temperaturę ciała, co jest dobre dla osób, które mają zimne dłonie i stopy…Sądzę, że fizyczna aktywność rozgrzewa równie dobrze wszystkie części ciała. Przyspiesza metabolizm Jedzenie cynamonu na śniadanie może w rzeczywistości zwiększyć metabolizm. Powolny rozkład cynamonu w organizmie przedłuża uczucie sytości. Czas między posiłkami wydłuża się, co sprzyja kontroli nad wagą. Nie wiem ile w tym prawdy
codojedzeniapewno zrobi wrażenie na gościach. Możecie zrobić nadzienie cynamonowe lub z makowe. Każda wersja będzie przepyszna! Jeśli zostanie Wam trochę ciasta – zróbcie z nich bułeczki na śniadanie. Wystarczy z resztek ciasta uformować kule, odstawić je do wyrośnięcia, posmarować rozmąconym jajkiem i upiec. Smacznego! Składniki: 500 ml tłustego mleka 50 g świeżych drożdży 1 jajko + dodatkowo 1 rozmącone
Moja pasja smakusię prezentuje, można tutaj pobawić się w sztukę zdobienia przed podaniem. Przepis na deser świąteczny znajdziecie TUTAJ Chlebek cynamonowy z żurawiną i orzechami laskowymi sprawdzi się na świąteczne drugie śniadanie lub wieczorną przekąskę przy choince z kubkiem ciepłego mleka. Jest miękuchny, pachnący zimowymi aromatami. Receptury szukajcie TUTAJ . Sernik z ricottą z nutką mięty – jest niezwykle kremowy, lekko mazisty
Raj dla PodniebieniaChoć jest to przepis na batoniki to pyszna też wychodzi z tego przepisu granola. Świetnie się sprawdzi jako przekąska po treningowa czy energetyczne śniadanie . Przepis pochodzi ze strony Ani Lewandowskiej. Składniki: ½ szklanki syropu klonowego lub płynnego miodu ⅓ szklanki lub trochę więcej masła orzechowego najlepiej domowego 1 łyżka oleju kokosowego 1 szklanka płatków osianych bezglutenowych ( dałam górskie) ½ szklanki
Słodkie zapomnienietakim drugim śniadaniem celebruje się każdą sekundę. To nic, że za oknem zima, jeśli macie na talerzu puszyste, mięciutkie bułeczki lżejsze niż chmurka z przypominającym lato dżemem truskawkowym Łowicz i kremową pastą tahini. Jest słodko, aromatycznie i przytulnie. To wszystko posypane wesołymi kuleczkami ekspandowanej quinoy i podane z kwaśną herbatką z hibiskusa. Połączenie perfekcyjne, zapewniam Was. Składniki: 1 czubata
Quinoa Raz!tylko dla dzieci, ja sama uwielbiam ryż gotowany na mleku z cukrem waniliowym, posypany cynamonem. Ryż można również podać z ulubionymi owocami, konfiturą czy polany śmietaną. Idealny na śniadanie czy podwieczorek. Nadaje się również jako przekąska, zapakowany w pudełko do szkoły czy do pracy. Składniki: * 1,5 szklanki mleka * 100 g ryżu (użyłam basmati Skworcu) * 1 łyżeczka
Zrób to smacznieręcznie malowana farbą akrylową, wykończona lakierem w półpołysku. Zdobiona grafiką pochodzącą ze starej francuskiej etykiety, co nadaje jej niepowtarzalnego charakteru. Taca doskonale nadaje się jako ozdoba wnętrza, do podawania śniadań, deserów oraz jako prezent na nadchodzące święta. Polecam! Na pewno nie znajdziecie tak wyjątkowej tacy w żadnym tradycyjnym sklepie. Tacę kupicie tutaj (klik) Taca Mme Boileve Shabby Chic Wspaniała
Słodkie okruszkizapewne to samo co u mnie, czyli długa lista i robienie zakupów przed świątecznych, bo już za tydzień przecież święta.🙆 Ja zerwałam się prawie z rana (8.00), szybkie śniadanie i wybrałam się do marketów, mając nadzieję, że tak rano przy sobocie nie będzie tłumów...myliłam się😁 Chyba każdy tak myślał i zastałam dzikie tłumy w sklepach, chodź przyznam
Zdrowie i pysznie na talerzuzdecydowanie zwycięża ciasto marchewkowe. Piekę je na każde święta, ale także świetnie sprawdzi się na co dzień. Jest idealne na spotkania z przyjaciółmi, do porannej kawki czy jako drugie śniadanie. Ten przepis to efekt wielu prób i błędów, modyfikacji przepisu, który zawierał szklankę białego cukru i sporo oleju. Udało mi się osiągnąć odpowiednią recepturę, minimalizując ilość cukru i tłuszczu
Dietologkromce dodatków: zimnych i ciepłych mięs, kiełbas, wędlin, pasztetów, ryb, krewetek, jajek, serów, świeżej i marynowanej cebuli, przeróżnych warzyw, feerii sosów majonezowych, chrzanowych, reliszy i garniszy. Podawane na śniadanie, na lunch, na obiad i na kolację – do zjedzenia o każdej porze i absolutnie wszędzie. Stosy kolorowych kanapek piętrzą się na witrynach restauracji, barów i food trucków – mają nawet własne
Karo in the Kitchenwyrosnąć, a w zamian mamy niezły kawał pysznej, puszystej, słodkiej drożdżówy z soczystym, lekko kwaskowym rabarbarem i chrupiącą kruszonką. Idealne do kubka herbaty, kawy, mleka czy kakao na wiosenne śniadanie w ogrodzie. Kocham takie chwile rozpusty, a Wy? Składniki (tortownica o średnicy 25 cm): Ciasto: 4 szklanki (ok. 600 g) mąki 1 szklanka (200 g) cukru 1 szklanka
Fitsweet.meDeser, który przygotowuje się z prędkością światła, a wygląda i smakuje obłędnie. Rozwiązanie banalne i ciężko je nazwać przepisem, ale można potraktować jako inspirację. Możliwości w
Fitsweet.meBruschetta… niby zwykła kanapka z pomidorami, jednak kiedy przygotuje się ją z sercem, z najlepszych składników… z dojrzałych, słodkich, pachnących pełnym słońcem pomidorów, świeżej, aromatycznej
Fitsweet.me