Przepis na : śniadanie
Najprostszy i zarazem najlepszy sposób na owsiankę. Najpierw namaczamy płatki owsiane w wodzie, a następnie chwilkę gotujemy z mlekiem, aż spęcznieją i zmiękną. Taka owsianka zyska bardzo dużo, jeśli dodamy do niej szczyptę soli, która wydobędzie smak nie tylko z samych płatków, ale i ze słodkich owoców. Sama często mieszam ugotowaną i ciepłą owsiankę ze startym jabłkiem i podaję z sezonowymi owocami. Można przygotować wcześniej i zabrać do pracy. SKŁADNIKI / 1-2 porcje 1/4 szklanki zwykłych płatków ... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...