śniadania - 47913 przepisów (strona:1356/3195)

Bezglutenowa sałatka makaronowa z kurczakiem 154

Jeżeli znudziły Wam się kanapki do pracy i nie wiecie co zabrać innego na śniadanie to polecamy Wam naszą pyszną bezglutenową sałatkę makaronową z kurczakiem :) Pyszna, lekka i chrupiąca :)   Składniki na sałatkę: – 100 g makaronu bezglutenowego penne – 300 g polędwiczek z kurczaka – 150 g pomidorków koktajlowych – 2 łodygi

Kuchenne Wariacje
Chałka okrągła 130

Drożdżowa słodka chałka często pojawia się na naszym stole przy okazji słodkiego śniadania, a przepis z którego zawsze korzystałam już od trzech lat jest na blogu i cieszy się dużym powodzeniem. Tym razem postanowiłam zrobić piękną okrągłą chałkę, bardziej maślaną i mleczną niż tradycyjna. Prezentuje się rewelacyjnie, a smakuje jeszcze lepiej - spróbujcie koniecznie! Składniki: 500 g mąki pszennej szkl

wyzwania kuchenne
Bułki na kefirze 159

Bułki na kefirze to fajne domowe pieczywo idealne na śniadanie lub kolację.  Składniki: (10 bułek) 600 g mąki pszennej 250 ml kefiru 25 g drożdży świeżych 220 ml ciepłej wody 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka cukru 1,5 łyżeczki soli Do dużej miski przesiać mąkę, dodać sól i cukier. W ciepłej wodzie rozpuścić drożdże, dodać olej

talerz przyjemności
Koktajl bananowo-kakaowy 164

Wczoraj było słodkie, dziś już przechodzimy do wersji light. Koktajl, którego przepis znajdziecie poniżej idealnie nadaje się: na śniadanie,  przed treningiem - cel: uzyskanie większego "kopa", po treningu - uzupełnienie energii,  na kolację - jako lekki i pyszny posiłek na zakończenie dnia, na deser - zdrowe składniki zastąpią słodycze.  Koktajl bananowo - kakaowy www.kuchniasmakow.blogspot.com 1 banan 1 łyżka kakao

Kuchnia smaków
Tęczowa sałatka z wędzonym kurczakiem 169

Szybka w przygotowaniu, zdrowa, pełna witamin i bogactwa kolorów sałatka z dodatkiem wędzonego kurczaka idealnie sprawdzi się jako lekki obiad oraz pełnowartościowe drugie śniadanie. Składniki: 2 wędzone udka z kurczaka (po obraniu 300g mięsa) 120g roszponki 15 pomidorków koktajlowych 120g mini mozzarelli 1 czerwona cebula 1/2 zielonego ogórka 80g orzechów nerkowca 1 pomarańcza Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego

Szalona Kuchnia Eweliny
Kwietniowa piekarnia i chleb tostowy 110

zmieniłam co nieco przepis i tym sposobem wyszedł chleb również bardzo smaczny. Chleb z 3 rodzajów mąk. Idealny do mrożenia. Pokrojone i szczelnie zapakowane kromki będą żelaznym zapasem na śniadanie. Ciasto wyłożyłam do 2 foremek o rozmiarach 36x12 i 20x12. W zależności od wielkości kromek, możemy użyć foremek o nieco mniejszych rozmiarach. Ciasto w foremkach powinno sięgać

Leśny Zakątek
Śniadaniowy omlet 200

Dziś miałam ochotę na coś pożywnego na śniadanie , i pomyślałam , jajecznica to takie już mi się nudne wydaje , i wymodziłam takiego omleta jajecznego , wyszedł pycha , puszysty w dużą ilością warzyw , na rozpoczęcie dania to super propozycja , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki ( 2 osób )  6 jajek  pół łyżeczki soli  pieprz czarny  pieprz ziołowy  natka

Mój Smak
Mini chałeczki. 334

     Witajcie. Dziś zapraszam na puszyste, maślane bułeczki drożdżowe zaplecione w małe chałeczki, które idealnie smakują posmarowane dżemem podane ze słodkim kakao, sprawdzą się

