Schab z piekarnika – wędlina kanapkowa

Schab z piekarnika – wędlina kanapkowa

Schab z piekarnika – wędlina kanapkowa

Schab z piekarnika – wędlina kanapkowa Pieczenie mięsa w niskiej temperaturze sprawia, że jest ono zwarte i soczyste. Wcześniej należy je jednak zamarynować na minimum 5 dni. Przygotowany w ten sposób schab jest mięciutki, aromatyczny i zachowuje swoją soczystość. Do przygotowania mojej domowej wędliny użyłam soli peklowej, wiem jednak (choć osobiście tego nie sprawdziłam), że możemy ją zastąpić solą himalajską, która jest zdrowsza. Wszystko zależy od tego czy zależy nam na różowym kolorze, który uzy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

schab, mięso, obiad, mielone, kanapki, mięsa pieczone, bez pieczenia, szynka, sałatki, przekąski, sałatka, przystawki, danie jednogarnkowe, świąteczne przepisy, przekąska, dania mięsne, boże narodzenie, wielkanoc, szybki obiad, obiad na szybko, sałatka imprezowa, pieczona szynka, pieczeń z szynki, szybkie przekąski, sałatka z szynką, szybkie sałatki, szybka sałatka, sałatka do obiadu, mięso mielone, lekkie sałatki

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.