OWSIANKA - PODSTAWOWY PRZEPIS

OWSIANKA - PODSTAWOWY PRZEPIS

OWSIANKA - PODSTAWOWY PRZEPIS

Przepis na : śniadanie

Najprostszy i zarazem najlepszy sposób na owsiankę. Najpierw namaczamy płatki owsiane w wodzie, a następnie chwilkę gotujemy z mlekiem, aż spęcznieją i zmiękną. Taka owsianka zyska bardzo dużo, jeśli dodamy do niej szczyptę soli, która wydobędzie smak nie tylko z samych płatków, ale i ze słodkich owoców. Sama często mieszam ugotowaną i ciepłą owsiankę ze startym jabłkiem i podaję z sezonowymi owocami.  Można przygotować wcześniej i zabrać do pracy. SKŁADNIKI / 1-2 porcje 1/4 szklanki zwykłych płatków ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Dlaczego warto jeść owsiankę?

Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.

Czytaj dalej...

Rewelacyjny wpływ płatków owsianych na zdrowie i urodę

Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.

Czytaj dalej...

Fit przepisy

Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.