uznania) pół pęczka koperku 10 listków świeżej miety 1 łyżka oliwa z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu winnego sól do smaku pieprz czarny do smaku, świeżo mielony (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka tzatziki z kurczakiem – Wykonanie: Filety z piersi kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę, dodać przyprawy do marynaty oraz 2 łyżki oliwy z oliwek, wymieszać
Kulinarne Przebojesię ją przemycać w posiłkach, bo nie od dziś wiadomo, że kasza to samo zdrowie. I udało się :) Kotleciki bardzo jej smakowały :) Wam też polecam :) Kotleciki: 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 woreczek (100g) kaszy bulgur Cenos mała cebulka ząbek czosnku sól, pieprz łyżeczka słodkiej papryki łyżka majeranku jajko 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia olej do smażenia
Smakołyki Asigotujemy 2-3 minuty w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Groszek nakładamy na podpieczone spody. Jajka roztrzepujemy z śmietanką, startym na drobnych oczkach parmezanem i przeciśniętym czosnkiem. Doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Masę jajeczno-śmietankową wylewamy delikatnie na groszek tak aby wypełniła przestrzenie pomiędzy kuleczkami. Zapiekamy jeszcze przez około 15 minut w 180 stopniach c aż masa jajeczno-śmietanowa
Pyry na Gazłyżka miodu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli dodatkowo: biała czekolada 30 ml mleka Przygotowanie: W rondelku podgrzewamy wodę z masłem, do rozpuszczenia masła. Płatki owsiane mielimy. Bakalie drobno siekamy lub mielimy. Do miski wsypujemy płatki owsiane, sól, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe oraz rozdrobnione bakalie, a następnie wszystko razem mieszamy. Dodajemy miód i zalewamy gorącą wodą
Życie zaczyna się w kuchniporcje): 3 jajka 5 świeżych zielonych szparagów 1 szalotka 2 łyżki śmietanki kremówki lub mleka 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 1 łyżka tartego parmezanu (opcjonalnie) sól himalajska świeżo mielony pieprz szczypiorek Przygotowanie: 1) Szparagi dokładnie umyć, odciąć lub odłamać zdrewniałe końce i zblanszować na parze lub wrzucając do gotującej się wody na około
Fitsweet.mesosu sojowego 1 łyżeczka ,świeżego ,startego drobno imbiru 1 łyżka miodu ( najlepiej z mniszka ) sól do smaku ciasto : 1 szklanka mąki 1 jajko 2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki , mielonych ziaren kolendry 1 łyżka miodu 1/2 szklanki piwa sól do smaku 2-3 strąki , świeżego , zielonego chilli dodatkowo: mąka do obtaczania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Plastry karkówki , lekko rozbijamy tłuczkiem
Ogrodnik w podróżypatelni z nieprzywierającym dnem. Składniki na camembert z sosem malinowym: 125 sera camembert naturalnego 100 g świeżych lub mrożonych malin 5 g miodu sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony opcjonalnie ocet balsamiczny (u mnie bez tego składnika) Patelnię lub grilla rozgrzać a następnie ułożyć w całości ser camembert. Ser podgrzewać lub grillować przez kilka minut do momentu
Ola la LCHFSkładniki: 50 g płatków owsianych 100 ml mleka lub napoju roślinnego 50 g jogurtu naturalnego 10 g nasion chia 1 łyżeczka The Sexy Formula (ZOJO) szczypta mielonej wanilii Dodatki: maliny, masło orzechowe, granola paleo, wiórki kokosowe, ziarna kakaowca Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą i odstaw do lodówki na noc. Rankiem owsianka nabierze gęstej
Zdrowie na języku :Ppomidorów koktajlowych 1 czerwona cebula sól, pieprz czarny, majonez plus jogurt Przygotowanie: Cieciorkę osączyć, jajka ugotować, ogórki, cebulę i pomidorki pokroić Składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem mielonym Polać majonezem połączonym z jogurtem, wymieszać. Smacznego
Proste Potrawyspore ilości białka, za to mniej tłuszczu niż inne mąki z orzechów. 300 g mąki kasztanowej Bio Planet 150 gram masła 150 gram czekolady gorzkiej 4 łyżki mielonych orzechów laskowych 2 łyżki kakao 100 gram cukru kokosowego 3 jaja 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masło rozpuścić z czekoladą w kąpieli wodnej. Mąkę kasztanową przesiać, dodać wszystkie suche
AZgotuj!koperkowym. Bardzo polecam na letni obiad. Smacznego życzę :) Składniki: Na kotleciki: 1 mały kalafior 1 szklanka zielonego świeżego groszku pół pęczka koperku 2 jajka sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku 2 łyżki bułki tartej Dodatkowo: masło do smażenia bułka tarta do obtoczenia kotlecików Wykonanie: 1. Kalafior dzielimy na różyczki, płuczemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Miękki
Izabelawkuchnigofry były bardziej chrupiące.) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 200 g szpinaku (świeży lub mrożony) ząbek czosnku sól i pieprz do smaku Farsz 200 g mięsa mielonego wieprzowego pół papryki średnia cukinia średnia cebula ok. 200 g czerwonego pesto pomidor malinowy ząbek czosnku olej/oliwa do smażenia sól i pieprz Sposób przygotowania: Ciasto: Szpinak podsmażamy na patelni
Pyszny Duetfiletu z łososia 2 duże cukinie 400 g śmietany 30% duży pęczek natki pietruszki 500 g makaronu spaghetti (u mnie pół na pół zwykły z pełnoziarnistym) sól, świeżo mielony pieprz WYKONANIE Cebulę obrać i drobno posiekać. Łososia umyć. Jeżeli ma skórę, to ją usunąć i pokroić go w małą kostkę. W dużej głębokiej patelni lub brytfannie rozpuścić masło, dodać
Passions hobbies lifelitrze mleka z 4 łyżkami cukru. Do zimnego budyniu partiami dodawać masło i ucierać. Ucierać do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodatkowo przygotować: 1 dużą paczkę biszkoptów 2 łyżeczki kawy mielonej 300 ml wody ¾ tabliczki mlecznej czekolady 1 łyżkę masła 1 łyżkę mleka 2 łyżki cukru pudru Kawę zalać 300 ml gotowanej wody. Odstawić do ostygnięcia. Jeśli ktoś lubi do kawy
Przepisy Babcisię pyszny i delikatny kawałek wieprzowego karczka z piklami i pysznym sosem. Zamawiamy także Tantan ramen (29 zł). To intensywny bulion na bazie ucieranego sezamu i drobiu z pikantną mieloną wieprzowiną. Zupa jest pikantna i bardzo intensywna w smaku, cudownie jest tu wyczuwalny sezam, który dodatkowo lekko chrupie w zębach. makaron jest w punkt. Wszystko jest idealne
Kulinarne przygody Gatity