mielone - 47549 przepisów (strona:1434/3170)

Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach 137

liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 2-3 ząbki czosnku 2 pętka kiełbasy śląskiej 3 młode marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 4 ziemniaki 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżka masła 1 pełna łyżka mąki sól, pieprz Przygotowanie Fasolę, związane „badyle” i liście selera, żeberka, zalewamy zimną wodą (tak, żeby były zakryte). Warto sprawdzić jaką słoność

R'n'G Kitchen
Bitki schabowe w sosie 191

Bitki schabowe to mięsko, które lubimy my i nasze dzieciaki.     Składniki: -plastry schabu (ilość w zależności od potrzeb) -sól, pieprz -przyprawa harissa lub słodka papryka -czosnek mielony -mąka kukurydziana lub ryżowa -słodka śmietana -bulion warzywny - natka pietruszki Plastry schabu delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy i odstawiamy na godzinę. Do ok 1 litra wrzącego bulionu wkładamy bitki i na bardzo

Maminek kulinarny
Gazpacho – pomidorowy chłodnik dla diabetyka 190

pokroić paprykę. W garnku wymieszać sok pomidorowy, pokrojone w drobną kostkę pomidory, ogórek, paprykę, sok cytrynowy, posiekaną bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Zupę schłodzić przed podaniem przynajmniej przez godzinę. Chłodnik najlepiej smakuje przygotowany dzień wcześniej, wtedy smaki mają dużo czasu, żeby się przeniknąć. Zimne zupy smakują lepiej, jeśli wyjmiemy

Dietolog
HAGFISH QUENELLES – DISHONORED 2 – serkeńskie rybne kluski 237

wystygnięcia. Do przestudzonego, ale nadal letniego ciasta dodajemy jedno jajko. Znowu energicznie mieszamy do uzyskania idealnie kremowej i jednolitej konsystencji. Odstawiamy masę do lodówki, aby była dobrze schłodzona. 2. MIELENIE RYBY (3 min) Schłodzony filet oczyszczamy, sprawdzamy czy nie pozostał w nim ości i mielimy go w mikserze. Dodajemy zimne ciasto parzone, przyprawiamy gałką muszkatołową oraz świeżo zmielonym pieprzem

Nerds Kitchen
WASTELAND COLA – FALLOUT – domowy napój o smaku coli 159

100g] 1 zł limonka – 1 szt. [100g] 1,50 zł ziarna kolendry – 1 łyżeczka 0,50 zł wanilia, aromat – kilka kropel 0,20 zł cynamon mielony – 1 łyżeczka [lub 1 laska – 1,50 zł] 0,20 zł imbir świeży – 1 łyżeczka 0,50 zł gałka muszkatołowa – 1/2 łyżeczki 0,20 zł lawenda

Nerds Kitchen
COFFEE NOIR – CIASTO CZEKOLADOWO-KAWOWE 139

400g] 1,50 zł jajko M – 3 szt. [180g] 1,20 zł masło – 1/2 szkl. 2,00 zł maślanka – 1 szkl. [240g] 0,70 zł kawa mielona lub rozpuszczalna – 4 łyżeczki 0,50 zł gorąca woda – 1/2 szkl. sól – szczypta // KREM // śmietana kremówka [300 ml] 3 zł kawa rozpuszczalna, najlepiej liofilizowana

Nerds Kitchen
Sauerkraut Burger – Wolfenstein II: The New Collossus – burger z kiszoną kapustą 200

dodawania tłuszczu). Umieszczamy na niej kotlety (tak, aby się nie stykały) i smażymy na mocnym ogniu z jednej strony przez ok. 3 minuty, następnie obsypujemy solą oraz świeżo mielonym pieprzem, odwracamy i smażymy przez kolejne 2-3 min, doprawiając także drugą stronę. Burgery powinny mieć ciemno-brązową barwę i być lekko różowawe po bokach. Jeśli chcecie well done, dosmażcie

