Ketchup z cukinii z papryką

Ketchup z cukinii z papryką

Ketchup z cukinii z papryką

Jest to gęsty, bardzo smaczny sos o słodko-kwaśnym smaku w którym wręcz można się zakochać :)) Idealnie komponuje się z wędlinami, serami, mięsami, pizzą, i pewnie jeszcze wieloma innymi daniami. Jego wykonanie nie jest trudne i w sumie raczej szybkie- nie licząc czasu gdy zasolone warzywa odstawiamy na kilka godzin     Składniki: 1,5 kg cukinii 0,5 kg cebuli 3 czerwone papryki (miałam podłużne ale mogą też być zwykłe) 3 łyżki soli 1 szklanka cukru 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, sosy, obiad, przekąska, przekąski, sałatki, mielone, sałatka, danie jednogarnkowe, pizza przepis, mięso, pizza , przetwory, przystawki, ciasto, obiad na szybko, szybki obiad, tani obiad, sałatka do obiadu, szybkie sałatki, szybka sałatka, szybkie przekąski, sałatka imprezowa, szybkie ciasto, sos do pizzy, pyszna sałatka, sos pomidorowy, łatwe ciasto, tanie ciasto, sos pomidorowy do pizzy

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.