mielone - 47549 przepisów (strona:1399/3170)

Kotlety z indyka i kaszy jaglanej 166

takiego połączenia, zapewniam, że danie zagości u Was na stałe. Ilość porcji: 20 Czas przygotowania: 30 minut + smażenie Składniki na kotlety z indyka i kaszy jaglanej: 1,2 kg mielonego mięsa z indyka 3/4 szklanki kaszy jaglanej duża cebula 3 ząbki czosnku 10 sztuk suszonych pomidorów 3 jajka wiązka natki pietruszki łyżeczka oregano łyżeczka kurkumy łyżeczka papryki słodkiej

Kuchcik gotuje
cukinia faszerowana 292

Składniki na 4 osoby: 2 duże cukinie 1/2 kg mielonej wołowiny dwa duże pomidory 1 duża cebula 3 ząbki czosnku sól pieprz słodka wędzona papryka tymianek bazylia cynamon 1 kieliszek czerwonego wina sos beszamelowy Cukinie przekroić wzdłuż i wydrążyć miąższ – ten zachować. Polać oliwą i wstawić na pół godziny do piekarnika nagrzanego do 180°C. Cebulę posiekać

stajnia gołębie od kuchni
TERRINA ŚLEDZIOWA (keto, LCHF, bez glutenu) 235

opcjonalnie 2 łyżki majonezu sok z 1 cytryny 3 łyżki łyżki żelatyny lub agaru sól himalajska lub kłodawska – opcjonalnie w zależności od stopnia słoności śledzi pieprz czarny świeżo mielony 60 g cebuli czerwonej lub szalotki 120 ml stopionego masła klarowanego Płaty śledziowe namoczyć w zimnej wodzie by wypłukać nadmiar soli. Długość moczenia zależny jak bardzo słone śledzie lubimy

Ola la LCHF
Placki z dyni i cukinii 151

warzyw przed starciem  1 mała biała cebula 5-6 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej 2 jajka po 1/2 łyżeczki kurkumy, imbiru i słodkiej papryki szczypta chili sól morska, świeżo mielony pieprz oliwa/olej do smażenia PRZYGOTOWANIE Cukinię, cebulę i obraną dynię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cukinię odciskamy z nadmiaru soku. Mieszamy warzywa z mąką, jakiem i przyprawami. Formujemy

Moje Kuchenne Rewelacje
Danie jednogarnkowe po Żarsku 120

ząbki czosnku 2 duże pomidory malinowe 2 pieczone udka z kurczaka 500 g kiełbasy żarskiej 150 g boczniaków 1 łyżka koncentratu pomidorowego 200 ml bulionu warzywnego 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki zielenina (natka, szczypior) sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki i marchewki obieramy i kroimy na duże kawałki. Słoninę kroimy w kostkę, wytapiamy tłuszcz, wrzucamy marchewki

R'n'G Kitchen
Placek ziemniaczany z piekarnika 138

Pizza Na Placku Ziemniaczanym Pyszna Zapiekanka Ziemniaczana Naleśniki Ruskie Z Serem Żółtym Szare Kluski Z Boczkiem I Kapustą Kiszoną Zapiekanka Ziemniaczana Z Pieczarkami Zapiekanka Z Puree Ziemniaczanym I Mięsem Mielonym Młode Ziemniaki Zapiekane Z Boczkiem Prosta Zalewajka Z Ziemniakami Artykuł Placek ziemniaczany z piekarnika pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Paluszki ziemniaczane z kozim serem / Potato fingers with goat cheese 262

down for recipe in English. Składniki: (około 35 sztuk) 700 g. obranych ziemniaków 80 g. dojrzewającej roladki koziego sera 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka grubo mielonej papryczki chili sól pieprz 50 g. bułki tartej 50 g. łuskanych migdałów (nieblanszowanych) Sos orzechowy: 1 łyżka kremowego masła orzechowego 2 łyżki kwaśnej śmietany 12% 1 łyżka majonezu

Delicious Place
Schab po meksykańsku 441

użyłam mrożonej) pół szklanki czerwonej fasolki z puszki pół szklanki kukurydzy konserwowej pół szklanki groszku konserwowego 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, chilli, kmin rzymski mielony, oregano, 1 łyżeczka cukru olej do smażenia     *** Schab myjemy osuszamy, tniemy w plastry i lekko rozbijamy a następnie kroimy w dużą kostkę. Przyprawiamy solą oraz pieprzem

