Pasta figowa z orzechami włoskimi

Pasta figowa z orzechami włoskimi

Pasta figowa z orzechami włoskimi

Przepis na : śniadanie

Pasta z suszonych fig z uprażonymi orzechami włoskimi, sokiem z pomarańczy, cynamonem i goździkami. To aromatyczne, zdrowe i słodkie smarowidło do pieczywa, które polubią nie tylko dzieci Idealnie sprawdzi się też do ciast, ciasteczek, muffinek, kremów lub naleśników. Zastosowań jest mnóstwo i jest pyszna! Polecam Składniki: 200 g suszonych fig 3/4 szklanki orzechów włoskich 1 duża pomarańcza (lub 1,5 małej) 1/3 łyżeczki cynamonu malutka szczypta mielonych goździków miód (opcjonalnie) Przygotowanie: Jeżeli fig... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

Oryginalny smakOryginalny smak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, ciasto, ciasteczka, deser, tarta, desery, naleśniki, mielone, pasta, pieczywo, naleśnik, sosy, boże narodzenie, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto na naleśniki, ciasto z orzechami, ciasto na boże narodzenie, ciasta z masa, tarta na słodko

Inne przepisy z Oryginalny smak

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.