Kruche, wilgotne ciasteczka do kawy czy herbaty. Idealne też będą na śniadanie do szkoły czy pracy. Są sycące i bardzo smakowite, polecam upieczcie sobie. Ciastka z twarogu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMoje pierwsze, domowe batoniki musli. Genialne w smaku, bo zawierają to co najbardziej nam odpowiada, czyli płatki owsiane, suszone owoce i orzechy. Batoniki energetyczne, to proste i wartościowe II śniadanie. Idealne do szkoły, pracy lub po prostu do domowej kawki... :-) Moje batoniki są bezglutenowe, bezmleczne i bez dodatku cukru. Przepis z broszurki od foremek do batoników musli, z moimi
Smaczne Zdrowesmaczna nawet trzeciego dnia. Z przepisu otrzymamy dużą blachę ciasta – w sam raz, aby skosztowała jej cała rodzina, a na drugi dzień jeszcze zostanie sporo, by zjeść na śniadanie z masełkiem i dżemem. Szybko-rosnąca drożdżówka zaparzana: 1 kg mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 szklanka cukru 100 g świeżych drożdży (1 kostka) 3 jajka 1 łyżeczka ekstraktu
Poezja smakugrillowaną gruszką, serem gorgonzola, rukolą i prażonymi orzechami włoskimi w miodzie to cudowne połączenie, które może być efektowną przekąską. Ja przygotowuję je również, gdy mam ochotę na kolorowe śniadanie z serem gorgonzola. Składniki: kilka kromek pieczywa oliwa rukola gruszka ser gorgonzola garść orzechów włoskich 2 łyżki miodu Kromki włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na kilka minut
wyzwania kuchenneBułki z kruszonką idealne na śniadanie, kolację czy dla dzieci do szkoły. Do tego polecam szklankę mleka lub kakao. Wspaniały smak, puszyste, delikatne i ten zapach pieczonego pieczywa.:) Aby jeszcze bardziej były smaczniejsze polecam domowe masło i dżem . Na blogu w zakładce BUŁKI znajdziecie inne pomysły na bułeczki, rogale itp. Jeżeli przygotowaliście Państwo dania z moich przepisów
O kuchni z uczuciemDzisiaj mam dla Was nietypowe podanie jajecznicy, bo w kruchych tartaletkach. Można przygotować je na śniadanie, kolację lub przystawkę. Tak podana jajecznica smakuje na ciepło jak i na zimno. Połączenie tuńczyka z jajkami to bardzo dobry pomysł. Ja dodatkowo podałam z wiosennymi warzywami: pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką, do tego koniecznie dużo szczypiorku z własnego ogródka. Spróbujcie koniecznie. Zapraszam :) Składniki
IzabelawkuchniTaki deser idealnie nada się też na drugie śniadanie, lekki, pyszny i słodki. Robi się w oka mgnieniu. Najlepiej smakuje z owocami sezonowymi. Składniki 400 g serka homogenizowanego granola (u nas truskawkowa) owoce (u nas borówka amerykańska) miód Przygotowanie Na dno pucharka przekładamy serek. ( 100 g ) Drugą warstwą jest ulubiona granola. (po 1 garści) Na koniec dodajemy owoce. Najlepiej
R'n'G KitchenLetnio, kolorowo i zdrowo na naszych porannych talerzach. Dziś na drugie śniadanie sałata masłowa, delikatna i lekko przyprawiona sałata z dodatkiem kolorowych pomidorków, ogórków małosolnych, pokruszonej fety oraz pestek dyni Helio . Sałatka na lunch, podwieczorek, zajadam w ciągu dnia z pieczywem lub samą, w towarzystwie kubka dobrej herbaty. Dziś u mnie lekko, kolorowo na talerzu, zdrowo, smacznie, pożywnie
Zasmakuj Kuchnibędą smaczne i szybkie lub takie. Dziś mam dla Was taki właśnie przepis. Kotleciki z kaszy jaglanej i czerwonej soczewicy to danie w stylu niemarnuje. Jeśli planujecie jaglankę na śniadanie, ugotujcie więcej kaszy – na drugi dzień przygotujecie z niej pyszne kotleciki, które mogą stanowić danie obiadowe, które można łatwo zabrać ze sobą do pracy. Uwierzcie na słowo, ich przygotowanie
365 dni dookoła kuchniPuszyste, delikatne z chrupiącą skórką. Smaczne, proste w przygotowaniu, niby zwykłe a jednak najlepsze bo domowe. Doskonałe na śniadanie, cieplutkie z masłem i konfiturą owocową :) Ciasto na bułki można przygotować z samego rana i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, lub wieczorem i przechowywać ciasto przez noc w lodówce. Polecam od razu zrobić z podwójnej porcji ;) Składniki
Zrób to smaczniezrobię ,,hot-dogi'' i zdziwiony co to jest jak podałem mu kolację i pyta gdzie bułka i parówka :) Na początku mu ciasto nie podeszło, chodź następnego dnia zjadł na śniadanie. Ale tak to z dziećmi jest nie dogodzimy. Z żoną zjedliśmy ze smakiem - jako dodatek poszły musztarda i ketchup. Łapcie ten banalny przepis. Składniki: 10 cienkich kiełbasek (jakie lubicie
Smacznie Pysznie Kalorycznieformujemy kulki, które układamy na papierze do pieczenia lekko je dociskając. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25-30 minut. Ciastka sprawdzą się jako podwieczorek lub drugie śniadanie. Z powodzeniem można je zapakować na wynos. Do masy można również dodać inne bakalie czy dodatki. Smacznego
Health-Fit-Lifewlewamy masę jajeczno-szpinakową. Przykrywamy przykrywką i smażymy na wolnym ogniu aż całość się zetnie. Zsuwamy na talerz. Na omleta wykładamy pokrojoną szynkę i pomidory. Teraz tylko kanapki i śniadanie gotowe. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki Ewywyciągnij. Tu uwaga: z 2 szklanek mąki jak w przepisie zrobicie tartę i zostanie Wam jeszcze ciasta na co najmniej dwie bułeczki. Możecie je upiec następnego dnia, np. na śniadanie. Temperatura 180 stopni, czas 25 minut. Krok 3 W międzyczasie wbij do misy 4 jaja i rozkłóć rózgą. Wlej mleko, dodaj tarty parmezan i wymieszaj całość. Pokrusz do masy
Niedzielny kucharzchia, tartym jabłkiem i cynamonem. Bardzo łatwy w przygotowaniu, przy czym jest nieprzesłodzony i przepyszny. Idealny dla diabetyków. Po dodaniu do niego granoli, świetnie sprawdzi się w roli drugiego śniadania. Zauważyłam, że przepisy na desery cieszą się największą popularnością. Wcale się nie dziwię, sama lubię od czasu do czasu przekąsić coś słodkiego. Jednak ze względu na cukrzycę, a także
Dietolog