Nerds Kitchen
FRANCUSKIE KOPERTY Z DUSZONĄ WOŁOWINĄ 170

sztuk: 🍽 2 opakowania ciasta francuskiego ok 700 g 🍽 300 g wołowiny ok 2% tłuszczu 🍽 200 g mrożonych warzyw 🍽 sól pieprz do smaku 🍽 1 łyżka papryki czerwonej mielonej i słodkiej 🍽 15 dag sera żółtego tartego np.cheedar 🍽 Sos bbq do posmarowania 🍽 Olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie:  Mięso kroję w bardzo drobną kostkę ok 1 cm grubości ,doprawiam solą,pieprzem, czerwoną

Gotowanie Patki
Młoda kapusta, smażona z karkówką 198

około 4 osoby ( w zależności jak mocno głodne ) : 1 główka młodej kapusty , niezbyt wielka 3 grube , plastry karkówki 2 cebule średniej wielkości 2 ząbki czosnku 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego kminku sól , pieprz do smaku 2 łyżki smalcu Karkówkę kroimy w dowolne kawałki , przekładamy do miski . Dodajemy do niej obraną i pokrojoną cebulę , wyciśnięty praską czosnek ,kminek , pieprz . Mieszamy , odstawiamy

Ogrodnik w podróży
Szaszłyki z pulpecikami z kurczaka, grillowaną cukinią i dipem jogurtowo-ziołowym (Spiedini di polpettine di pollo con zucchine 296

pepe *  La ricetta è stata realizzata in collaborazione con " Amica Natura - Alcass " **** SKŁADNIKI 2 cukinie s ó l, pieprz   Pulpeciki 500 g drobiowego mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko 1 ząbek czosnku 50 g czerstwej bu ł ki 100 ml mleka 2-3 łyżki bułki tartej   oliwa z oliwek

La grande e la piccola cuoca
Makaron z pieczarkami i gorgonzolą – serowa uczta 188

sera gorgonzola 2 cebule szalotki 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła ½ łyżeczki soli niecałe ½ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu ½ łyżeczki płatków chili (jeśli nie macie- nie używajcie mielonego chili, dodajcie więcej pieprzu

Karo in the Kitchen
KREWETKI W KETO CIEŚCIE (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 228

cieście: 700 g całych krewetek (wychodzi ok 350 g obranych) 2 jajka 40-50 g mąki kokosowej opcjonalnie dodatkowo wiórki kokosowe czosnek granulowany sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony słodka papryka ostra papryka opcjonalnie ulubione zioła np. prowansalskie , bazylia , oregano itp. tłuszcz do smażenia np. olej kokosowy (LCHF, bez laktozy, paleo) lub masło klarowane (LCHF, optymalna) Należy pamiętać

Ola la LCHF
Skrzydełka z kurczaka w miodzie 145

skrzydełek z kurczaka 2 łyżeczki bardzo ostrej musztardy 5 łyżeczek musztardy delikatesowej 2 łyżeczki miodu 2 ząbki posiekanego czosnku 1 płaska łyżeczka soli kilka listków świeżej mięty 1 łyżka mielonej, słodkiej czerwonej papryki 1 łyżka oliwy 1/2 szklanki ciemnego piwa lub coli Przepis na skrzydełka kurczaka w miodzie. PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Skrzydełka oczyścić i umyć, włożyć do miski Krok

Moja Książka Kucharska
Orientalna zupa z pulpecikami 160

wiedza, kiedy je podać. Tak też jest w przypadku sosu ostrygowego. Podawszy go na początku, otrzymujemy lekko słonawy smak, pod koniec słodkawy. Zachęcamy do eksperymentów. Składniki 300 g mięsa mielonego z indyka 2 łyżki mąki ziemniaczanej pęczek dymek ze szczypiorem (pół do mięsa) 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżka startego imbiru 1 papryczka chili 1 l bulionu warzywnego

R'n'G Kitchen
Sernik Oreo z winogronem 177

rozpuścić a następnie dodać do zmiksowanych ciastek. Wymieszać. Wyłożyć na spód tortownicy, rozprowadzić równomiernie i lekko uklepać opuszkami palców. Nadzienie serowe : Ser, którego użyjemy powinien mieć kremową konsystencję. Kupmy mielony twaróg albo przemielmy ser w maszynce. Do miski wbić jajka, dodać cukier puder, otartą skórkę z cytryny oraz ekstrakt waniliowy. Ubić na puszystą masę. Kiedy jajka są już ubite

mecooks