mielone - 47549 przepisów (strona:1382/3170)

KOTLETY JAJECZNE (keto, LCHF, paleo, wege, bez glutenu i laktozy) 598

ugotowanych na twardo 2 surowe jajka 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pęczka natki pietruszki 30 g masła ghee lub innego tłuszczu do smażenia sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony inne ulubione przyprawy opcjonalnie cebula lub czosnek Ugotować na twardo 5 jajek a następnie wystudzić i posiekać w drobną kostkę. Można też rozgnieść widelcem lub zmielić. Zioła typu pietruszka

Ola la LCHF
Tosty z serem i winem 105

carski z Hajnówki, ale może być gruyer, emmentaler... 4 kromki pieczywa tostowego, 250 g sera żółtego, 50 ml białego wytrawnego wina, 1 jajko, świeżo zmielona gałka muszkatołowa, świeżo mielony pieprz, masło, Blachę do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia. Kromki chleba posmarować z obu stron masłem i ułożyć na blasze. Ser zetrzeć na tarce. Jajko rozbełtać. Wymieszać ser z winem

królestwo garów
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY MARCHEWKI I JABŁKA 122

musztardę, sok z cytryny, cukier i wymieszać. Na końcu wlać olej i jeszcze raz wymieszać. Surówkę z białej kapusty podajemy jako dodatek do obiadu. Surówka najlepiej smakuje z kotletami mielonymi, schabowymi lub pieczonym mięsem oraz tłuczonymi ziemniakami z koperkiem.  Surówka z kapusty pasuje do mięs z grilla, jako dodatek do szaszłyków lub burgerów. Smacznego :) Surówka z białej kapusty

Moja Książka Kucharska
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY ZE ŚMIETANĄ: przepis, do obiadu 207

kapustę, marchew, jabłka i cebulę. Przed podaniem polać surówkę z białej kapusty sosem śmietanowym, starannie wymieszać i posypać posiekaną zieleniną. Surówkę podajemy jako dodatek do obiadu. Najlepsza do kotletów mielonych    z tłuczonymi ziemniakami z koperkiem albo kotletami schabowymi . Smacznego :) Surówka z białej kapusty ze śmietaną fot. Moja Książka Kucharska

Moja Książka Kucharska
Tatar wołowy 136

jako "dodatek" do konsumowania jednocześnie z innym daniem. Podstawą dobrego tatara jest wybór dobrego świeżego mięsa wołowego. A w związku z tym możemy zapomnieć o użyciu gotowego mięsa mielonego. Najlepiej jest wybrać się do ulubionego małego sprawdzonego sklepu i samodzielnie wybrać chude porządne kawałki. I z tak zmielonego (najlepiej dwukrotnie) mięsa można przygotować tatar. Składniki (4 porcje

Zielona Kuchnia
Sałatka ekstraparty 131

puszki -mała puszka groszku -mały słoiczek pieczarek marynowanych -słoiczek szparagów w zalewie na sos: -mały jogurt naturalny -4 łyżki majonezu -4 łyżki soku z ananasa -po ćwierć łyżeczki mielonego imbiru, curry, estragonu, pieprzu -2 ząbki czosnku -2 łyżki soku z cytryny   -1 łyżeczka cukru -natka pietruszki -sól Kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić do wrzątku z dodatkiem

Kulinarne przemyslenia
Zupa z boczniakami, pyszna i prosta w przygotowaniu 130

całość gotowałam kilka minut. Na koniec gdy boczniaki zmiękły dodałam pastę paprykową oraz musztardę. Na koniec całość doprawiłam do smaku solą i pieprzem i gotowe. Podałam zupę posypaną świeżo mielonym pieprzem.     Zupa z boczniakami, pyszna i prosta w przygotowaniu

Kuchnia na wzgórzu
Śledzie po królewsku 150

śmietaną i musztardą. Powinien powstać jednolity sos. Wszystkie składniki na śledzie po królewsku wrzucić do jednej miseczki, dodać sos, a następnie całość doprawić do smaku solą (opcjonalnie) i świeżo mielonym pieprzem. Na koniec dodać drobno posiekany koperek (lub szczypiorek). Przed podaniem schłodzić w lodówce przez ok. 15-20 minut. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Śledzie po królewsku appeared

Kulinarne Przeboje
Sałatka z makaronem, szynką i ogórkami konserwowymi 114

miski. Dodajemy do niego pokrojone w średnią kostkę szynkę i ogórki, pokrojonego w półplasterki pora i poszatkowany koperek. Jogurt łączymy z majonezem, wlewamy do sałatki, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki

Kardamonovy
Polędwica z dorsza w cieście piwnym z sosem tatarskim 126

swój ulubiony przepis, można skorzystać właśnie z niego. 500 g polędwiczki z dorsza 3/4 szkl. mąki pszennej + niewielka ilość do oprószenia ryby 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki mielonego chilli 1 jajko sól, pieprz 1/2 szkl. jasnego piwa olej do smażenia Sos tatarski: 1 mały słoiczek marynowanych pieczarek 3-4 całe papryki konserwowe 1 słoik ogórków konserwowych

Smaki Na Talerzu
Pikantny makaron z chili i białą kiełbasą 103

Jeżeli spodoba Wam się ten przepis, jednak mimo wszystko nie będziecie przekonani do użycia ostrej papryczki, doprawcie sos słodką papryką w proszku. Smacznego! Zobacz też: Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym Makaron z bakłażanem i boczkiem Przepis na pikantny makaron z chili i białą kiełbasą Drukuj przepis Porcji: 3-4 Czas gotowania: 30 minut Składniki 5 białych surowych kiełbasek

Kuchnia Bazylii
CIASTECZKA OWSIANO-RAZOWE Z CZEKOLADĄ I ŻURAWINĄ 113

płatów owsianych lub mąki owsianej (ja zmiksowałam płatki w młynku do kawy, ale nie jest to konieczne) ·        1 łyżka mielonego siemienia lnianego (może być w ziarnach) ·        120 g cukru trzcinowego (może być zwykły) ·        50 g miodu

Calzonella.com
Sos domowy w 5 minut 138

Składniki 1 mała szalotka ¼ szklanki octu jabłkowego 1/3 szklanki ekstra oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia ¼ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu ½ łyżeczki soli 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki musztardy Dijon 2-3 ząbki czosnku opcjonalnie  Wykonanie Domowy sos jest tak prosty, że nigdy nie wrócisz do kupnego . Szalotkę obrać i pokroić w cząstki, dodać olej, ocet, musztarda, miód, sól

w mojej kuchni
BEEF WELLINGTON A'LA GORDON RAMSAY 193

angielska - sól i pieprz - 150g szynki długo dojrzewającej w plastrach (parmeńska, szwarcwaldzka), u mnie 120g Wołowinę myjemy, osuszamy delikatnie ręcznikiem i dokładnie usuwamy błony. Przyprawiamy solą i grubo mielonym pieprzem. Na bardzo gorącej patelni rozpuszczamy masło i obsmażamy mięso z każdej strony. Mięso zdejmujemy z patelni i odkładamy na talerz, smarujemy dokładnie musztardą i odstawiamy do wystudzenia

Smaczne Zdrowe
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY I PORA DO OBIADU, mieszana 133

umieścić w salaterce, zalać olejem, skropić sokiem z cytryny lub octem i wymieszać z musztardą. Surówkę z kapusty doprawić do smaku cukrem, chrzanem i  ewentualnie solą oraz  mielonym pieprzem. Smacznego :) Surówka z białej kapusty do obiadu fot. Moja Książka Kucharska

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania