mielone - 47549 przepisów (strona:1399/3170)

Golonka pieczona w piwie 825

pietruszka kawałek selera 1 cebula 3 duże ząbki czosnku 3 ziela angielskie 2 liście laurowe sól Dodatkowo: 1/2 łyżki miodu 1 łyżka sosu sojowego 250 ml jasnego piwa kminek mielony papryka słodka rozmaryn tymianek Warzywa obieramy. Cebulę kroimy na pół. Czosnek kroimy na plasterki. Marchewkę oraz pietruszkę kroimy wzdłuż na ćwiartki. Wszystkie warzywa zalewamy w dużym garnku bulionem. Dodajemy

Smaki Na Talerzu
Wigilijne śledzie po cygańsku z nutą ostrości 175

czerwona cebula 100g pora 1 łyżka octu sól pieprz Sos: 3 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy 6 łyżek oleju 1/2 łyżeczki brązowego cukru 6 łyżek ketchupu pikantnego 1/2 łyżeczki mielonej papryki ostrej pieprz Wykonanie: 1. Filety śledziowe namoczyć w czystej wodzie z dodatkiem octu, przez około 3-4 godzin. Po tym czasie pokroić w większą kostkę. 2. Ogórki konserwowe

Szalona Kuchnia Eweliny
PIEROGI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI, postne 147

kapustą: 1 główka świeżej, białej kapusty, średniej wielkości 1 cebula masło lub oliwa do smażenia 5-6 pieczarek 3 jajka  1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki wędzonej, mielonej papryki 1 łyżka posiekanego koperku sól do smaku Pierogi ze słodkiej kapusty przepis. Przygotowanie pierogów z kapusty: Krok 1. Kapustę drobno poszatkować, zasypać solą i odstawić na 10 minut. Kapustę

Moja Książka Kucharska
Smażona wątróbka cielęca 167

grubości plastrach, po 250g na osobę garść dorodnych szalotek (180g) 2 łyżeczki owoców kolendry 100ml białego (pół)wytrawnego wina masło kilka łyżek oleju rzepakowego sól czarny pieprz świeżo mielony kilka łyżek pszennej mąki 2 średnie ziemniaki 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej kilka łyżeczek słodkiej śmietany 18% Instrukcje Ziemniaki obieramy, kroimy na 2-3 części i wrzucamy do gorącej

Kulinarna Pokusa
Azjatycka zupa warzywna 179

choi 250g batata (słodkiego ziemniaka) 3-4 cm świeżego imbiru 50g cebulek perłowych z zalewy 75g kiełków fasoli mung 2-3 kawałki trawy cytrynowej (lub 1 czubata łyżeczka mielonej w zalewie) 2 liście kafiru 2 ząbki czosnku 500ml esencjonalnego bulionu drobiowego (może być z kostki) olej arachidowy sól do smaku Do podania ryż, najlepiej jaśminowy jajka ugotowane na (pół

Kulinarna Pokusa
Uitsmijter 261

chleba tostowego 2 duże / 4 małe plastry ulubionej szynki 4 plasterki topionego sera kilka liści sałaty (masłowej, rzymskiej) 2 łyżki masła 2-3 łyżki oliwy sól czarny pieprz świeżo mielony Sałatka 1 średniej wielkości średnio dojrzałe avocado, 200g pomidorków koktajlowych 150g karczochów z zalewy kilka łyżek soku z cytryny lub limonki Instrukcje Na patelni na dość silnym

Kulinarna Pokusa
„Amerykańskie śniadanie” 163

wędzonych, parzonych lub surowych 2 średnie pomidory duża garść ciętej fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej) 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka masła sól czarny pieprz świeżo mielony Instrukcje Pomidory rozkrajamy na połówki. Nacieramy na całej powierzchni oliwą (najlepiej przy użyciu silikonowego pędzelka), następnie posypujemy solą, pieprzem i bazylią. Kładziemy na suchej, dobrze rozgrzanej na średnim ogniu

