Zdrowe śniadanie z Sante 200Biorę udział w programie dla Ambasadorek Sante. Pierwszym zadaniem które należało wykonać było zdrowe śniadanie z płatkami . Na pierwszy rzut poszły fit-truskawka-malina-wisnia-225g/ . Produkt nie zawiera soli, ma niską zawartość tłuszczów. Fit – nowość od Sante 100% składników pochodzenia naturalnego Bez dodatku cukru Bez pszenicy Rekordowa ilość składnika pełnoziarnistego! Źródło cennych składników mineralnych Fenomenalny smak – dzięki
Różne smaki w kuchni
Batony mocy- energetyczna przekąska która doda Ci poweru na cały dzień 219batoniki, zmieniłam zdanie o 180º. Stawiają mnie na nogi szybciej niż kawa, której z racji kp nie piję od lat. To mega zdrowa przekąska- idealna również na drugie śniadanie. Do szkoły będzie jak znalazł. Zaspokaja potrzebę słodyczy a do tego jest nieprzyzwoicie zdrowa. Zaczęłam nawet robić listę witamin i minerałów w które te batoniki są bogate dzięki swym składnikom
Arbuziaki
PUDDING Z TAPIOKI Z MASŁEM ORZECHOWYM I BANANAMI 283Perły Tapioki to gruby granulat wytwarzany ze skrobi rośliny nazywanej potocznie maniokiem. Wykorzystywane najczęściej do deserów,koktajli albo jako skladnik zdrowego, pożywnego śniadania. Kiedyś już pokazywałam Wam pyszny deser z jej dodatkiem, dziś przyszła pora na kolejny! Mam dla Was przepis na pyszny pudding z tapioki z dodatkiem ulubionego masła orzechowego i bananów. Sycący i bardzo bardzo smaczny! Idealny
Ostra na Słodko
Miodowe naleśniki 230Postanowiłam zrobić słodkie naleśniki, tym razem z miodem. Do wysokiego naczynia dodać wszystkie składniki i za pomocą miksera zmiksować na gładką masę. Patelnię rozgrzać z odrobiną
Kuchnia Pokoleń
Koktajl spalający tłuszcz. Spalacz tłuszczu z grejpfrutem lub granatem 46736mniejsze cząstki. Wrzucić owoc do blendera, dodać ocet jabłkowy i miód. Zblendować na jednolity koktajl. Smacznego! Jak stosować powyższy koktajl? Należy przyjmować 4 łyżki koktajlu przed każdym głównym posiłkiem (śniadanie, obiad, kolacja), codziennie przez tydzień lub wariant drugi (całą porcję – szklankę – wypijamy zamiast kolacji). Następnie należy zrobić przerwę przez 7 dni i kolejno powtórzyć serię. Osoby, które
Kulinarne Przeboje
Leczo z cukinią i kiełbasą 221Leczo z cukinią i kiełbasą to danie jednogarnkowe i zdecydowanie kojarzące się ze zbliżającą się jesienią. To danie pełne kolorowych, dojrzałych warzyw, które o tej porze
Pieguskowa Kuchnia
Drożdżowa tarta z leśnymi grzybami i jajkiem 175Jesień jest znakomitym czasem na wykorzystanie bogactwa lasów. Leśne grzyby podane w niecodzienny sposób mogą stać się rewelacyjnym śniadaniem lub obiadem. Ciasto drożdżowe: 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki oleju 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru ¾ szklanki ciepłej wody 20 g świeżych drożdży Farsz: 200 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 3 ząbki czosnku 100 g sera
VioletoweKucharzenie
