mielone - 47549 przepisów (strona:1451/3170)

Krucha i soczysta karkówka w musztardowej marynacie 272

MARYNATA: 1 łyżka octu balsamicznego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju 2 łyżki ostrej musztardy 1 łyżeczka miodu 1 łyżka ziół prowansalskich pół łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu mielonego   *** Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy na około 1 cm plastry. Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy *** *** Każdy plaster karkówki smarujemy z dwóch stron marynatą

Blog z Apetytem
Filet z kurczaka w kolorowym warkoczu 125

surówką. Oryginalny wygląd a wykonanie bardzo proste… dla osób, które potrafią zaplatać warkocze Składniki (na 2 osoby): 2 filety z kurczaka (pojedyncze) 6 ziemniaków Przyprawy: curry, ostra papryka mielona, sól, przyprawa do ziemniaków olej (3 małe łyżeczki) sos Przygotowanie: Filet z kurczaka rozkroić na dość płaskie pasy (6szt.). Paski rozdzielić na 3 porcje (po dwa paski) i mocno

Za drzwiami kuchni
Fasolka po bretońsku 124

kuchni polskiej. Polecam, ponieważ przygotowanie jej jest niezwykle proste. Składniki: 500g fasoli 5 lasek kiełbasy zwyczajnej 2 łyżki koncentratu pomidorowego liść laurowy łyżka oleju pół łyżeczki cukru pół łyżeczki mielonego kminku sól i pieprz Przygotowanie: Fasolę zalać wodą i pozostawić na 12 godzin, a najlepiej na całą noc. Wymienić wodę, dodać koncentrat pomidorowy , liść laurowy , kminek , cukier oraz sól

Za drzwiami kuchni
Wołowina z grilla 191

która pomimo, iż uznawana jest za nieco gorszy rodzaj wołowiny także doskonale sprawdza się na grillu i na patelni, a przy tym jest znacznie tańsza niż polędwica. Z mielonego mięsa z łaty wołowej "Sokołów" przygotował doskonałe, już przyprawione i gotowe do grillowania burgery wołowe. Przygotowanie wołowiny na grilla Wołowina, którą zamierzamy grillować lub smażyć powinna mieć temperaturę otoczenia. Dlatego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tajska zupa z łososiem / Thai salmon soup 211

dosłownie w pół godziny. Jeżeli tak jak ja jesteś fanem orientalnych smaków, polecam także moją pikantną i ekspresową zupę tajską z makaronem i równie smaczną zupę tajską z mięsem mielonym . Zapraszam! Scroll down for recipe in English Tajska zupa z łososiem (4-6 porcji) Składniki: 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki masła 4 całe ząbki czosnku, obrane 3 łyżki

karmelowy
Ravioli z twarogiem i czosnkiem niedźwiedzim 302

nadzienie z twarogiem: 230 g twarogu półtłustego klinek bez laktozy Mlekovita 2 łyżki jogurtu naturalnego bez laktozy Mlekovita 1 mała cebula dymka 1 garść czosnku niedźwiedziego sól pieprz czarny mielony MASŁO z czosnkiem NIEDŹWIEDZIm: 200 g masła 82% bez laktozy Mlekovita 1 łyżeczka soli himalajskiej 2 łyżki oleju rzepakowego 25 g świeżego czosnku niedźwiedziego Masło czosnkowe. Liście czosnku niedźwiedziego

https:KKuchniaMniam
Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami 170

Ciecierzyce odsączyć z zalewy, umieścić w kielichu blendera z ząbkiem czosnku, orzechami, pastą sezamową i oliwą z suszonych pomidorów. Zblendować na gładki krem. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Dymkę i suszone pomidory drobno posiekać. Wymieszać z pastą z ciecierzycy. Czas przygotowania: 15' Trudność: łatwe Kaloryczność: 280 kcal / porcja

