zwłaszcza szprotkami jednak w formie farszu do jajek mam do nich zupełnie inne nastawienie. Takie jajka to dla mnie klasyka. Co roku wraz z mamą przygotowywałam je na wielkanocne śniadanie i zawsze wszystkie znikały. Jeśli jeszcze takich nie jedliście to koniecznie spróbujcie Składniki: 10 jajek ugotowanych na twardo puszka wędzonych szprotek w oleju 2 łyżki majonezu łyżka szczypiorku sól
Życie ze smakiemKołaczyki to mięciutkie, okrągłe bułeczki drożdżowe z nadzieniem umieszczonym na wierzchu bułki w specyficznym wgłębieniu wykonanym dnem szklanki. Nadzienie może być wytrawne lub
Rozpustne gotowanieOpis dżem malinowy: Dżem malinowy zaraz po dżemie truskawkowym, jest jednym z moich ulubionych. Nie wyobrażam sobie śniadania bez świeżego pieczywa z ulubionym dżemem. Przygotowany z dodatkiem soku z cytryny, zachowuje piękny i intensywny kolor, a owoce z drobnymi pestkami, nadają mu charakterystycznej konsystencji. Maliny są owocami, które doskonale nadają się na dżem, ponieważ bardzo dobrze się je konserwuje
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneWyborny i smaczny dżemik dla dzieci na delikatne śniadanie. Składniki: 1 kg kiwi 1 cytryna 350 gram cukru żelującego 3:1 Wykonanie: Owoce kiwi obrać, zmiksować, wsypać cukier, przełożyć do rondelka i mieszając gotować przez 2 minuty. Następnie skropić sokiem z cytryny do smaku, zebrać szumowiny i przełożyć gorący do wyparzonych słoiczków. Szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem
Tradycyjna KuchniaOpis dżem malinowy: Dżem malinowy zaraz po dżemie truskawkowym, jest jednym z moich ulubionych. Nie wyobrażam sobie śniadania bez świeżego pieczywa z ulubionym dżemem. Przygotowany z dodatkiem soku z cytryny, zachowuje piękny i intensywny kolor, a owoce z drobnymi pestkami, nadają mu charakterystycznej konsystencji. Maliny są owocami, które doskonale nadają się na dżem, ponieważ bardzo dobrze się je konserwuje
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneczytasz tego bloga, to wiesz, że jestem psychofanką śledzia i przeróżnych śledziowych sałatek i obiadów. Moje pomysły na rybkę znajdziesz tutaj . Taki domowy “śledzik na raz” to doskonałe późne śniadanie i obiad w pracy. Nigdy się nie nudzi. Wystarczy zmienić dodatki, żeby smakował zupełnie inaczej. Taki posiłek jest nie tylko szybki, ale też zdrowy. Wystarzczy mieć gotowe koreczki śledziowe
Ugotowane pozamiataneCzyż one nie są piękne? Widzicie je już w swoich wielkanocnych koszyczkach, bądź w koszyczku z pieczywem, na wielkanocnym śniadaniu? Bułeczki są mięciutkie i przechowywane w szczelnym pojemniku-długo utrzymują swoją świeżość. Składniki (przepis na 9 króliczków) : - 3 szklanki mąki pszennej - 1 opakowanie drożdży instant (7g) - 1 szklanka ciepłej wody (250ml) - 1 łyżka cukru - 1 łyżeczka soli
CookYourselfcałą pewnością nam się przyda. Zresztą co ja będę pisał… zobaczcie sami :) Jako, że zbliżają się Święta Wielkanocne przygotowaliśmy dla Was ciekawą propozycję sałatki, którą możecie podać na śniadanie lub kolację. Bardzo ważne jest abyście przygotowali ją na świeżo aby sałata pozostała chrupiąca. Smak sałatki z całą pewnością podkreśli sos chrzanowy :) Składniki na sałatkę (na 2 porcje) opakowanie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ustach! To wszystko za sprawą dużej ilości masła i delikatnego ciasta, które jest na tyle rzadkie, że trzeba wyrabiać je mikserem. Drożdżowe babeczki polecam szczególnie na leniwe niedzielne śniadanie (można je upiec dzień wcześniej, bo długo zachowują świeżość) lub z powodzeniem wykorzystać na wielkanocny stół, czy do koszyczka. * SKŁADNIKI na 12 drożdżowych babeczek o średnicy
Food SquareZapraszam na smaczne i delikatne babeczki jogurtowe. Takie babeczki będą świetne na śniadanie lub na podwieczorek. Polecam Składniki: 1 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru 200 g jogurtu naturalnego greckiego 2 łyżki oleju 2 jajka 1/4 szkl mleka cukier puder do posypania Przygotowanie: W jednej misce łączymy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i cukier
słodkie i nie tylko historie kulinarneSałatka z jajek, pora i kukurydzy znika ekspresowo! Zdążyłam ją zrobić i po chwili jej nie było… Człowiek nie może się opamiętać Pyszna, szybka, prosta
Kuchnia Bazyliidań na słono. Pancakes z boczkiem, cebulą i jajkiem jedliśmy kiedyś w jednym z wrocławskich lokali. Po próbach odtworzenia smaku udało nam się go jeszcze ulepszyć. Jeśli lubisz syte śniadania z dużą dawką energii, to coś dla Ciebie. U nas zawsze gości jeden duży "torcik" (co widać na zdjęciach) - dzielony na 2 osoby. Składniki (2 porcje) -1 szkl
Zielona KuchniaOdcedzamy, wodę odlewamy. Miękkie gruszki miksujemy z miodem i mieszanką ziołową. Tak przygotowane zagotować krótko ,przełożyć do wyparzonych słoiczków i przechowywać w lodówce (można też porcjami zamrozić). Przed śniadaniem zjadamy 1/2 łyżeczkę na czczo popijając szklanka ciepłej wody , 1 łyżeczka po obiedzie i popić szklanka cieplej wody, 2 łyżeczki wieczorem: można rozpuścić w ciepłej wodzie
w mojej kuchniniespecjalnie się spieszyli, bo wciąż wychodzili ze swego pociągu, powodując opóźnienie mojego pociągu) sprowokowały mnie do przygotowania rozgrzewającej i bardzo sycącej zupy warzywnej z południa Indii serwowanej tam... na śniadanie. Przygotowałam spory garnek, więc będzie jeszcze na jutro po pracy 😊 To jednogarnkowe danie polecam nie tylko weganom i ludziom unikającym glutenu. Składniki (na 5-6 porcji): 130 ml czerwonej
Weekendy w domu i ogrodzieSałatka z wędzonym kurczakiem, papryką i kalarepą z dodatkiem żółtego sera, pora i kukurydzy to świetna kompozycja smaków, ciekawy pomysł na domowe przyjęcia lub oryginalne śniadanie. Taka sałatka będzie również smaczną przekąską na świątecznym stole, pośród innych smakołyków . składniki na 4 porcje 2 udka wędzonego kurczaka 1 czerwona papryka 1 kalarepa biała część pora 150 g żółtego
Smakowite Dania