sera żółtego tartego Dodatki 1 filet z kurczaka gotowe kruche ciasto ok 370 g (można kupić w każdym większym sklepie) przyprawy do fileta : 1 łyżka papryki czerwonej mielonej ostrej k wędzonej, pieprz i sól do smaku 1 cukinia 1 papryką czerwona 1 cebula czerwona 1 pęczek dymki sól i pieprz do smaku 5 dag sera tartego do posypania
Gotowanie Patkimąki pszennej pół łyżeczki soli około 1 szklanka ciepłej wody Farsz: 25 dag białego sera ( u mnie półtłusty ) 1 średnia cebula masło do smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku Dodatkowo: 1 średnia cebula masło do smażenia mąka pszenna do posypania stolnicy sól do gotowania woda do gotowania Wykonanie pierogów z serem białym i cebulką: 1. Ciasto
Izabelawkuchnitakim wydaniu? Zróbcie koniecznie. Zachęcam i smacznego życzę :) Składniki: 4 kalarepki 2 łyżki masła 4 łyżki koncentratu pomidorowego pół pęczka świeżego koperku sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku Wykonanie kalarepki duszonej na maśle: 1.Kalarepki myjemy, osuszamy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Koperek płuczemy, dokładnie osuszamy i siekamy. 2. Kalarepkę przekładamy do garnka, zalewamy
Izabelawkuchniczosnku skórka starta z 1 cytryny 2 cm świeżego imbiru 2 łyżeczki przyprawy curry 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 szczypta ostrej papryki kilka nasion gorczycy 0,5 płaskiej łyżeczki mielonego kardamonu 1 płaska łyżeczka soli Ciecierzycę moczymy w wodzie kilka godzin wcześniej ( wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą – wody powinno być ok. 7-8 cm ponad nasiona
Mienta bloggustu wielbicielom serników. Ilość porcji: 24 Czas przygotowania: 30 minut + chłodzenie Składniki na sernik z winogronami bez pieczenia: (forma 34 cm x 24 cm x 7 cm) 1 kg mielonego sera białego 250 g serka mascarpone (opcjonalnie) szklanka cukru pudru 2 galaretki cytrynowe 2 galaretki agrestowe 100 g wiórków kokosowych 100 ml mleka 150 g herbatników kakaowych
Kuchcik gotujeselera 450 g groszku mrożonego lub świeżego 300 g ryżu jaśminowego 2 łyżeczki czosnku suszonego łyżeczka chili 2 łyżeczki majeranku 3 łyżeczki słodkiej papryki łyżeczka curry lub kurkumy łyżeczka mielonego kuminu (opcjonalnie) mały pęczek natki pietruszki 2 łyżki oliwy Pieprz i sól (ilość według upodobań) łyżeczka ziół prowansalskich do posypania warzyw łyżeczka soli do wody 750 - 800 ml wody
Kuchcik gotujeświeżego chilli , w zależności jak ostre lubicie 1 szklanka mąki z ciecierzycy (można samemu zmielić w młynku do kawy suchą ciecierzycę) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska , łyżeczka mielonych ziaren kolendry 1/2 płaskiej łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka cukru sól do smaku woda , olej do smażenia Cebulę obieramy , skrawamy cieniutko na mandolinie do warzyw , najlepiej w piórka . Mieszamy
Ogrodnik w podróżyCiasto do pastéis de nata : 275 g mąki pszennej plus do podsypywania ¼ łyżeczki soli morskiej 125-175 ml zimnej wody 200 g masła o temperaturze pokojowej Do podania: mielony cynamon cukier puder Krem do pastéis de nata : 250 g cukru 150 ml wody 600 ml mleka 1 laska wanilii ½ laski cynamonu skórka z ½ niewoskowanej cytryny 12 żółtek
Food SquareSkładniki: 1 ananas 3 brzoskwinie 180 g jogurtu (1 mały) 1 łyżka miodu 1/3 łyżeczki kardamonu mielonego Sposób wykonania: Obranego ananasa oraz brzoskwinie (ze skórką) kroimy w dużą kostkę. Wrzucamy do blendera, dodajemy jogurt, miód oraz kardamon. Miksujemy
Qchnia po prostutalerzu układamy kulki z melonów, dodajemy odsączoną z zalewy mozzarellę Galbani. Z szynki parmeńskiej zwijamy różyczki, które układamy na sałatce. Całość opcjonalnie możemy posypać drobono startym parmezanem i grubo mielonym pieprzem
Bon appetit mon amiemarchew 1 głąb kalafiora 1 mały seler korzeniowy 4 ziemniaki 1 por (biała część) 1 łyżka masła 300 g kapusty kiszonej 330 ml soku pomidorowego 2 papryczki pomarańczowe kminek mielony sól, pieprz Przygotowanie Żeberka myjemy, dzielimy na paski, wrzucamy do garnka, zalewamy zimną wodą ( 1,5 l ). Dodajemy ½ łyżeczki soli, liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy
R'n'G KitchenPolecam , bo to prosta i smaczna potrawa . Składniki : 1 kg żeberek wieprzowych, ekstra mięsnych 2-3 duże cebule 4 ząbki czosnku 2 łyżki maggi 2 łyżki miodu 1 łyżeczka mielonego, czarnego pieprzu 1 łyżka – płaska , granulowanego czosnku 1 łyżeczka musztardy miodowej sól do smaku smalec wieprzowy długie wykałaczki Żeberka myjemy , dzielimy na porcje , osuszamy papierowym ręcznikiem . Solimy
Ogrodnik w podróżyłyżki oliwy z oliwek sól Farsz: 500 g mrożonego szpinaku 150 g sera feta 2 łyżki masła 2 łyżki śmietany 18% 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej sól, pieprz Sposób wykonania: Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego miksujemy ze sobą. Jeśli ciasto wyszło zbyt gęste dodajemy większą ilość wody. W rondelku na rozgrzanym maśle szklimy pokrojoną
Qchnia po prostuwięcej dodawać. Składniki: 8 średnich dojrzałych pomidorów 400 g makaronu (ja użyłam farfalle) 1 cebula 2 ząbki czosnku garść liści bazylii 1 łyżka suszonego oregano duża szczypta mielonej słodkiej papryki spory kawałek sera długodojrzewającego sól pieprz oliwa (przepis na 4 porcje) Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią
Kardamonovy