Blog z Apetytem
ZUPA Z PIECZONEJ DYNI I PAPRYKI 150

warzyw jest świetnym materiałem na zupkę, spróbujcie sami.  Składniki: 1 kg dyni ( bez pestek ) 2 papryki czerwone 3 ząbki czosnku 1 cebula śmietanka 30% sól, pieprz papryka chili mielona imbir starty 1 litr bulionu warzywnego Wykonanie: *Dynię kroimy na kawałki, wydrążamy pestki, paprykę kroimy na 4 kawałki, cebulę obieramy, czosnek pozostawiamy w łupince *Dynię wkładamy na blachę, wstawiamy

Z Majeczką w kuchni
Cukiniowo-koperkowa z boczkiem 192

cebule 1 pęczek koperku 1,5 l bulionu 2 duże ziemniaki 2 jajka 2-3 łyżki serka mascarpone 100 g boczku w plastrach cytryna płatki chilli lub szczypta ostrej mielonej papryki sól, pieprz cukier Umyte cukinie razem ze skórką trzemy na dużych oczkach tarki. Cebulę drobno siekamy. W rondelku rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju. Wrzucamy cebulę i chwilę smażymy

Smaki Na Talerzu
Zupa krem cebulowo - serowa 191

serka topionego (naturalny lub śmietankowy) 2 średnie ziemniaki 250 ml białego wytrawnego wina 1,5 L bulionu drobiowego 1 duży ząbek czosnku 1,5 łyżki masła majeranek, tymianek mielona ostra papryka, biały pieprz cukier oliwa z oliwek dodatkowo: parmezan natka pietruszki grzanki czosnkowe - u mnie gotowe ze sklepu :) Przygotowanie: Cebulę kroimy w piórka i smażymy/szklimy (porcjami - u mnie

Alutka-Gotuje
Kanapki BLT + przepis na pyszne domowe bułeczki 177

kawałek parmezanu lub grana padano Sos: 3-4 łyżki majonezu kieleckiego 1 mały korniszon 1-1,5 łyżeczki ostrej musztardy 1 łyżeczka białego octu winnego szczypta granulowanego czosnku szczypta mielonej papryki sól, cukier W małej miseczce umieszczamy wszystkie składniki na zaczyn i mieszamy do połączenia. Miseczkę z zawartością owijamy folią spożywczą i wstawiamy na całą noc do lodówki

Smaki Na Talerzu
Polędwiczka marynowana w musztardzie z sosem paprykowym. Przepis krok po kroku. 170

Kluczowa jest marynata   Wiadomo że w procesie przygotowania mięsa, kluczowa jest marynata. Dlatego wybrałem jako główny składnik Musztardę Kielecką Starofrancuską (LINK) . Jest to grubo mielona musztarda o dość ostrym, ziołowym smaku, przygotowana na bazie aromatycznego, białego wina. Jako baza smakowa sprawdziła się super. Dzięki niej polędwiczka marynowana w musztardzie z sosem

kuron.com.pl
befsztyki z polędwicy wołowej 290

Składniki: polędwica wołowa, po trzycentyetrowej grubości plastrze na osobę sól pieprz oliwa z oliwek masło Mięso posypać grubą solą i grubo mielonym pieprzem, włożyć na rozgrzaną na patelni oliwę. Smażyć na rumiano z każdej strony, w tym również boków, około 2 – 3 minut (smażone za długo robią się twarde). Pod koniec smażenia włożyć kawałek masła na patelnię

stajnia gołębie od kuchni
Schab pieczony w kapuście kiszonej z pieczarkami 225

Składniki: 1 kg schabu (bez kości) 1 kg kapusty kiszonej 250 g pieczarek 2 cebule mielony kminek pieprz czosnkowy słodka papryka w proszku 6 ziaren ziela angielskiego 3 listki laurowe sól olej roślinny do smażenia Sposób wykonania: Mięso kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Każdy kawałek doprawiamy kminkiem, pieprzem, papryką i solą. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy

Qchnia po prostu