mielone - 47549 przepisów (strona:1425/3170)

Pieczony udziec z indyka w musztardzie 182

całymi ziarnami gorczycy 3 ząbki czosnku łyżka kolendry łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki miodu 1 - 2 łyżki oliwy łyżeczka soku z cytryny lub limonki 2 łyżki soli łyżeczka świeżo mielonego pieprzu łyżka masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić pieczony udziec z indyka w musztardzie? Udziec umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i wyciąć delikatnie ze środka kość. Z wierzchu ponacinać

Kuchcik gotuje
Grissini – włoskie paluszki 185

sezamowe ze względu na większy udział oliwy w cieście i dodatek masła. Dodanie do ciasta pieczonego czosnku lub parmezanu pozwala na uzyskanie smakowitych wariacji tego wypieku. Możemy też dodać mielonego czarnego pieprzu , sezamu, maku i nasion kopru włoskiego. Przepis , który tutaj prezentuje pochodzi z książki :  CHLEB- techniki wypieku ,przepisy, wskazówki  Wydawnictwa Buchmann. Jest to najsłynniejsze dzieło Jeffreya

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron z warzywami i kiełbasą 180

porcje: 400 g makaronu żytniego 1 brokuł 4 kiełbaski typu śląska 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 średnia cukinia sól, pieprz i słodka wędzona papryka mielona natka pietruszki   Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować al dente w osolonej wodzie.   Kiełbaski pokroić w półplasterki i smażyć

Simply Food
Pomidory w śmietanie 118

czerwona cebula 4 łyżki śmietany 18% sól pieprz Pomidorki myjemy i kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich cebulę pokrojoną w kostkę, śmietanę, sól i świeżo mielony pieprz. Mieszamy i wkładamy do lodówki. Najlepiej smakują jakieś 30 minut po zrobieniu, kiedy warzywa puszczą

Kardamonovy
Zapiekanki z cukinii – przepis krok po kroku 257

oliwek 20 dag ulubionego sera żółtego (ja wybrałam ser bez laktozy) 1 łyżki masła (może być również olej kokosowy) przypraw – u mnie są to: sól himalajska, pieprz ziołowy, kminek mielony, papryka słodka, kurkuma oraz mieszanka bazylii, czosnku i suszonych pomidorów (można również użyć samej bazylii oraz czosnku granulowanego) Oczywiście jeśli nie lubicie oliwek możecie z nich zrezygnować, albo zastąpić

Okiem Blondynki by McBlondi
Quinoa i żółte curry z krewetkami 187

różyczek kalafiora kilka plasterków pora 1 duży liść buraka naciowego, lub kapusty pak choi kilka plasterków ostrej papryczki plaster imbiru 1 ząbek czosnku 2 łyżki żółtego curry 1 łyżeczka mielonej kurkumy 200 ml mleka kokosowego natka kolendry, lub pietruszki  2 łyżki klarowanego masła kumin sól  Wykonanie: Na klarowanym maśle podsmażamy kalafior, pociętą w słupki marchewkę, plasterki pora

Quinoa Raz!
PULPETY Z INDYKA ZAPIEKANE W SOSIE POMIDOROWYM 174

Zapraszam również do polubienia mojej strony na FB  https://www.facebook.com/gotowaniepatki/    będzie mi bardzo miło 🤗 A teraz przepis na ok 12 pulpetów: 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 350 g mięsa mielonego z indyka 10 dag sera żółtego tartego 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1/2 drobno posiekanej cebuli 2 łyżki płatków owsianych (ale nie trzeba) Sól i pieprz do smaku

Gotowanie Patki
Pizza z rukolą, pomidorkami, mozzarellą i mascarpone 320

minut. Na upieczonej pizzy rozłożyć rukolę. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pizza Margherita → Pizza ze szpinakiem, ziemniakami, anchois i czarnymi oliwkami → Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką

Oryginalny smak
Fasolka szparagowa z fetą 130

gotujemy al dente, odcedzamy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojoną w plasterki cebulę i kostki fety. Wszystko zalewamy olejem i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy podprażonymi pestkami słonecznika

Kardamonovy
SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, FETĄ I MALINAMI (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) 243

świeżego młodego szpinaku 100 g sera feta 100 g świeżych malin 5 g płatków migdałów 5 g pestek dyni 5 g ziaren słonecznika sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony 5 ml oliwy z oliwek extra vergine 5 ml oleju z pestek dyni 10 ml oleju MCT opcjonalnie ocet balsamiczny Szpinak umyć i ususzyć. Najlepiej użyć szpinaku baby, który

Ola la LCHF
Soczyste udka w chrupiącej panierce (podane z aromatycznym ryżem) 204

sztuk udek z kurczaka (można użyć też np. ćwiartek)* 7 łyżek mąki pszennej 7 łyżek mąki kukurydzianej 3 jajka M 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 1/3 ostrej czerwonej papryki szczypta soli (u mnie większa) mleko – około 1/3 szklanki olej do smażenia Dodatkowo: 1 opakowanie Risotto z leśnymi suszonymi borowikami1 the Green Woodpecker Trill

Słodkie okruszki
Czosnkowa surówka do mięs oraz o tym jak przygotować warzywne Tagliatelle 200

Potrzebujecie tylko: Składniki: 2 większe marchewki 2 ogórki gruntowe (grube) 2 pełne łyżki naturalnego jogurtu odrobina startego ząbka czosnku (około 1/3, jeśli dacie więcej surówka będzie mocno czosnkowa) świeżo mielony czarny pieprz i sól do smaku opcjonalnie 1-2 łyżeczki majonezu Przygotowanie: Warzywa obieramy i tworzymy z nich spiralki w kształcie tagliatelle za pomocą wielofunkcyjnego robota kuchennego Magimix 5200XL

Słodkie okruszki
Rożki francuskie z jabłkami i rabarbarem / Apple rhubarb turnovers 220

opakowanie (375 g) ciasta francuskiego, rozmrożonego 350 g rabarbaru, pokrojonego na 1 cm kawałki 200 g jabłek, obranych i pokrojonych w 1 cm kostkę 1/2 szklanki brązowego cukru ½ łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy 1 jajko, rozbełtane Lukier pomarańczowy: 1/2 szklanki cukru pudru sok z 1/2 pomarańczy Przygotowanie: W średnim rondelku umieść rabarbar, jabłka, cukier

karmelowy
Kurczak zagrodowy na luzie 202

pieprzem. Na skórze układamy liście pokrzywy albo szpinaku. Zmielone piersi indyka doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy żółtka, bułkę, tymianek, pokrojoną drobno papryczkę i czosnek. Wyrabiamy dokładnie jak farsz do mielonych kotletów. Pianę z białek ubijamy i dodajemy na końcu. Wykładamy farsz na rozłożony płaszcz z kurczaka upychając go również w miejsce po wyciętych kościach z udek i skrzydeł. Same końcówki

Leśny Zakątek
DROŻDŻÓWKI Z SEREM I JAGODAMI 249

maka pszenna – 550 g * drożdże świeże – 30 g * masło min. 82% – 100 g * mleko – 250 ml * cukier – 100 g * jajko – 1 szt * sól – 1 szczypta * twaróg mielony – ok. 350 g + cukier puder * borówki ( lub inne owoce ) * jajko do posmarowania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Drożdże rozpuszczamy z cukrem. W rondelku roztapiamy masło, dolewamy mleko, grzejemy ( nie możemy zagotować! ), lekko studzimy

Ostra na Słodko