jako rogi (możecie użyć zwykłych, my mamy bezglutenowe) a cukierki jako noski. Oczęta natomiast możecie zastąpić czekoladowymi groszkami 🎄 Składniki (śr: 21 cm) Makowy spód -30g maku mielonego -50g mąki kokosowej -50g mąki ryżowej -1 jajko -mleko/woda Czekoladowy sernik -400g serka homogenizowanego -200g twarogu -100g gorzkiej czekolady z maltitolem Torras -2 pełne
Candy PandasSkładniki: Ciasto: 500g mąki 8g suchych drożdży 200ml ciepłego mleka 50g cukru 1 jajko 1 żółtko 125g masła Nadzienie: 300g masy makowej z puszki 200g twarogu (użyłam półtłustego, mielonego) 1 żółtko 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki cukru Dodatkowo: białko do posmarowania ciasta cukier puder do posypania bakalie do ozdoby *** Masło roztapiamy i studzimy. Mąkę mieszamy
Blog z Apetytemsolonych filetów śledziowych a’la matias około 400 g cebuli szklanka dobrego oleju (250 ml) sok wyciśnięty z jednej cytryny (około 70-80 ml) około 1 łyżeczki pieprzu grubo mielonego (może być kolorowy) słoik (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Śledzie w oleju Przygotowanie: Filety śledziowe są słone, dlatego przed przygotowaniem sałatki płuczę je w zimnej wodzie
Uwaga Babcia Gotujeświeżych pieczarek 100 g pora - jasna część 1 łyżeczka oleju roślinnego 1 łyżka masła 2 łyżeczka Vegety Natur z czosnkiem 1/3 łyżeczki świeży mielonego pieprzu czarnego 2-3 łyżki posiekanej zieleniny - natka pietruszki i koperek 2 łyżki bułki tartej do posmarowania: 1 żółtko 1 łyżeczka mleka choinkę podaje się na stół w całości
Smaczna Pyzastole. Polecam Wam podawać je w towarzystwie domowych sosów i dipów (przepisy znajdziecie tutaj ). Składniki: 3 większe pieczarki 2 jajka 2 łyżki mleka 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki świeżo mielony czarny pieprz i sól do smaku 3 łyżki mąki pszennej 5 czubatych łyżek płatków kukurydzianych – u mnie z e-Dana masło do smażenia Przygotowanie: Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy
Słodkie okruszkiząbków czosnku 1 pęczek koperku 4 kiszone ogórki , także niezbyt duże kawałek białej części pora 2 łyżki gęstego jogurtu greckiego 2 łyżki gęstego majonezu 1 łyżeczka cukru sól , świeżo mielony czarny pieprz do smaku Ziemniaki gotujemy w mundurkach , czyli bez obierania . Studzimy , następnie obieramy i kroimy w równą średniej wielkości kostkę . Ogórki kroimy nieco drobniej niż ziemniaki . Pora siekamy
Ogrodnik w podróżyszklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka soli ( dałam szczyptę) 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka gałki muszkatołowej ( dałam mniej) 1 łyżeczka mielonych goździków ( dałam mniej) Wykonanie: masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, następie dodajemy jajko oraz puree z dyni i dalej ucieramy na gładką masę w drugiej misce mieszamy ze sobą
Słodkie zapomnienieszklanki roztopionego oleju kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżka zaparzonej kawy Masa serowa: 500 g sera twarogowego 1/2 szklanki ksylitolu 1 jajko 1/2 łyżeczki mielonej wanilii 1/2 opakowania budyniu waniliowego Wykonanie: Spód: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Fasolę bardzo dokładnie przepłukać. Przełożyć do misy blendera i zmiksować ją z jajkami. Dodać pozostałe składniki i ponownie
Healthy food explorerseria Vegeta Natur jest podzielona na kilka kategorii, znajdziecie tu przyprawy uniwersalne, przyprawy smakowe (z czosnkiem, curry, chili, koperkiem), przyprawy do mięs, a także przyprawy specjalne (do gulaszu, mięsa mielonego, pomidorów i mozzarelli, gyrosa, sałatek i dipów, pieczonej kaczki). Na każdym wariancie Przyprawy Specjalnej Vegeta Natur znajdziecie także inspirujące przepisy kulinarne. Dziś do mojego dania ze śledziem wybrałam Przyprawę
Kulinarne przygody Gatitypewno powtórzę go na święta. Warstwa makowa nie jest sucha, a dzięki temu, że mak jest zaparzony i zmielony nie „zgrzyta” pomiędzy zębami. I choć nie jestem fanką jego mielenia, bo później wszędzie pląta mi się mak to ten makowiec jest zdecydowanie tego wart. Makowiec na kruchym cieście z polewą kajmakową Ciasto: 5 żółtek 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru(...)płyn tylko delikatnie pyrkał) około 20-25 minut. Mak powinien wchłonąć część płynów i zrobić się gęstszy. Gotowy odcedzamy przez drobne sitko (lub przez gazę), następnie dwukrotnie go mielimy. Na koniec dodajemy miód oraz aromat migdałowy i dokładnie mieszamy. Następnie zagniatamy kruche ciasto. Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka, pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę, cukier, proszek do pieczenia, śmietanę i zagniatamy gładkie
PatiGotujemajonezu (patrz na skład lub użyj domowego na bazie oliwy z oliwek, oleju lnianego, MCT) 50 g śmietany 30% – w wersji bez laktozy można pominąć pieprz czarny świeżo mielony oregano suszone inne przyprawy opcjonalnie kawałeczek jabłka (ok 50 g) Śledzie opłukać a następnie włożyć do miski, zalać zimna wodą i zostawić najlepiej na cała noc. Wymoczone płaty śledziowe
Ola la LCHFblogu a dziś SAJGONKI , czyli danie kuchni chińskiej Mogą być spożywane na zimno ale osobiście wole te smażone. Gorąco polecam! Składniki: 1 opakowanie papieru ryżowego 500 g mięsa mielonego 2 średnie marchewki 1 cebula kilka liści kapusty pekińskiej 1 garść suszonych grzybów mun 50 g makaronu ryżowego sos sojowy, pieprz, olej do smażenia Sposób wykonania: Marchewkę ścieramy na tartce
Smaki Nataliiłyżki tartego parmezanu sól morska, pieprz Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (skórą do dołu). Oprószamy z wierzchu solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Do małej miseczki przekładamy majonez, dodajemy parmezan i mieszamy do połączenia. Powstałą masę nakładamy na łososia. Zapiekamy przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (do zezłocenia
Smaki Na Talerzuobiad dla najbliższych. Kaczka ma pyszną chrupiącą skórkę, a mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach. SKŁADNIKI: 1 średniej wielkości kaczka, 3 pomarańcze, ½ łyżki papryki słodkiej mielonej, ½ łyżki majeranku, ½ łyżki pieprzu, 1 łyżeczka soli, 5 łyżek oleju , PRZYGOTOWANIE: 1. Z jednej pomarańczy wyciskam sok. Olej mieszam z sokiem z pomarańczy i przyprawami. Do marynaty wkładam kaczkę
Tradycyjna kuchnia Kasi