szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru pudru 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 1 jajko 1 łyżka śmietany 18% szczypta soli NADZIENIE SEROWE: 400 g twarogu mielonego 1/4 szklanki cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej CZEKOŚLIWKA: 400 g śliwek węgierek 3 łyżki cukru trzcinowego 100 g czekolady gorzkiej ok 200 g pierników
https:KKuchniaMniamzakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na pieczone piersi z kurczaka. 2 duże piersi z kurczaka 1/2 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 duży pomidor 2 łyżki oleju słonecznikowego 12,5 dkg mozzarelli Pieczone piersi kurczaka z mozzarellą i pomidorami Jak przygotować pieczone piersi
mecookswielbicieli makaronu... Składniki 350 g makaronu taglioline 2 łyżki oleju 250 g kolorowych pomidorków cherry 150 g bobu 2 łyżki kaparów sól morska świeżo mielony kolorowy pieprz 200 g mozzarelli gałązka rozmarynu garść posiekanych suszonych pomidorów 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka białego pieprzu Przygotowanie Na patelni rozgrzałem olej kujawski z czosnkiem, pomidorami i bazylią. Dodałem igły rozmarynu, czosnek, posiekane
R'n'G Kitchenpietruszka 1 cebula 2 łyżki słodkiej papryki 1 łyżeczka pikantnej papryki 1 łaska łyżeczka kminu rzymskiego 200 ml koncentratu pomidorowego z domowej spiżarni ciecierzyca konserwowa 250 gram mięsa mielonego wołówego olej sól i czarny pieprz do smaku liść laurowy, ziele angielskie natka pietruszki Składniki: Dynię Hokkaido kroimy na mniejsze kawałki, wydrążamy środek, układamy na papierze do pieczenia
Życie zaczyna się w kuchnicukru 15 ml (1 łyżka) soli do przetworów 10 ml (2 łyżeczki) curry w proszku 2 ml (pół łyżeczki) nasion kminu rzymskiego 0,5 ml (1/8 łyżeczki) mielonej kurkumy 670 ml octu spirytusowego 10-procentowego 1,2 litra wody Odmiana: Jeśli masz ochotę na nico ostrzejszy smak dodaj do listy przypraw 2 ml (pół łyżeczki) płatków ostrej papryki albo
Cztery Fajerynasz czas, a to dla wszystkich zabieganych i zapracowanych rozwiązanie idealne. Gotowanie na parze i gotowanie indukcyjne, przeciery, kremy i purée dla dzieci i niemowląt, krojenie, siekanie, mielenie mięsa i kawy, kruszenie lodu, ubijanie piany, śmietany i masła, podsmażanie, zagniatanie ciasta – wszystkie te czynności (i jeszcze kilka innych) wykonuje za nas Kohersen Mycook. Nie muszę już szukać wagi(...)ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Kohersen Mycook mieli, rozdrabniania i rozciera na proszek - dosłownie wszystko. Dla osób nietolerujących glutenu takie rozwiązanie będzie prawdziwym wybawieniem. Wreszcie koniec z poszukiwaniem drogiej mąki migdałowej, ryżowej czy gryczanej. Robot równie dobrze poradzi sobie
Cztery Fajerysmaku) 2 łyżki stołowe przyprawy mirin (tzw. słodka sake) pół łyżeczki japońskiej przyprawy siedmiu smaków (tzw. shichimi togarashi) lub 1 czubata łyżeczka przyprawy pięciu smaków pieprz i opcjonalnie mielona ostra papryka do smaku Uwaga - znacznie łatwiej pokroić mięso w cienkie plasterki, kiedy jest lekko zamrożone. Nie dodaję do tego dania soli, ponieważ sos sojowy jest dość słony Przygotowanie
Cztery Fajeryoliwki. Mimo, iż bardzo polubiliśmy te krokiety przez długi czas przyrządzałam je raczej na wielkie okazje. Głównie dlatego, że uzyskanie idealnie gładkiej masy w domowych warunkach było sporym wyzwaniem. Mielenie w maszynce do mięsa 100 lub 200 gramów szynki serrano, powodowało, że spora jej część pozostawała na wałku, a składanie i mycie całej maszynerii też nie budziło mojego entuzjazmu(...)zmiksować na wirujących nożach przez 10 s, z prędkością 5. Dodać olej i masło, smażyć przez 4 minuty w temp. 100ºC, z prędkością 1. Dodać szynkę i mielić przez 1 minutę, temperatura 100º, prędkość 4. Za pomocą łopatki zgarnąć, masę ze ścianek naczynia głównego. Dodać mleko, mąkę i przyprawy, ustawić czas 5 minut, temperaturę 100º, prędkość
Cztery Fajerymrożoną) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku około 750 ml bulionu warzywnego lub mięsnego 1 łyżeczka wędzonej papryki (słodkiej lub ostrej) sól i pieprz do smaku grubo mielony czarny pieprz do dekoracji 2 łyżki oleju do smażenia kilka łyżek śmietany 18% do dekoracji P rzepis na chipsy z szynki parmeńskiej Cienkie plastry szynki parmeńskiej ułożyć na blaszce
Cztery Fajerywarzywnego lub drobiowego (można zastąpić kostkami rosołowymi) 2 liście laurowe 2 cm posiekanego świeżego imbiru lub 1 łyżeczka suszonego imbiru 1 łyżeczka chilli w proszku pół łyżeczki mielonego kuminu duża szczypta cynamonu kilka łyżek oleju sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku świeży szczypiorek do dekoracji opcjonalnie jedna - dwie łyżki płynnego miodu Pikantna zupa
Cztery Fajerypomidorowego około 10 sztuk suszonych śliwek (pokrojonych w paski) sok wyciśnięty z 1 pomarańczy pół szklanki rodzynek 2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia 2 łyżki miodu Przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz, 3-4 listki laurowe, 5-6 ziarenek ziela angielskiego, płaska łyżeczka cynamonu, 2 gwiazdki anyżu ( zmniejszyłam ilość cynamonu dodając jedynie dużą szczyptę, a anyż pominęłam całkowicie, Paweł
Cztery Fajerynakładając porcje łyżką. Tuoresuolattu lohi - łosoś lub sieja marynowane w soli morskiej Składniki - na każdy kg ryby: 2 łyżki soli morskiej (niejodowanej) pół łyżki cukru lub miodu 1 łyżeczka mielonego białego pieprzu 1 pęczek świeżego koperku niezbyt drobno pokrojonego. Przygotowanie Filet posypujemy wszystkimi składnikami i zawijamy w papier do pieczenia, a następnie układamy na tacy z wysokim rantem
Cztery Fajerysuszonych) 2 ząbki czosnku pół łyżeczki wędzonej papryki 1 listek laurowy 1 ziarenko ziela angielskiego 1 płaska łyżeczka pasty Vegemite lub Marmite *** szczypta gałki muszkatołowej sól, mielony czarny pieprz i pieprz cayenne do smaku opcjonalnie około 150 g kiełbasy chorizio *** Vegemite i Marmite to pasty zrobione z wyciągu z drożdży z warzywami i przyprawami, stosowane
Cztery Fajery