Pyry na Gaz
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami. 192

mała cebula 1 płaska łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżka gęstej śmietany 22 % 2 płaskie łyżeczki mąki (opcjonalnie) 1 szkl. mocnego bulionu 1 łyżka oleju do smażenia sól, pieprz czarny, mielona kolendra do smaku Przygotowanie: Mięso pokroić na 1 cm plastry, posypać solą i pieprzem. Obsmażyć krótko na mocno rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. Zdjąć mięso

Codziennik Kuchenny
Ośmiornica z ziemniakami i kaparami 188

ząbki czosnku 2 łyżki mini kaparów 1 łyżeczka słodkiej papryki (może być pół na pół z papryką ostrą lub wędzoną) pół pęczka natki pietruszki cząstki cytryny sól morska, świeżo mielony pieprz Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku (ok. 20-25 minut). Po wystudzeniu kroimy na plastry. Rozkładamy je na talerzach lub jednym dużym naczyniu. Posypujemy solą

Poezja smaku
Ryż z kalafiora zapiekany z jabłkami (dieta dr Dąbrowskiej) – przepis krok po kroku 221

ryżu z kalafiora zapiekanego z jabłkami będziecie potrzebować: pół główki kalafiora 6 średnich lub 8 małych jabłek (najlepiej wybrać jakąś słodką odmianę) wody do sparzenia kalafiora ½ łyżeczki cynamonu szczypty mielonego imbiru 2 szczypty soli (u mnie sól himalajska) Wykonanie krok po kroku: 1. Jabłka myjemy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. 2. Tak przygotowane

Okiem Blondynki by McBlondi
Suflet brokułowy 220

smaczna kolacja! Zobaczcie zresztą sami! Składniki na 2 porcje : ugotowane różyczki niewielkiego brokuła 2 jajka łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej 1/3 szklanki mleka 1,5% 20g tartego parmezanu sól, świeżo mielony pieprz, szczypta gałki muszkatołowej masło do posmarowania foremek Do tego przepisu można użyć ugotowanych różyczek brokuła, które zostały po obiedzie, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ugotować

Dietolog
Sałatka z kaszy gryczanej i truskawek 126

piórka. Sałatę szatkujemy. Ser ścieramy na wiórki. Bazylię siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Wszystkie składniki dokładnie łączymy z sosem chrzanowym. Do smaku doprawiamy solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu

R'n'G Kitchen
Hummus 136

cytryny 3 ząbków czosnku 1/3 szklanki zimnej, wręcz lodowatej wody 2 łyżeczki sody oczyszczonej sól i pieprz do smaku do posypania: oliwa, świeża natka pietruszki, słodka lub ostra mielona papryka Przygotowanie: Ciecierzycę zalać wodą z łyżeczką sody, odstawić na noc. Wody powinno być dwa razy więcej niż ciecierzycy. Na drugi dzień wylać wodę, wypłukać ciecierzycę i zalać świeżą wodą

Zasmakuj Kuchni
Pulpeciki z indyka z cukinią w sosie pomidorowym z czarnuszką 193

fanką została :-) Sos delikatny z dodatkiem czosnku, śmietanki i dla zdrowia przemycona czarnuszka, która nikomu nie przeszkadzała :-) Polecam, na pewno posmakują i dzieciom i dorosłym :-) Składniki: 400 g mięsa mielonego z indyka 200 g cukinii sól pieprz jajko 1/3 łyżeczki kurkumy olej do smażenia 1. Cukinię myjemy, ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Posypujemy solą i odstawiamy na kilka

kruche babeczki
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, awokado i serem 237

dodatek do wielu dań. Taki obiad zaspokoi nawet wybredne podniebienia. Filet z piersi kurczaka Ostra czerwona papryka ½ awokado Garść szpinaku baby (świeżego) 50 g żółtego sera Sól Pieprz świeżo mielony Czerwony pieprz 1 jajko Bułka tarta Filet z kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Mięso przyprawiamy ostrą wędzoną papryką. Na każdym płacie mięsa rozkładamy umyty i osuszony szpinak. Następnie

VioletoweKucharzenie