wypłucz pod bieżącą zimną wodą i dobrze odsącz. Kapary pozostaw całe (odetnij tylko ogonki), oliwki przekrój na pół lub pokrój na plasterki. Dodaj do sorga, dopraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Wsyp starty ser i wymieszaj całość. Na dno naczynia żaroodpornego wlej olej. Papryki faszeruj nadzieniem z sorga i owoców kaparów, przykrywaj odciętymi górami i układaj w naczyniu
Delicious Placemąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 2 żółtka 100 g. masła 70 g. łuskanych orzechów włoskich 60 g. łuskanych migdałów szczypta soli Masa serowo-dyniowa: 400 g. mielonego twarogu sernikowego (może być z wiadereczka) 1,5 szkl. puree z dyni Hokkaido* 110 g. cukru trzcinowego 1 łyżeczka cukru z wanilią 2 żółtka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 białka
Delicious Placeorzechowy: 3/4 szkl. mleczka kokosowego 1/4 - 1/2 szkl. mleka krowiego 90 g. wyłuskanych orzechów ziemnych (niesolonych) 3 łyżki kremowego masła orzechowego 1 łyżeczka soku z cytryny 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżka sezamowej pasty tahini 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 łyżka cukru trzcinowego Jabłka umyj i wytrzyj. W każde jabłko wbij po kilka goździków. Ułóż owoce w naczyniu
Delicious Placeryżowego z tapioką i zieloną herbatą (lub zwykłego ryżowego) odrobina masła 1/2 łyżeczki soli 1/2 szkl. drobno startego sera Bursztyn 1 łyżeczka ziół prowansalskich 4 jajka sól i grubo mielony pieprz świeży tymianek Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Ja zalałam go osolonym wrzątkiem i przykryłam pokrywką na 6 minut. Odcedź i przelej zimną wodą. Kokilki do zapiekania
Delicious Placeryżowej (quinoa) 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 szkl. wody 1 cebula 1 łyżeczka masła 150 g. sera koziego dojrzewającego 1/4 czerwonej papryki czubata łyżka natki pietruszki sól świeżo mielony czarny pieprz Quinoę wsyp na sitko i przepłucz pod strumieniem zimnej wody, odsącz. Do garnka wlej oliwę i trochę podgrzej. Wsyp opłukaną komosę, mieszaj i smaż na niedużym ogniu
Delicious PlaceSkładniki: (4 porcje) 12 szt. świeżych sardynek sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 7 ząbków czosnku sól morska i świeżo mielony czarny pieprz po 1 łyżce posiekanej drobno natki pietruszki i tymianku po 2-3 gałązki natki pietruszki i tymianku 3-4 łyżki oliwy z oliwek Sardynki oczyść z łusek i dobrze wypłucz pod bieżącą zimną wodą. Ułóż ciasno
Delicious Placełyżki płatków owsianych 3 łyżki siemienia lnianego 5 łyżek wrzątku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego majeranku garstka listków świeżej szałwii świeżo mielony czarny pieprz Oraz: około 1 szkl. panierki panko lub bułki tartej olej rzepakowy do smażenia Soję wypłucz, zalej zimną wodą i odstaw na noc. Na drugi dzień odcedź, zalej
Delicious Placegałązki świeżego majeranku sól, pieprz Sos truflowy ¼ szkl. oliwy truflowej 1 płaska łyżeczka musztardy, np. dijon 2 szczypty cukru 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku sól i świeżo mielony pieprz do smaku ½ szkl. oleju Chipsy z szałwii trochę oleju garść listków szałwii szczypta soli Sos: Oliwę truflową wlej do wyższego i wąskiego naczynia. Dodaj musztardę, rozpuszczone
Delicious Placeszkl. mąki orkiszowej pełnoziarnistej (typ 2000) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli 3/4 szkl. cukru trzcinowego 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu (można pominąć) 2 łyżki świeżych kwiatków lawendy (lub 1 łyżka kwiatków suszonych) 200 g. masła 1 całe jajko 2 żółtka Cukier trzcinowy zmiel w młynku na puder. Mąkę wysyp
Delicious PlaceSkładniki: (2 porcje) 2 dojrzałe awokado 1/3 szkl. łuskanego słonecznika kilka gałązek świeżego majeranku sok z 1/2 limonki świeżo mielony czarny pieprz gruboziarnista sól himalajska (lub morska) 1 łyżeczka czarnuszki (opcjonalnie) Słonecznik upraż na suchej patelni. Ostudź, większość posiekaj a resztę zostaw do posypania. Liski majeranku włóż do moździerza, dodaj sól i rozgnieć. Awokado przekrój wzdłuż na pół, wyjmij
Delicious Place16/20 garść orzeszków pini pół papryczki chili 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 75 ml. białego wytrawnego wina 5 ząbków czosnku garść posiekanej natki pietruszki sól świeżo mielony pieprz parmezan lub grana padano do posypania Krewetki oczyść z pancerzy i jelit. Orzeszki pini zrumień na suchej patelni. Makaron wrzuć na osolony wrzątek, gotuj około 8 minut
Delicious Placekosteczkę szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 1 kopiasta łyżka mąki kukurydzianej 3 gałązki świeżego tymianku sok z 1/2 cytryny sól, świeżo mielony pieprz W garnku rozpuść masło. Wrzuć posiekaną cebulę i czosnek, smaż 2 minuty. Dodaj pancerzyki z krewetek, mieszaj i smaż około 3 minut, aż zmienią kolor na różowy
Delicious PlaceScroll down for recipe in English. Składniki: (5 porcji) 2 czubate łyżki mielonej kawy 1,5 szkl. wrzątku 5 żółtek 110 g. drobnego cukru do wypieków + 1 łyżka 500 g. mascarpone 2 białka szczypta soli 1/4 szkl. likieru amaretto 2 łyżki karobu (można zastąpić gorzkim kakao) 120 g. podłużnych biszkoptów lady fingers po 1 garści łuskanych orzechów włoskich, laskowych
Delicious Placefasola czarna 150 g • fasola czerwona 150 g • cebula biała 2 szt • quinua biała 200 g • pomidory 4 szt • kukurydza 150 g • przecier pomidorowy 100 g • papryka mielona słodka 1 łyżka • pieprz cayenne 0,5 łyżeczki • sól 10 g • kmin rzymski 1 łyżeczka • ząbek czosnku 1 szt • olej słonecznikowy 50 g • liście nasturcji (opcjonalnie) Sposób przygotowania Kroimy paprykę
chefintheforestCZERWONĄ FASOLĄ QUESADILLA WITH CHICKEN, RED PEPPER AND KIDNEY BEANS Składniki Farsz do quesadilla • czerwona papryka 2 szt • fasola czerwona 100 g • piersi z kurczaka 2 szt • papryka mielona słodka 1 łyżka • ser gouda 400 g • sól 10 g • olej słonecznikowy 50 g Tortilla • mąka pszenna 300 g • woda wrząca 150 ml • olej słonecznikowy 50 g • sól
chefintheforest