Bułeczki drożdżowe z fetą i cebulą 231Bułeczki, bułki, ciasta drożdżowe należą do moich ulubionych. Nie ma nic lepszego rano na śniadanie jak kawałek ciepłej jeszcze i pachnącej bułki. Bułeczki drożdżowe z fetą i cebulą Dla jednych ciasta drożdżowe są dość trudne do wykonania. Głównie dlatego, iż nieodpowiednio wyrobione często nie wyrastają. Nie tylko kwestia wyrobienia jest tutaj ważna. Liczy się też dużo innych czynników, które
mecooks
Racuchy z chorizo, oliwkami, serem i sosem meksykańskim 218Mamy taką zasadę, że jeśli jest weekend, to śniadanie musi być na ciepło. Czasami powstaje coś spontanicznie, czasami ze składników, które leżą w lodówce, bo nikomu nie chce się iść do sklepu ;) Tak też było z tymi placuszkami, które jedliśmy w sobotę. Połączenie zdecydowanych smaków, jak chorizo i oliwki ze słonością dobrego żółtego sera. Serwować je można z różnymi
Zielona Kuchnia
Tarta żytnia z buraczkami, fenkułem i koperkiem 222idealnie komponuje się smakowo z nadzieniem, które stanowi ugotowany buraczek z fenkułem i serem feta. Tarta jest wspaniała, idealna na ciepło lub na zimno do zapakowania np. na drugie śniadanie. Bardzo polecam wypróbowanie przepisu! Składniki na nałożenie: 250 g ugotowanych buraczków 200 g kwaśnej śmietany 2 jajka 200 g sera feta sól, pieprz 1 bulwa fenkułu koperek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Quesadillas z sosem meksykańskim i mozzarella 249Ponoć Meksykanie jedzą quesadillas na śniadanie, my jednak wolimy je na kolację. Quesadillas z sosem meksykańskim i mozzarella to kolejne ulubione danie moich dzieci. Ja też lubię pieczone tortillas . Robię często wersję bezmięsną quesadillas z soczewicą . Moje mięsożerne dzieci wolą jednak quesadillas z sosem meksykańskim czyli sosem z mielonego mięsa. Sos meksykański to sos z mielonej wieprzowiny. Smak sosu
codojedzenia
Bezglutenowy i wegański chleb z kaszy jaglanej i gryczanej 286Magiczny chleb z kaszy jaglanej i gryczanej Przepis na chleb z kaszy jaglanej i gryczanej jest wariacją przepisu na klasyczny chleb gryczany (kliknij po przepis) . Skoro
Book of spells
PLACUSZKI Z CUKINII 210uwielbiam prawie tak samo jak pomidory. Pasuje do wieeeelu potraw. Jest świetnym dodatkiem jak również doskonale sprawdza się jako główny składnik. Jednak pierwszy raz króluje u mnie na.. śniadanie ;) Nie mogłam się powstrzymać otwierając rano lodówkę. I stało się ;) mała cukinia - ścieramy i solimy, odstawiamy na kilka minut, sól spowoduje że puści soki, następnie musimy ją dokładnie
BezglutenowaIzabela
OMLET Z MARCHEWKĄ 217Czas przygotowania również jest plusem bo zajmuje tylko kilka minut. Można zjeść na ciepło z ulubionymi dodatkami czy też zabrać ze sobą do pracy czy szkoły. Dla mnie zdecydowanie śniadanie numer 1 ostatnich dni. Do roboty :) 2 jajka szczypta proszku do pieczenia 20 g kakao duża marchewka (starta na tarce) wiórki kokosowe 15-20 g słodzik lub cukier
BezglutenowaIzabela
Chleb wiejski 543Chleb wiejski doskonale nadaje się jako podstawa codziennego śniadania. Jest niezwykle sycący i aromatyczny. Chleb wiejski 2017-09-17 18:25:45 Z podanej proporcji otrzymałam 2 bochenki o wadze około 600 g każdy. Oceń przepis Zapisz przepis Drukuj przepis Zaczyn 450 g mąki chlebowej (typ 650) 270 g wody 10 g soli 1/8 łyżeczki drożdży instant Gotowe ciasto
Chlebki.pl