miło SKŁADNIKI NA OK 16-18 sztuk: 2 cukinie 2 duże marchewki 4 ziemniaki 2 ząbki czosnku Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka czosnku mielonego 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE: Cukinie ,marchew i ziemniaki i czosnek obieramy a następnie przeciskamy przez sokowirówkę.Sok wylewam . Miąższ przekładam
Gotowanie Patkifilety z kurczaka pojedyncze 20 dag pieczarek 1 papryka żółta 1 pęczek pietruszki 500 ml passaty pomidorowej 1/2 szklanki kaszy kuskus Sól pieprz do smaku 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej i ostrej 2 łyżki przyprawy do kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku Olej rzepakowy do smażenia PRYGOTOWANIE: Do garnka o grubym dnie przekładam 1 łyżkę masła następnie
Gotowanie Patkiprzez praskę do puree lub ubijamy tłuczkiem do ziemniaków. Nie miksujemy, ponieważ masa stanie się rzadka. Dodajemy jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz po pół łyżeczki soli i kolendry mielonej. Masę mieszamy dokładnie do czasu, aż uzyskamy jednolitą masę. Odstawiamy na kilka minut, aby masa się związała. Nadal pozostanie trochę luźna. Z masy lepimy w dłoniach kulkę, którą delikatnie
Kucharzycalekko proporcje przeze mnie dopasowane do nas ) 2 jajka 200 ml gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka czosnku olej rzepakowy do smażenia 1 łyżeczka świeżej mięty pół łyżeczki słodkiej papryki mielony pieprz odrobina soli chili w płatkach kromki chleba pokrojone liście kolendry i mięty W małym garnuszku zagrzałam olej i dodałam do niego pieprz, chili, pokrojone listki mięty i całość
Kuchnia na wzgórzucukier – 180 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * olej – 125 ml * kakao – 3 łyżki * pepsi – 0,5 szkl MASA SEROWA: * ser biały 3 x mielony – 500 g * budyń śmietankowy – 50 g * cukier – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Białka ubijamy na sztywno pod koniec wsypując cukier, dodajemy żółtka, a następnie olej
Ostra na Słodkokawałki paprykę, cukinię oraz pieczarki, smażyć 2 minuty, dodać pokrojoną pekinkę oraz osączoną z zalewy kukurydzę , doprawić sosem sojowym wymieszanym z octem ryżowym i cukrem, wsypać mielony biały pieprz. Całość smażyć 3 minuty. Makaron zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 5 minut, po tym czasie odcedzić na durszlaku, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do woka z warzywami
Wanilia i Kardamonkorzeń) 2 liście laurowe kilka sztuk suszonych grzybów (około 6 grzybków) 1 duże kwaskowe jabłko 1 łyżka cukru kryształu 1,8 litra wody sok z 1/2 cytryny 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1,5 łyżki soli Jak przygotować barszcz z buraków ćwikłowych . Buraczki obrać ze skórki, pokroić w plastry i włożyć do dużego garnka. Marchew, pietruszkę i selera także
mecooksSkładniki: 0,5 kg mięso mielonego z łopatki wieprzowej 1 jajko 1 cebula 1 kromka czerstwego chleba 3 ząbki czosnku ulubiona mieszanka przypraw mąka 1/4 kg dyni (waga po obraniu) 1 … Czytaj dalej Pulpety gotowane w sosie dyniowym
czarrna od kuchniserową. Nie myliłam się, sernik zniknął błyskawicznie. Spód: 300 g ciastek zbożowych (mogą być z dodatkiem orzechów laskowych) 150 g stopionego masła Masa serowa: 1 kg sera twarogowego, dwukrotnie mielonego (użyłam twarogu sernikowego z Włoszczowej) 200 g kwaśnej śmietany 5 jajek niepełna szklanka cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią lub ziarenka z 1 laski
Czerwień i błękitskładu to jest tam fasola jaś, woda i sól morska. Nie ma tam żadnych konserwantów i ulepszaczy. Składniki: 1 puszka fasola jaś bio 1 łyżeczka suszonych pomidorów mielonych ok 250 ml bulionu 1-2 łyżki przecieru pomidorowego ok 300 g kiełbasy (śląska, podwawelska) sól, pieprz, mąka pszenna do zagęszczenia Przygotowanie: Zawartość puszki czyli fasolę razem z wodą
Ala piecze i gotujeoliwą lub 80 g gotowego pesto z suszonych pomidorów 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony Dorsza osuszyć ręcznikiem papierowym a jeśli był mrożony to najpierw rozmrozić. Rybę posypać solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.Na patelni rozgrzać masło
Ola la LCHFmasła 2 łyżeczki chrzanu 2 ząbki czosnku 4 plasterki cytryny kilka gałązek koperku 500 g pomidorków koktajlowych oliwa z oliwek w spreju (może być zwykła lub czosnkowa) sól, świeżo mielony pieprz Dno blaszki wykładamy papierem. Układamy pomidorki koktajlowe (mogą być z gałązkami), spryskujemy delikatnie oliwą i solimy. Pstrągi dokładnie myjemy i delikatnie skrobiemy nożem pod bieżącą wodą, aby pozbyć
Poezja smakuSkładniki dla 4 osób: 2 woreczki kaszy pęczak 8 dramstików 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 30dkg pieczarek 1 mała puszka kukurydzy Sól morska, świeżo mielony czarny pieprz 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 szklanka bulionu 1 łyżka masła Marynata mięsa: 4 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 1 łyżka przecieru pomidorowego Sól, pieprz, suszone zioła
Kuchnia w czekoladziepieczarek 1 cebula kawałek cukinii ( ja miałam żółtą ) 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki drobno tartego parmezanu lub gran padana 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej sól , pieprz do smaku Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Tak przygotowany wychodzi najlepszy Producent wie co pisze Pieczarki i cebulę siekamy w dowolne kawałki i podsmażamy
Ogrodnik w podróżychłodne dni przydałoby się danie które nas dobrze rozgrzeje, a przecież nic tak nie rozgrzewa jak gorąca, pikantna zupa meksykańska. Składniki: 0,5 mięsa mielonego 2 L soku pomidorowego 3 średnie cebule 2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 0,5 kg pieczarek 4 kiszone ogórki / 1 papryka (opcjonalnie) 3 ząbki czosnku olej przyprawa do potraw meksykańskich Wykonanie
W Moim Magicznym Domu