mnie 6 rollsów): 2 jajka 20 ml wody 50 g filetu z piersi kurczaka w plastrach 50 g jarmużu 50 g pomidorków koktajlowych sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony ulubione przyprawy np. zioła prowansalskie , bazylia 20 ml oleju MCT 1-2 g tłuszczu do smażenia 2 małych naleśników np. masło klarowane W misce wymieszać jajka (lub same białka
Ola la LCHFzrobił się sam :) Składniki na ok. 4 porcje: 650-700 g schabu 1 marchewka kawałek korzenia selera 1 mała cebula 0,5 pęczka natki pietruszki sól, pieprz, papryka słodka mielona oliwa/olej Schab umyć, osuszyć, pokroić na plastry i rozbić je tłuczkiem. Marchewkę oraz seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić
Simply Food/puszki z marynowanymi papryczkami jalapeno; 1/4 szklanki posiekanej, świeżej kolendry; Sok wyciśnięty z 1/2 małej (lub z 1/4 dużej) limonki; 1/2 łyżeczki soli; 1/4 łyżeczki białego cukru; 1/8 łyżeczki mielonego kuminu. DODATKOWO: Malakser lub wielofunkcyjny robot kuchenny z nożem do siekania. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml Sposób przygotowania: Cebulę obrać
Gospodyni Miejskaoleju słonecznikowym Princes, 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g, 1 opakowanie sera sałatkowo kanapkowego półtłustego ok. 270 g, pieprz młotkowany z kolendrą do smaku, pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku, listki świeżej bazylii. Przygotowanie: Przygotowujemy okrągłą formę np. na tartę o średnicy ok. 28 cm, kładamy ją papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy na 200°C. Ser przekładamy
Moniki Smakołykisalami 100 g makaronu penne około 50 g rukoli 6-8 pomidorków koktajlowych opakowanie mixu sałatkowego Italia Helio 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego świeżo mielony pieprz sól Makaron gotujemy al dente w posolonej wodzie, odcedzamy i mieszamy z dwoma łyżkami oliwy. Salami kroimy w cieniutkie plasterki (jeśli nie mamy krojonego) a następnie na pół. Układamy
PatiGotujepomidor 100 g twarogu wędzonego 1 puszka (185 g) tuńczyka Princess w oleju DRESSING: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny szczypta cukru pieprz czarny mielony sól suszony tymianek Przygotować dressing rozcierając z sobą wszystkie podane składniki. Jajko ugotować na twardo. Brokuł podzielić na różyczki i wrzucić na osolony wrzątek. Gotować około 5 minut. Po wyjęciu
https:KKuchniaMniamkurczaka umyć, oczyścić z błonek, pokroić w kostkę. Wrzucić do pojemnika, następnie dodać 1 łyżkę sosu sojowego, szczyptę soli (niewielką, bo sos sojowy też jest dość słony), świeżo mielony pieprz do smaku, 1 płaską łyżeczkę czosnku granulowanego oraz 1 łyżeczkę papryki słodkiej. Wymieszać dokładnie i odstawić na ok. 20 minut. Po tym czasie oprószyć mięso mąką pszenną. Na patelni
Kulinarne PrzebojeSKŁADNIKI -golonka tylna ze skórą 2 szt -peklosól 14 g/kg -liść laurowy mielony 1 g/kg -ziele angielskie 1 g/kg -pieprz czarny 1 g/kg -woda 20 ml na puszkę/słoik 300 g -cebulka suszona płatek 5 g/kg - grzyb kurka marynowana według uznania na puszkę/słoik WYKONANIE Kupioną golonkę myjemy pod bieżącą wodą wykrawamy kość i ścięgna, tniemy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Większość z nas pija przede wszystkim kawy komercyjne, które dostępne są w wielu popularnych marketach. Niestety ich jakość nie jest najlepsza. Mało kto zdaje sobie sprawę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pasta do chleba, z makreli, z cebulą, keczupem i oliwą. Prosty sposób na zdrowe śniadanie. Składniki: 1 makrela 1 średnia czerwona cebula pieprz mielony 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki keczupu Wykonanie: Rybę oddzielamy od skóry oraz ości i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. P ieprzymy do smaku, dodajemy oliwę, keczup i całość dokładnie mieszamy
Smak mojego domuPolecam! Jak zrobić tzatziki Oto składniki na domowe tzatziki SKŁADNIKI : 350g naturalnego jogurtu greckiego 3 świeże, długie ogórki sałatkowe 3 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 płaska łyżeczka soli morskiej mielony, biały pieprz do smaku 1 łyżka posiekanego koperku (bez łodyżek) 3 listki świeżej mięty, drobno posiekane 1 łyżka oliwy extra vergine 1 łyżka soku z cytryny Przepis
Moja Książka Kucharskakawy bez fusów. Pozwala zachować cenne oleje, które ulegają absorpcji w papierowych filtrach, dzięki czemu kawa ma pełny smak oraz gęstą, bogatą konsystencję. Sprawdzi się w nim kawa grubo mielona, przypominająca sól morską. A oto jak ją zaparzyć: Do zaparzacza wsyp kawę w proporcji 10 g (2 płaskie łyżki stołowe) na każe 180 ml wody (czyli 1 filiżankę
Chilli Czosnek i Oliwatwardego sera żółtego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 6 jaj 4 ogórki kiszone 2 małe cebule 1 mała puszka kukurydzy 4 łyżki majonezu Sól himalajska do smaku Świeżo mielony pieprz o smaku Pęczek szczypiorku do posypania Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo, obrać, wystudzić zetrzeć na tarce jarzynowej, obraną cebulę posiekać w drobną kostkę, tuńczyka z puszki osączyć
Wanilia i Kardamonoleju – pół szklanki 4 łyżeczki kakao 125 ml wody – pół szklanki pół tabliczki gorzkiej czekolady – 50g *szklanka o pojemności 250ml Składniki na masę serową: 500 g mielonego sera (ja użyłam twarogu z wiaderka), a jeśli używacie sera w kostce, to trzeba go zmielić co najmniej 3-krotnie 1 opakowanie budyniu waniliowego 100 g cukru zwykłego
Kulinarne PrzebojeSMAŻONYCH ZIEMNIAKÓW (dla 4 osób) 4 średniej wielkości ugotowane ziemniaki (lub 8 mniejszych) 1 szklanka zielonego groszku 1 mała czerwona cebula 150 g sera feta sól, pieprz, czosnek mielony do podania: świeża rukola i pomidory olej do smażenia Sposób przygotowania: Na patelni rozgrzewam olej. Wrzucam cebulę pokrojoną w talarki, a kiedy się zeszkli dodaję ziemniaki. Doprawiam
W kuchni Karmel-itki