walce z nadwagą, dzięki czemu stanowią również składnik wielu suplementów diety. Czas przygotowania: 5 minut Smak: jagodowy Kiedy pić: z rana Składniki : • pół kilograma jagód • szklanka kefiru • imbir • łyżeczka mielonego lnu • mała łyżeczka cynamonu • woda ( według uznania ) Przygotowanie : Zetrzyj imbir. Opłucz jagody i wrzuć je do blendera razem z pozostałymi składnikami. Zmiksuj wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji
KUCHNIA POLSKAwody 25 g drożdży świeżych 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek DODATKI: 500 g bobu 4 pomidory 8 jajek 2 cebule słodkie natka pietruszki sól pieprz czarny mielony sos ziołowy Winiary Drożdże rozetrzeć ze szczyptą cukru i 1/4 szklanki ciepłej, ale nie gorącej wody. Odstawić na ok.10 min. Mąkę wymieszać z solą, pozostałą gorącą wodą, oliwą
https:KKuchniaMniamcebula 2 długie laski podlaskiej cienkiej kiełbasy 2 malinowe pomidory 25 dag fasolki szparagowej żółtej i zielonej 25 dag makaronu kokardki lub muszelki Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku 2-3 łyżki oliwy do podsmażenia Natka pietruszki do oprószenia Sposób przygotowania: Warzywa umyć, paprykę wydrążyć z nasion i pokroić w kostkę, tak samo obraną cebulę
Wanilia i Kardamonoleju 2 łyżki rumu albo 1 łyżka spirytusu 1 płaska łyżka brązowego cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru szczypta soli olej do smażenia
Karo in the Kitchenmożna zrobić z sera mielonego, który nam został np po pieczeniu sernika czy robieniu naleśników? Można przykładowo zrobić mini serniczki z wiśniami, z wiśniowym kisielem i migdałami w formie na muffinki. Lekki, pyszny i prosty. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikduży ząbek czosnku 1 mała, zielona papryczka jalapeno 1 szalotka 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka białego octu winnego 4 łyżki oliwy z oliwek Sól morska Świeżo mielony pieprz kolorowy Sposób przygotowania: Czyste, ale nie mokre listki pietruszki obrywamy i wrzucamy do blendera. Podobnie postępujemy z oregano i kolendrą. Dodajemy przeciśnięte przez praskę czosnek, małe kawałki papryczki jalapeno
Kuchnia w czekoladziemarudzenia. Składniki: 2 szklanki czerwonej soczewicy 1 marchewka 1 cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko pół szklanki otrębów żytnich pół łyżeczki curry duża szczypta mielonego imbiru pęczek natki pietruszki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 20 kotletów) Soczewicę dokładnie przepłukujemy na sicie i gotujemy 20 minut, odcedzamy, studzimy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na nią
Kardamonovyfani połączenia czekolady i mięty? Jak dla mnie to strzał w10. Serniczek bardzo orzeźwiający, dodatkowo z kawałkami czekolady więc jest co chrupać. Składniki: 4 czubate łyżki twarogu mielonego (można użyć również soft cheese lub mascarpone) łyżka miodu 20g gorzkiej czekolady 3 gałązki świeżej mięty Sposób przygotowania: Miętę umyj pod bieżącą wodą. Zerwij listki. Wrzuć do miski razem z miodem
wysmienityforma podobna ;) To co przepis przedstawiam poniżej i do kuchni idź i zrób, bo naprawdę warto. Fasolka szparagowa z pysznym sosem pomidorowym ( porcja dla 5 osób ) 50 dkg mielonego mięsa wieprzowego ( u mnie łopatka ) 2 cebule 3 duże ząbki czosnku 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżka suszonej bazylii 500 ml sosu pomidorowego 4 łyżki koncentratu pomidorowego
Kuchnia na wzgórzutheme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki dla 4-6 osób: 500g mielonej szynki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 małe jajko Pęczek natki pietruszki 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki masła 2 łyżki oleju rzepakowego Sól, pieprz Dodatkowo: 500g pieczarek 300ml
Kuchnia w czekoladzieszklarni) opakowanie makaronu (u mnie to było 300 g i według mnie 400 g to maks) 2 ząbki czosnku lub łyżeczka granulowanego łyżeczka soli płaska łyżeczka pieprzu (najlepiej świeżo mielonego) od siebie dodałam 2 łyżeczki cukru trzcinowego aby wydobyć jeszcze bardziej słodycz pomidorów Przygotowanie: Paprykę pokrój c paseczki, seler w cienkie plasterki, a pomidory w kostkę. W dużej głębokiej
greenscarfsuszonej bazylii 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki 2 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżeczki suszonego rozmarynu 2 łyżeczki suszonego majeranku 2 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego czosnku 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Wymieszaj składki. Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiczku Artykuł Czwartek: Kurczak po włosku w sosie balsamicznym pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzmnie dziś wersja z błonnikiem. Spróbujcie. Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym 2 czubate łyżki białego serka kanapkowego około 2 cm pora (biała część) sól i świeżo mielony pieprz do smaku Przygotowanie: Z tuńczyka odlewamy olej, przekładamy do miseczki. Dodajemy 2 czubate łyżki białego serka kanapkowego, posiekany por i przyprawmy. Całość dokładnie mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy. Taka pasta
Słodkie okruszkiświeżego bobu 3 ząbki czosnku 2 łyżki sezamowej pasty tahini ok 4 łyżki soku z cytryny sól pieprz ok 6 łyżek oleju lnianego 1 łyżeczka mielonego kumin rzymskie natka pietruszki do przybrania Przygotowanie: 1. Bób płuczemy pod bieżąca wodą, następnie zalewamy wodą (powinno jej być dwa razy więcej niż bobu), przykrywamy i gotujemy przez ok 15 min, można dodać
Słodki Kompromiswarzywa były pokrojone grubiej, to gotować ok 8 minut), następnie dodać pokrojone łodygi buraków, a po minucie gotowania dorzucić liście. Zupę gotować jeszcze minutę. Doprawić do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem, zakwasić octem jabłkowym. Wsypać posiekany koperek. Śmietanę zahartować łyżką zupy, wlać do garnka. Smacznego
Obiad gotowy