mielone - 47549 przepisów (strona:1370/3170)

Sernikowe renifery na makowym spodzie (bez glutenu, cukru białego) 227

jako rogi (możecie użyć zwykłych, my mamy bezglutenowe) a cukierki jako noski. Oczęta natomiast możecie zastąpić czekoladowymi groszkami 🎄    Składniki (śr: 21 cm) Makowy spód -30g maku mielonego -50g mąki kokosowej -50g mąki ryżowej -1 jajko -mleko/woda Czekoladowy sernik -400g serka homogenizowanego -200g twarogu -100g gorzkiej czekolady z maltitolem Torras -2 pełne

Candy Pandas
Choinka drożdżowa z serem i makiem 141

Składniki: Ciasto: 500g mąki 8g suchych drożdży 200ml ciepłego mleka 50g cukru 1 jajko 1 żółtko 125g masła Nadzienie: 300g masy makowej z puszki 200g twarogu (użyłam półtłustego, mielonego) 1 żółtko 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki cukru Dodatkowo: białko do posmarowania ciasta cukier puder do posypania bakalie do ozdoby     *** Masło roztapiamy i studzimy. Mąkę mieszamy

Blog z Apetytem
Śledzie w oleju z cebulą na święta 319

solonych filetów śledziowych a’la matias około 400 g cebuli szklanka dobrego oleju (250 ml) sok wyciśnięty z jednej cytryny (około 70-80 ml) około 1 łyżeczki pieprzu grubo mielonego (może być kolorowy) słoik (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Śledzie w oleju Przygotowanie: Filety śledziowe są słone, dlatego przed przygotowaniem sałatki płuczę je w zimnej wodzie

Uwaga Babcia Gotuje
Chrupiąca choinka z grzybami 194

świeżych pieczarek  100 g pora - jasna część 1 łyżeczka oleju roślinnego  1 łyżka masła  2 łyżeczka Vegety Natur z czosnkiem   1/3 łyżeczki świeży mielonego pieprzu czarnego  2-3 łyżki posiekanej zieleniny - natka pietruszki i koperek 2 łyżki bułki tartej  do posmarowania: 1 żółtko 1 łyżeczka mleka choinkę podaje się na stół w całości

Smaczna Pyza
Chrupiąca pieczarkowa przekąska – idealna na przyjęcie 205

stole. Polecam Wam podawać je w towarzystwie domowych sosów i dipów (przepisy znajdziecie tutaj ). Składniki: 3 większe pieczarki 2 jajka 2 łyżki mleka 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki świeżo mielony czarny pieprz i sól do smaku 3 łyżki mąki pszennej 5 czubatych łyżek płatków kukurydzianych – u mnie z e-Dana masło do smażenia Przygotowanie: Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy

Słodkie okruszki
Sałatka ziemniaczana o smaku Tzatzyki 159

ząbków czosnku 1 pęczek koperku 4 kiszone ogórki , także niezbyt duże kawałek białej części pora 2 łyżki gęstego jogurtu greckiego 2 łyżki gęstego majonezu 1 łyżeczka cukru sól , świeżo mielony czarny pieprz do smaku Ziemniaki gotujemy w mundurkach , czyli bez obierania . Studzimy , następnie obieramy i kroimy w równą średniej wielkości kostkę . Ogórki kroimy nieco drobniej niż ziemniaki . Pora siekamy

Ogrodnik w podróży
PUSZYSTE PIERNICZKI DYNIOWE 153

szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka soli ( dałam szczyptę) 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka gałki muszkatołowej ( dałam mniej) 1 łyżeczka mielonych goździków ( dałam mniej) Wykonanie: masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, następie dodajemy jajko oraz puree z dyni i dalej ucieramy na gładką masę w drugiej misce mieszamy ze sobą

Słodkie zapomnienie
Bezglutenowe muffinki sernikobrownie 170

szklanki roztopionego oleju kokosowego  1 łyżeczka ekstraktu waniliowego  1 łyżka zaparzonej kawy  Masa serowa: 500 g sera twarogowego 1/2 szklanki ksylitolu 1 jajko 1/2 łyżeczki mielonej wanilii 1/2 opakowania budyniu waniliowego Wykonanie: Spód:  Piekarnik nagrzać do 180ºC. Fasolę bardzo dokładnie przepłukać. Przełożyć do misy blendera i zmiksować ją z jajkami. Dodać pozostałe składniki i ponownie