Rozpustne gotowanie
Jajka a’la sushi – czyli przepis na jajka wielkanocne, które totalnie zaskoczą Twoich gości 314

Jeśli szukasz totalnie odjechanego pomysłu na danie na wielkanocne śniadanie, to musisz wypróbować ten przepis Chodził za Wami kiedyś smak sushi? Albo macie w kręgu rodziny czy bliskich znajomych wielkich fanów sushi? No właśnie Moja rodzina je uwielbia i to mnie zainspirowało. Kiedy wpadłam na pomysł połączenia łososia i jajka, nie chciałam iść na łatwiznę i dodać po prostu

Eat me! Fit me!
Najlepsze faworki 131

dobra zabawa to zaklinanie urodzaju gwarantujące dobre plony w nadchodzącym roku. A potem? A potem 40 dni postu! Jałowa kasza, chudy żytni barszcz i ziemniaki – aż do Wielkanocnego Śniadania. Dziś mam dla Was przepis na obłędne, nie pączki, a chrust (inaczej zwany faworkami). Chruściki z niego wychodzą leciutkie jak chmurka, delikatne, wręcz rozpływające się. Podaję je tradycyjnie prószone cukrem

Kate's Kitchen
Skąd się wziął Tłusty Czwartek? 145

dobra zabawa to zaklinanie urodzaju gwarantujące dobre plony w nadchodzącym roku. A potem? A potem 40 dni postu! Jałowa kasza, chudy żytni barszcz i ziemniaki – aż do Wielkanocnego Śniadania. Miłego objadania!   Artykuł Skąd się wziął Tłusty Czwartek? pochodzi z serwisu Kate's Kitchen - zdrowie, dieta, przepisy, restauracje, podróże, motywacja

Kate's Kitchen
Śniadaniowe smoothie buraczano-bananowe z nasionami chia 147

Uwielbiam szybkie śniadania. Smoothie są świetną opcją na każdy dzień. Kilka ulubionych składników i powstaje lekki odżywczy posiłek, w którym dodatkowo można przemycić nie do końca ulubione składniki. Na dobry początek dnia polecam pełną magnezu, potasu i błonnika mieszankę bananów, buraków i nasion chia. Składniki (1 porcja) -banan -1/2 ugotowanego dużego buraka -łyżka nasion chia -1/2 łyżeczki

Zielona Kuchnia
PIKANTNE PIEROŻKI DROŻDŻOWE Z KURCZAKIEM 141

pyszne, drożdżowe pierożki, z pikantego ciasta, wypełnione po brzegi pysznym farszem z kurczaka. Idealne solo albo jako dodatek do zup i kremów. Świetnie sprawdzą się na obiad, drugie śniadanie albo imprezową przekąskę! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 325 g * letnia woda – 100 ml * mleko – 70 ml * świeże drożdże – 12 g * jajko -1 szt * cukier -1 łyżeczka * sól – 1 łyżeczka

Ostra na Słodko
Pieczona frittata z brokułami (Frittata al forno con broccoli) 188

zmarnuje.  Dzisiejszy przepis na frittat ę  wzbogaciłam dodatkiem brokułów  i ricotty. Frittata jest szybka i prosta w przygotowaniu a do tego treściwa, idealna na niedzielne śniadanie lub obiad, do którego możemy podać sałatkę z rukoli z sosem balsamicznym. Polecam Wam serdecznie :) * Jeżeli lubicie frittaty, polecam Wam moje wcześniejsze przepisy na frittate

La grande e la piccola cuoca
Pasta z wędzonej makreli 210

Claudii i z innych kobiecych pisemek, które każda szanująca się pani domu powinna w tamtych czasach mieć na podorędziu. Podawane nie tylko do pieczywa i nie tylko na śniadanie – pasty kanapkowe nie miały sobie równych na imprezowych szwedzkich stołach z przystawkami! Na solonych krakersach, na ciemnym pumperniklu lub na lekkim, pszennym chlebie – tartinki z przeróżnymi pastami były zawsze ozdobą

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania