blog: Naturalna kuchnia Owsianka mocno czekoladowa autorka: ania_1703 | blog: Naturalna kuchnia Owsianka chałwowa (z gruszką i tahini) autorka: ania_1703 | blog: Naturalna kuchnia Owsianka z bananem i kiwi autorka: Screalieve Rebel | blog: Chwila Smaku 21 autorka: trumienka | blog: enjoy your breakfast 14 autorka: trumienka | blog: enjoy your breakfast Owsiankowy ranking autorka: Recepta na smak | blog: Recepta na smak
Chocolate Stop Temptingsię to zmieniać wraz ze zmianą pór roku. Póki co nasze hity to: - 1 brzoskwinia, 1 nektarynka, 2 morele - zblendować i wymieszać z bazą - 2 brzoskwinie, 1 jabłko, 1 kiwi gold - zblendować i wymieszać - Cały ananas pokrojony na małe kawałeczki - wymieszać - Koszyczek malin + duża łyżka kakao - wymieszać - Szklanka orzechów - lekko podmielić i wymieszać - oraz super zestaw, oczywiście najprostszy
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEJesienna tarta z kiwi, śliwkami i mandarynkami. Wygląda apetycznie prawda? Ciasto 1,5 szklanki mąki 0,5 masła - najlepiej 82 % zawartości tłuszczu 4 żółtka 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki ze sobą zagniatamy. Po połączeniu wstawiamy na 30 minut do lodówki. Po wyjęciu, rozwałkowujemy ciasto na wielkość o 3 cm większą niż średnica naszej
Mój Smak na Życiefamily:"Times New Roman";} Składniki (na 11 sztuk): 2 szklanki poppingu z amarantusa 2 jajka 2 łyżki wiórek kokosowych 1/2 szklanki ulubionych suszonych owoców (u mnie wiśnia, truskawka, papaja, kiwi, brzoskwinia) 1 łyżka miodu płynnego miodu W misce roztrzepać jajka. Dodać amarantus, wiórki kokosowe, miód oraz pokrojone na mniejszej kawałki suszone owoce . Wszystko wymieszać, zwilżonymi dłońmi formować kulki układać
Delicious Titbitsproduktu): czarne porzeczki - 182 mg czerwona papryka - 144 mg znienawidzona przez wszystkich brukselka - 94 mg szpinak - 68 mg truskawki - 66 mg kiwi - 59 mg pomarańcze - 49 mg Witamina C jest dla nas bardzo ważna, z tego względu, iż sami nie potrafimy jej zsyntetyzować. Przeciwdziała ona wolnym rodnikom odpowiedzialnym za stres oksydacyjny, zmiany nowotworowe
W kuchni Katiepodziękuję i kategorycznie żądam wiosny! W związku z tym będąc w sobotę na zakupach postanowiłam tą szarugę jakoś przezwyciężyć. Kupiłam przepiękne kolorowe tulipany i owoce pachnące słońcem. Banany, marakuje, kiwi i pomarańcze. Tonę pomarańczy ;) Już wczoraj na śniadanie powstał pyszny sok ze świeżo wyciśniętych owoców a na deser koktajl. Pomogło, ale nie zamierzam na tym poprzestać ;) Im więcej kolorów
Ze smakiem i z pasjącukier (według uznania, jego ilość powinna być uzależniona od "słodkości" soku, do frugo dodałam 1/3 szklanki) Masa Śmietanowa: 300 ml śmietanki kremówki 30% galaretka w kolorze zielonym (np. kiwi, agrestowa) + 450 ml wody fix do ubijania śmietany 2 łyżki cukru pudru ok. 120 g okrągłych biszkoptów ok. 240 g delicji pomarańczowych galaretka w kolorze zielonym Ciasto "Shrek" - bez pieczenia
Słodka StronaFiga z miodem i migdałami Deser z owocami i czekoladową bitą śmietaną Galaretka z truskawkami Deser galaretkowy "nabity w butelkę" Owocowy mus z granolą Orange curd Smoothie ananasowe z kiwi Galaretka z białego wina Trufle czekoladowe Domowy cukier waniliowy Szyszki ryżowe Czekoladki z nadzieniem mleczno malinowy Szpajza cytrynowa -śląski deser Gruszki w różowym winie z sosem karmelowym Trifle borówkowe Semifreddo
Ala piecze i gotujekrem: 500 ml śmietanki 30 % 1 śmietana śnieżka w proszku 3 - 4 łyżki cukru pudru 300 g owoców ( u mnie jeżyny) Dodatkowo: Owoce do przybrania według uznania. Ja dałam kiwi, figi, jeżyny, morele i winogrono. Sposób wykonania Masło pokroić i połaćzyć z mąką, proszkiem do pieczenia, żółtkami i cukrem pudrem. Zagnieść szybko ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię i włozyc
Na słodko lub wytrawniemalutki deserek. Lody niestety nie są domowej roboty, ale w niczym mi to dzisiaj nie przeszkadza. SKŁADNIKI: ulubione lody: u mnie bananowe i brzoskwiniowe ulubione owoce: u mnie banan, kiwi, groszka, winogrona A jak to zrobić: Do salaterki przełożyć lody , dodać pokrojone owoce i gotowe. Można jeszcze całość wzbogacić sosem czekoladowym lub bitą śmietaną. Uznałam jednak, była by to zbyt
Kuchnia w opałachmąki 1/2 kostki masła (miękkiego) 1 łyżka śmietany 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru. na krem 1 mała śmietanka 30 % 1 łyżka cukru pudru 1 śmietanfix aromat wiśniowy kiwi, arbuz i winogrona różowe A jak to zrobić: Zagnieść ciasto z wszystkich podanych wyżej składników i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na płat
Kuchnia w opałachszklanka mleka 1/4 szklanki wody gazowanej mąka olej kostka białego sera 1 banan 2 łyżki cukru trzcinowego przyprawa do dań słodkich z młynka 2 łyżki naturalnego jogurtu truskawki kiwi brzoskwinie z puszki czekolada A jak to zrobić: Z mąki, mleka, wody, jajka, cukru i cukru waniliowego, zrobić ciasto naleśnikowe, dokładnie mieszając składniki, aby nie było grudek. Smażyć naleśniki na delikatnie
Kuchnia w opałachszklanki cukru (dodałam też 2 łyżki cukru trzcinowego) 1 łyżka octu winnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 ml. śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru śmietan-fix owoce (truskawki, maliny kiwi) A jak to zrobić: Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodawać cukier i dokładnie miksować, aby cukier dobrze się rozbił. Pod koniec dodać ocet i mąkę
Kuchnia w opałachWyszła idealna przekąska na lato trochę słodka, trochę słona, ale jak najbardziej owocowa. Spróbujcie, polecam. SKŁADNIKI: 2 banany 100 gram gorzkiej czekolady 60 g solonych orzechów ziemnych dodatkowo:melon, kiwi i truskawki A jak to zrobić: Orzeszki pokroić na drobne kawałki. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Banany obrać ze skóry i pokroić każdy na trzy części. Przy pomocy łyżki
Kuchnia w opałachjakiegoś czasu na wielu blogach widywałam koktajle z jarmużu, więc stwierdziłam że i ja spróbuję. Smak jarmużu szczerze mówiąc nie jest mocno wyczuwalny, zdecydowanie dominuje słodki, dojrzały banan i kiwi. Sok pomarańczowy dopełnia całości. Koktajl jest bardzo sycący, więc jest zdecydowanie dobry na śniadanie czy też drugie śniadanie. Daje energetycznego kopa do myślenia, więc w czasie nauki do egzaminów, też
Pora coś zjeść