Healthy food explorer
Aromatyczny śledz z ziemniakami i granatem 168

seria Vegeta Natur jest podzielona na kilka kategorii, znajdziecie tu przyprawy uniwersalne, przyprawy smakowe (z czosnkiem, curry, chili, koperkiem), przyprawy do mięs, a także przyprawy specjalne (do gulaszu, mięsa mielonego, pomidorów i mozzarelli, gyrosa, sałatek i dipów, pieczonej kaczki). Na każdym wariancie Przyprawy Specjalnej Vegeta Natur znajdziecie także inspirujące przepisy kulinarne. Dziś do mojego dania ze śledziem wybrałam Przyprawę

Kulinarne przygody Gatity
Makowiec na kruchym cieście z polewą kajmakową 228

pewno powtórzę go na święta. Warstwa makowa nie jest sucha, a dzięki temu, że mak jest zaparzony i zmielony nie „zgrzyta” pomiędzy zębami. I choć nie jestem fanką jego mielenia, bo później wszędzie pląta mi się mak to ten makowiec jest zdecydowanie tego wart. Makowiec na kruchym cieście z polewą kajmakową Ciasto: 5 żółtek 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru(...)płyn tylko delikatnie pyrkał) około 20-25 minut. Mak powinien wchłonąć część płynów i zrobić się gęstszy. Gotowy odcedzamy przez drobne sitko (lub przez gazę), następnie dwukrotnie go mielimy. Na koniec dodajemy miód oraz aromat migdałowy i dokładnie mieszamy. Następnie zagniatamy kruche ciasto. Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka, pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę, cukier, proszek do pieczenia, śmietanę i zagniatamy gładkie

PatiGotuje
ŚLEDZIE W PORACH (keto, LCHF, bez glutenu) 278

majonezu (patrz na skład lub użyj domowego na bazie oliwy z oliwek, oleju lnianego, MCT) 50 g śmietany 30% – w wersji bez laktozy można pominąć pieprz czarny świeżo mielony oregano suszone inne przyprawy opcjonalnie kawałeczek jabłka (ok 50 g) Śledzie opłukać a następnie włożyć do miski, zalać zimna wodą i zostawić najlepiej na cała noc. Wymoczone płaty śledziowe

Ola la LCHF
Sajgonki 292

blogu a dziś SAJGONKI , czyli danie kuchni chińskiej Mogą być spożywane na zimno ale osobiście wole te smażone. Gorąco polecam! Składniki: 1 opakowanie papieru ryżowego 500 g mięsa mielonego 2 średnie marchewki 1 cebula kilka liści kapusty pekińskiej 1 garść suszonych grzybów mun 50 g makaronu ryżowego sos sojowy, pieprz, olej do smażenia Sposób wykonania: Marchewkę ścieramy na tartce

Smaki Natalii
Łosoś pieczony z parmezanem 166

łyżki tartego parmezanu sól morska, pieprz Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (skórą do dołu). Oprószamy z wierzchu solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Do małej miseczki przekładamy majonez, dodajemy parmezan i mieszamy do połączenia. Powstałą masę nakładamy na łososia. Zapiekamy przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (do zezłocenia

Smaki Na Talerzu
Kaczka pieczona w pomarańczach 236

obiad dla najbliższych.  Kaczka ma pyszną chrupiącą skórkę, a mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach.  SKŁADNIKI: 1 średniej wielkości kaczka, 3 pomarańcze, ½ łyżki papryki słodkiej mielonej, ½ łyżki majeranku, ½ łyżki pieprzu, 1 łyżeczka soli, 5 łyżek oleju , PRZYGOTOWANIE: 1. Z jednej pomarańczy wyciskam sok. Olej mieszam z sokiem z pomarańczy i przyprawami. Do marynaty wkładam kaczkę

Tradycyjna kuchnia Kasi