Fasolka szparagowa w panierce.
Fasolka szparagowa w panierce.
Składniki : młoda fasolka szparagowa zielona lub żółta bułka tarta lub kaszka kukurydziana drobna sól woda Sposób wykonania : F asolkę myjemy, odcinamy końce ostrym nożykiem. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól do smaku. Garnek kładziemy na ogniu i gotujemy do miękkości. Gdy fasolka jest już miękka, odcedzamy, możemy ją odcedzić na durszlaku. Następnie wlewamy do ugotowanej fasolki trochę oleju, może to być olej rzepakowy tłoczony na zimno, ale równie dobrze może to być olej lniany lub oliwa... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne
Autor
Krzysztof Jaracz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, fasolka, mielone, bułki, fasolka szparagowa, kotlety, ziemniaki, kotlet, kotlety mielone, surówka
Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję