut), następnie dodać pokrojone łodygi buraków, a po minucie gotowania dorzucić liście. Zupę gotować jeszcze minutę. Doprawić do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem, zakwasić octem jabłkowym. Wsypać posiekany koperek. Śmietanę zahartować łyżką zupy, wlać do garnka. Smacznego

Obiad gotowy
Letnia zupa z fasolką szparagową i czerwonym buraczkiem 182

miękkości fasolki, wtedy dorzucić pokrojone ziemniaki i pokrojony drobno buraczek Startą marchew przesmażyć na oleju, dołożyć do zupy, wsypać pokrojoną pietruszkę i seler, dodać zioła Doprawić do smaku solą, mielonym pieprzem Już na talerzu posypać zupę natką, koperkiem, można dołożyć łyżkę śmietany.            Zupa ma piękny, złoty kolor i jest naprawdę apetyczna

Proste Potrawy
Maślankowe pierogi z bobem i salami 175

szklanki mąki tortowej+ do podsypania 40 dag maślanki naturalnej Farsz: ½ kg świeżego bobu 20 dag salami 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Okrasa z cebulki do polania Natka pietruszki do posypania Przygotowanie: Nadzienie: Bób wsypać do osolonego wrzątku i ugotować do miękkości, odcedzić na sicie przelać zimną wodą

Wanilia i Kardamon
Szybkie pączusie z twarogu 407

Pączusie z twarogu Szybkie, delikatne, puszyste i przepyszne mini pączki serowe. Polecam!     Składniki: 0,5 kg sera twarogowego półtłustego (nie mielonego) 0,5 kg mąki pszennej 100 g cukru – około pół szklanki 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 żółtka 1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka octu 250ml kwaśnej śmietany olej do smażenia + 1 kieliszek spirytusu cukier puder

Blog z Apetytem
Drugie śniadanie do pracy – pyszny jogurt z morelami 232

przekładamy na małą patelnię, dodajemy wodę i podgrzewamy całość przez 2-3 minuty. Po tym czasie dodajemy miód mieszamy całość tak aby miód się rozpuścił, dosypujemy szczyptę czarnego mielonego pieprzu – lekko złamie słodkość owoców. Gdy morele są na patelni bierzemy słoik ( u mnie 346 ml ) i na dno wsypujemy płatki, na to kładziemy jogurt naturalny ( u mnie

Kuchnia na wzgórzu
Kotleciki z kurczaka z pieczarkami 132

Kotleciki z kurczaka z pieczarkami i serem to ciekawa alternatywa dla kotletów schabowych czy kotletów mielonych . Do ich przygotowania nie potrzebujecie umiejętności, bo wyjdą każdemu! Tak, tak, wiem, że takie przepisy lubicie – ja też! Przez to, że są pieczone w piekarniku, nie są tak nasiąknięte tłuszczem, chociaż na patelni również można je smażyć. Kotleciki z kurczaka z pieczarkami

Kuchnia Bazylii
BÓB - przepisy na 5 prostych dań i pomysł na pyszne kotlety z łupinek bobu 178

sztuk - 2-3 porcje: łupiny z 1 kg świeżego bobu (ok. 230 g) 150 g sera feta 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki posiekanego koperku opcjonalnie: 1 łyżeczka mielonego kuminu duży ząbek czosnku sól, pieprz do smaku 10 łyżek (ok. 50 g) płatków owsianych błyskawicznych oliwa Przygotowanie kotletów z łupin bobu: Bób możesz obrać np. dzień wcześniej

Chilli Czosnek i Oliwa
Zapiekanka pasterska 401

puszka groszku konserwowego (lub mrożonego) Warstwa ziemniaczana: ok. 1,20 kg ziemniaków ok. 100 g żółtego sera 1 duża łyżka masła kilka łyżek mleka suszony tymianek i świeżo mielony czarny pieprz opcjonalnie: posiekany koperek do posypania zapiekanki    Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę jak na gulasz, posypać solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzać trochę tłuszczu

Simply Food
Sałatka z dressingiem miodowo-musztardowym 193

osobne miseczki). Cebulę kroimy w krążki a pomidorki przekrawamy na połówki - wrzucamy do sałaty. Składniki na dressing wlewamy do kubka i mieszamy. Sosem zalewamy sałatkę, delikatnie mieszamy, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Ps. Do sałatki można dodać czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę.       Doskonale pasuje do mięs z grilla

Alutka-Gotuje