mielone - 47549 przepisów (strona:1416/3170)

Pieczone jabłka z sosem orzechowym 160

orzechowy: 3/4 szkl. mleczka kokosowego 1/4 - 1/2 szkl. mleka krowiego 90 g. wyłuskanych orzechów ziemnych (niesolonych) 3 łyżki kremowego masła orzechowego 1 łyżeczka soku z cytryny 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżka sezamowej pasty tahini 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 łyżka cukru trzcinowego Jabłka umyj i wytrzyj. W każde jabłko wbij po kilka goździków. Ułóż owoce w naczyniu

Delicious Place
Makaron zapiekany z jajkiem 158

ryżowego z tapioką i zieloną herbatą (lub zwykłego ryżowego) odrobina masła 1/2 łyżeczki soli 1/2 szkl. drobno startego sera Bursztyn 1 łyżeczka ziół prowansalskich 4 jajka sól i grubo mielony pieprz świeży tymianek Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Ja zalałam go osolonym wrzątkiem i przykryłam pokrywką na 6 minut. Odcedź i przelej zimną wodą. Kokilki do zapiekania

Delicious Place
Pieczarki portobello faszerowane quinoą 171

ryżowej (quinoa) 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 szkl. wody 1 cebula 1 łyżeczka masła 150 g. sera koziego dojrzewającego 1/4 czerwonej papryki czubata łyżka natki pietruszki sól świeżo mielony czarny pieprz Quinoę wsyp na sitko i przepłucz pod strumieniem zimnej wody, odsącz. Do garnka wlej oliwę i trochę podgrzej. Wsyp opłukaną komosę, mieszaj i smaż na niedużym ogniu

Delicious Place
Smażone sardynki czosnkowo-ziołowe 140

Składniki: (4 porcje) 12 szt. świeżych sardynek sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 7 ząbków czosnku sól morska i świeżo mielony czarny pieprz po 1 łyżce posiekanej drobno natki pietruszki i tymianku po 2-3 gałązki natki pietruszki i tymianku 3-4 łyżki oliwy z oliwek Sardynki oczyść z łusek i dobrze wypłucz pod bieżącą zimną wodą. Ułóż ciasno

Delicious Place
Wegańskie kotleciki sojowe 158

łyżki płatków owsianych 3 łyżki siemienia lnianego 5 łyżek wrzątku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego majeranku garstka listków świeżej szałwii świeżo mielony czarny pieprz Oraz: około 1 szkl. panierki panko lub bułki tartej olej rzepakowy do smażenia Soję wypłucz, zalej zimną wodą i odstaw na noc. Na drugi dzień odcedź, zalej

Delicious Place
Sałatka z bobem, sosem truflowym i chipsami z szałwii 178

gałązki świeżego majeranku sól, pieprz Sos truflowy ¼ szkl.  oliwy truflowej 1 płaska łyżeczka musztardy, np. dijon 2 szczypty cukru 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku sól i świeżo mielony pieprz do smaku ½ szkl. oleju Chipsy z szałwii trochę oleju garść listków szałwii szczypta soli Sos: Oliwę truflową wlej do wyższego i wąskiego  naczynia. Dodaj musztardę, rozpuszczone

Delicious Place
Orkiszowe ciastka z lawendą / Spelled biscuits with lavender 187

szkl. mąki orkiszowej pełnoziarnistej (typ 2000) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli 3/4 szkl. cukru trzcinowego 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu (można pominąć) 2 łyżki świeżych kwiatków lawendy (lub 1 łyżka kwiatków suszonych) 200 g. masła 1 całe jajko 2 żółtka Cukier trzcinowy zmiel w młynku na puder. Mąkę wysyp

Delicious Place
Guacamole z majerankiem i słonecznikiem 243

Składniki: (2 porcje) 2 dojrzałe awokado 1/3 szkl. łuskanego słonecznika kilka gałązek świeżego majeranku sok z 1/2 limonki świeżo mielony czarny pieprz gruboziarnista sól himalajska (lub morska) 1 łyżeczka czarnuszki (opcjonalnie) Słonecznik upraż na suchej patelni. Ostudź, większość posiekaj a resztę zostaw do posypania. Liski majeranku włóż do moździerza, dodaj sól i rozgnieć. Awokado przekrój wzdłuż na pół, wyjmij

Delicious Place
Makaron z algami morskimi z krewetkami / Pasta with sea algae with shrimps 183

16/20 garść orzeszków pini pół papryczki chili 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 75 ml. białego wytrawnego wina 5 ząbków czosnku garść posiekanej natki pietruszki sól świeżo mielony pieprz parmezan lub grana padano do posypania Krewetki oczyść z pancerzy i jelit. Orzeszki pini zrumień na suchej patelni. Makaron wrzuć na osolony wrzątek, gotuj około 8 minut

Delicious Place
Zupa krewetkowa / Shrimp soup 186

kosteczkę szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany  1 kopiasta łyżka mąki kukurydzianej 3 gałązki świeżego tymianku sok z 1/2 cytryny sól, świeżo mielony pieprz W garnku rozpuść masło. Wrzuć posiekaną cebulę i czosnek, smaż 2 minuty. Dodaj pancerzyki z krewetek, mieszaj i smaż około 3 minut, aż zmienią kolor na różowy

Delicious Place
Tiramisu z karobem i orzeszkami / Tiramisu with carob and peanuts 202

Scroll down for recipe in English. Składniki: (5 porcji) 2 czubate łyżki mielonej kawy 1,5 szkl. wrzątku 5 żółtek 110 g. drobnego cukru do wypieków + 1 łyżka 500 g. mascarpone 2 białka szczypta soli 1/4 szkl. likieru amaretto 2 łyżki karobu (można zastąpić gorzkim kakao) 120 g. podłużnych biszkoptów lady fingers po 1 garści łuskanych orzechów włoskich, laskowych

Delicious Place
CHILLI CON QUINUA [VEGAN] 180

fasola czarna 150 g • fasola czerwona 150 g • cebula biała 2 szt • quinua biała 200 g • pomidory 4 szt • kukurydza 150 g •  przecier pomidorowy 100 g • papryka mielona słodka 1 łyżka • pieprz cayenne 0,5 łyżeczki • sól 10 g • kmin rzymski 1 łyżeczka • ząbek czosnku 1 szt • olej słonecznikowy 50 g • liście nasturcji (opcjonalnie) Sposób przygotowania Kroimy paprykę

chefintheforest
QUESADILLA Z KURCZAKIEM, PAPRYKĄ I CZERWONĄ FASOLĄ 583

CZERWONĄ FASOLĄ QUESADILLA WITH CHICKEN, RED PEPPER AND KIDNEY BEANS Składniki Farsz do quesadilla • czerwona papryka 2 szt • fasola czerwona 100 g •  piersi z kurczaka 2 szt • papryka mielona słodka 1 łyżka • ser gouda 400 g • sól 10 g • olej słonecznikowy 50 g Tortilla • mąka pszenna 300 g •  woda wrząca 150 ml • olej słonecznikowy 50 g • sól

chefintheforest
Fit serniczki waniliowe z czekoladą 154

trochę opadną, ale i tak są pyszne ;)   Składniki (12 sztuk): 250 g chudego sera twarogowego pół opakowania budyniu waniliowego bez cukru, 150 g jogurtu naturalnego, 2 jajka szczypta mielonej wanilii, 2 łyżki miodu lub ksylitolu ok. 40 g gorzkiej czekolady do dekoracji Wykonanie: Żółtka oddzielić od białek. Twaróg zblendować z jogurtem, miodem, budyniem oraz żółtkami. Białka ze szczyptą

Healthy food explorer
Czekoladowe muffinki z serem i sosem wiśniowyn 154

roztopionego oleju kokosowego 1/4 szklanki mleka  3/4 szklanki ksylitolu 70 g roztopionej gorzkiej czekolady (bez cukru lub słodzonej ksylitolem) Nadzienie serowe: 250 g chudego sera twarogowego pół łyżeczki mielonej wanilii 3 łyżki ksylitolu 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej Sos wiśniowy: ok. 200 g wiśni (świeżych lub mrożonych) 2 łyżki wody 3 łyżki ksylitolu 1 czubata łyżeczka mąki

Healthy food explorer