mielone - 47549 przepisów (strona:1418/3170)

Ziemniaczki gotowane na parze ze śmietaną 154

Sposób przygotowania: Młode ziemniaczki umyć i oskrobać, większe pokroić, aby były podobnej wielkości. Ugotować na parze do miękkości, przez około 25-30 minut Doprawić do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Ziemniaczki wymieszać ze śmietaną, posypać obficie posiekaną dymką/szczypiorkiem oraz kiełkami rzodkiewki. Serwować jako dodatek do dań mięsnych i rybnych. Czas przygotowania: 45' Trudność: łatwe Kaloryczność

Pyry na Gaz
Sałatka z młodymi ziemniakami i ogórkami małosolnymi 279

odcedzamy i obieramy. Do miski wrzucamy pokrojone w większe kawałki ziemniaki, pokrojone w dużą kostkę ogórki, poszatkowane zioła, rozdrobniony czosnek, jogurt, majonez i musztardę. Całość doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki

Kardamonovy
Kiełbasa Królewska 190

wołowa /dzielimy ja mniej więcej na pół PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 18 g/kg do łopatki,udźca i golonki -sól morska 19 g /kg do słoniny -pieprz czarny drobno mielony 3 g/kg -czosnek świeży dobrej jakości 8 g/kg -majeranek roztarty w dłoni 1 g/kg -cebula suszona płatek 3 g/kg -sznurek wędzarniczy -woda 150 ml po 50 ml do łopatki

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Krucha tarta ze śliwkami i cynamonem. 186

tortowej pół szklanki cukru trzcinowego 1 małe jajko na czubek łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka śmietany 18 % 10 dag masła lub margaryny Dodatkowo: około 30 dag śliwek cynamon mielony według uznania 1 cukier waniliowy mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie kruchej tarty ze śliwkami: 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i chłodzimy pół godziny w lodówce

Izabelawkuchni
Sernik kokosowy z mango 178

się nie skończy ;) SKŁADNIKI: Spód: 1   szklanka mąki pszennej 8 dag miękkiego masła 3 łyżki cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 żółtko Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 puszka śmietanki kokosowej 5 jaj 2 budynie śmietankowe bez cukru Krem: 1 szklanka śmietany kremówki 30-36% 2 łyżki mascarpone

Wanilia i Kardamon
CIASTECZKA DYNIOWE NA SŁONO 161

Przepis ten to również dobry pomysł na wykorzystanie białek, które zostały po innych wypiekach. P.S. Jak najbardziej pasują jako przekąska do piwa 🍻 Składniki: 4 białka 150 g pestek dyni mielonych Radix-Bis 50 g pestek dyni prażonych z solą himalajską Radix-Bis szczypta soli himalajskiej Wykonanie: Białka ubijamy mikserem ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy zmielone pestki dyni

Kuchnia MagdaLeny
CZERWONY KOKTAJL ŚNIADANIOWY 223

gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ A teraz przepis : 🍹 2 obrane kiwi 🍹 10 dag czerwonych owoców: jeżyny , porzeczki, jagody, borówki, 🍹 1 łyżka żurawiny 🍹 2 łyżki płatków owsianych 🍹 1 łyżka mielonego siemienia lnianego 🍹 200 ml mleka Całość dokładnie blendujemy. Pijemy odrazu

Gotowanie Patki
KOKTAJL ŚNIADANIOWY 149

oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ Składniki na 1 porcję : *250 ml mleka *1/2 mango *2 łyżki siemienia mielonego *1 łyżka żurawiny *1 banan Blenduje :) Smacznego i na Zdrowie

Gotowanie Patki
Wegańskie pierogi z jarmużem i awokado 213

gorącej wody Farsz: 300 g. liści jarmużu 1 duże awokado 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanego koperku 2 szczypty mielonego kminku sól i pieprz Oraz: margaryna listki tymianku Jarmuż dokładnie umyj i osusz. Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej przez minutę drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj porwane liście

Delicious Place
Kotlety z sorga - wegańskie i bezglutenowe 129

gorącej wody Farsz: 300 g. liści jarmużu 1 duże awokado 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanego koperku 2 szczypty mielonego kminku sól i pieprz Oraz: margaryna listki tymianku Jarmuż dokładnie umyj i osusz. Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej przez minutę drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj porwane liście

Delicious Place
Barbunya pilaki 163

krojonych pomidorów wraz z zalewą (2 x 400 g.) 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 szkl. oliwy z oliwek 2 szkl. wody 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli morskiej świeżo mielony kolorowy pieprz skórka otarta z małej cytryny 1 łyżeczka nasion kolendry Do podania: plasterki cytryny posiekana natka pietruszki Fasolę wypłucz i mocz w wodzie przez 12 godzin. Borlotti odcedź

Delicious Place
Sałatka rzodkiewkowa z komosą ryżową 127

Składniki: (4 porcje) 1 szkl. komosy ryżowej (quinoa) 2 pęczki rzodkiewek pęczek młodego szczypiorku wraz z cebulką garść młodych małych listków szpinaku 50 g. twarogu solankowego sól morska świeżo mielony czarny pieprz Koperkowy winegret duży pęczek koperku 3 łyżki oleju z orzeszków ziemnych 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki soku z cytryny trochę skórki otartej z cytryny

Delicious Place
Zapiekanka ziemniaczana z rybą 119

ilości kawałków ryby. Rozłóż drugą połowę masy bakłażanowej i wyrównaj. Na wierzchu ułóż znowu zachodzące na siebie plasterki ziemniaków. Między plasterki ziemniaków powkładaj pozostałe kawałki ryby. Całość oprósz grubo mielonym czarnym pieprzem i posyp 1 łyżką pozostałego startego sera. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz przez 45 minut

Delicious Place
Risotto primavera 139

gotuj tak długo, aż prawie cały zostanie wchłonięty. Zestaw patelnię z ognia. Dodaj posiekaną drobno pietruszkę i koperek, ugotowany i obrany bób, posiekane listki mięty oraz parmezan. Dopraw świeżo mielonym czarnym pieprzem i delikatnie wymieszaj. Pozostaw pod przykryciem na 3 minuty. Podawaj gorące z płatkami lub wiórkami parmezanu

Delicious Place
Pierogi z jagodami 167

pierożek i spróbuj czy ciasto jest już miękkie). Pierogi podawaj gorące np. z kwaśną śmietaną i posypane cukrem lub zrób sos cynamonowy: wymieszaj trochę kwaśnej śmietany z cukrem i mielonym cynamonem... Pycha

Delicious Place