Kulinarna Pokusa
Nasi goreng 195

papryczki chili (ostrożnie!) 5 szalotek środkowa część dużego pora 5 ząbków czosnku 12 łyżek sosu sojowego 5 łyżek brązowego cukru kilka goździków płaska łyżeczka owoców kolendry 1/4 łyżeczka mielonego cynamonu olej rzepakowy sól Dodatkowo 1 papryczka chili i kilka cebulek dymek (dolna i środkowa część) do dekoracji Instrukcje Ryż gotujemy do miękkości, odcedzamy, studzimy, po czym umieszczamy w naczyniu

Kulinarna Pokusa
Kapuśniak z kiszonej kapusty 134

cebula (100g) kilka dużych ziemniaków (750g) garść (20g) suszonych leśnych grzybów pęczek natki pietruszki kilka liści laurowych kilka ziaren ziela angielskiego 10 ziaren czarnego pieprzu sól 1 czubata łyżeczka mielonego kminku 1 czubata łyżeczka cząbru Instrukcje Marchewki obieramy, odcinamy zielone końcówki i kroimy w niezbyt grube słupki długości kilku cm. Selera obieramy na tyle ile potrzeba, aby usunąć drobne

Kulinarna Pokusa
Zupa grzybowa 181

duża cebula (150g) kawałek selera korzennego (200g) 2-3 nieduże ziemniaki (300g) 1,5l bulionu warzywnego* kilka łyżek jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany kilka łyżek oliwy 1 łyżeczka estragonu mielony biały pieprz sól natka pietruszki do dekoracji Instrukcje Grzyby kroimy w grubą (2-3cm) kostkę i bardzo dokładnie płuczemy w zimnej wodzie. Marchewkę, cebulę, seler i ziemniaki obieramy

Kulinarna Pokusa
Schab pieczony ze śliwką (niesamowicie soczysty) 133

jego zrobienia potrzebne nam będą: -1 kg schabu wieprzowego bez kości -20 dag suszonych moreli -20 dag suszonych śliwek – odrobina miodu -2 łyżki oleju -łyżeczka sosu sojowego -szczypta mielonego imbiru -ząbek czosnku -sól Soczysty schab pieczony – wykonanie Schab dokładnie myjemy. Po osuszeniu kroimy go wzdłuż, jak pokazuje zdjęcie poniżej. Nacięcia mają mieć głębokość około 2 cm. Następnie

Arbuziaki
smażone śledzie w sosie cebulowo-porowym... 147

Składniki: świeże śledzie 1,3 kg, kucharek 1 łyżka, mąka pszenna 2 szklanki, olej rzepakowy 1 litr, pieprz świeżo mielony - ile potrzeba, cebula 3 sztuki większe, pory 2 sztuki średnie, cukier 2 łyżki, papryka ostra 1/2 łyżeczki, sok pomidorowy 1/2 litra, woda 1 szklanka, przyprawa w płynie 1 łyżeczka, ocet 1 łyżeczka mam dostęp do śledzi od rybaków

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik krówka z orzeszkami 10851

orzeszkami – Składniki: Składniki na spód z ciastek owsianych: ok. 210g ciasteczek owsianych z orzechami np. Bonitki 50g masła Składniki na masę serową: 1 kg twarogu, minimum 3-krotnie mielonego (może być z wiaderka, ale gęsty! np. z Piątnicy) 3/4 szklanki cukru pudru 1 cukier wanilinowy – 16g 4/5 szklanki (200 ml) śmietanki kremówki

Kulinarne Przeboje
Kluski z makiem 170

orzechy, migdały, dodać kilka kropel likieru pomarańczowego lub Amaretto, sok z limonki bądź cytryny. Możliwości jest naprawdę dużo. Gotowa masa makowa to dobre rozwiązanie gdy nie mamy czasu na mielenie maku i robienie wszystkiego od podstaw, co jest trochę czasochłonne i wymaga użycia maszynki do mielenia

Zasmakuj Kuchni
Dorsz z koprem włoskim w sosie kokosowym 126

filetowanego dorsza 1 sztuka kopru włoskiego 2 łodygi selera naciowego ok. 10 cm pora 200 g mleka kokosowego (pół puszki, stała część i woda) przyprawy: sól, kolendra mielona, sok z połowy cytryny Warzywa kroimy na małe kawałki. Na patelni lub w garnku podgrzewamy mleko kokosowe. Dodajemy warzywa i dusimy do miękkości. Dodajemy kawałki ryby, doprawiamy, skrapiamy sokiem z cytryny

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania