mnie arbuzowa) 1 butelka wina musującego 0,7 ( polecam wybrać słodkie) 150 ml gorącej wody słodkie dojrzałe truskawki dodatkowo: ulubione owoce do dekoracji - arbuz, nektarynka, truskawki, melon, kiwi SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Dwa opakowania galaretki rozpuścić w 150 ml wrzącej wody. Odstawić do wystudzenia. 2. Szampana umieścić w zamrażarce. 3. Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić w ćwiartki. 4. Kiedy
DefinicjaSmakuprzepyszny drink na bazie rumu, słodkiego syropu oraz kwaśnego dodatku w postaci soku limonki, czy cytryny. Dla mnie najlepiej smakuje z dodatkiem musu ze świeżych owoców - truskawek, malin, kiwi, brzoskwiń, mango, czy innych miękkich owoców. W lodówce miałam akurat trochę truskawek i jedno dojrzałe mango, długo nie musiałam myśleć nad sposobem ich wykorzystania :) SKŁADNIKI Daiquiri truskawkowe
DefinicjaSmakuprzypomina topniejący śnieg :) Jest niesamowicie orzeźwiający i co najważniejsze pyszny i zdrowy! :) SKŁADNIKI (na 2 duże koktajle) 1/4 arbuza 1 szklanka ulubionego soku ( np. jabłkowy, u mnie aloses z kiwi i pomarańczą) sok z 1/4 cytryny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Arbuza pokroić na mniejsze kawałki, pozbyć się pestek i zamrozić. Arbuz powinien być zamrożony " na kamień". Najlepiej włożyć go do zamrażarki
DefinicjaSmakupiekarnika i studzimy. Dodajemy lekko przesiekane orzechy oraz żurawinę (w całości) i mieszamy. Przekładamy do szczelnego słoja. Najlepiej smakuje z jogurtem naturalnym i owocami np. malinami, kiwi, bananem, jako dodatek do deserów, albo wyjadana prosto ze słoiczka :D Smacznego
DefinicjaSmakunaturalnego lub ulubionego mleka roślinnego 2 łyżeczki miodu 1 kopiasta łyżeczka herbaty matcha 1 łyżeczka żelatyny 50 ml wrzątku dodatkowo 20 owoców physalis lub inne ulubione owoce np. mango, kiwi, pomarańcza, winogrono kilka pistacji SPOSÓB PRZYGOTOWANIA W zaparzaczu umieszczamy herbatę i parzymy ją w 250 ml gorącej wody (powinna mieć ok. 75 stopni). Lekko studzimy herbatę i dodajemy do niej
DefinicjaSmakubyć może, dostaniecie jakieś nowe przepisy na chleby żytnie. Ale wracając do śniadania... Do miski wkładamy: 150-200 g jogurtu naturalnego 1 banana pokrojonego w plasterki 20 borówek 1/2 kiwi pokrojonego w kostkę 1 łyżeczkę siemienia lnianego 1 łyżkę otrębów owsianych 1 łyżkę płatków owsianych 1 łyżkę amarantusa ekspandowanego 2 łyżki suszonej żurawiny I się zajadamy :) Bardzo szybko, bardzo
Marder&Marder Manufacturekapcie spadły! Ciasto idealnie zrobione, mięso doprawione w punkt. Wow! A na koniec jeszcze deser. Ja zamówiłem ciasto z bezą, posypane granatem (była też wersja z kiwi). Bałem się. Beza jest słodka, a to zdecydowanie nie mój smak. I co? Otóż wcale nie była słodka, była idealna! Ciasto w sam raz na zakończenie idealnego obiadu, tak żeby nie popsuć sobie
Marder&Marder ManufactureOtwierają się oczy, zaczynają błyszczeć, skóra się prasuje, jelitka regulują i czujemy się lekko...Kto ma problem z jelitkami ten wie o czym mówię... Składniki -jabłko nawet 2 duże -kiwi -duża mandarynka -cała natka pietruszki, łącznie z łodyżkami -łycha miodu, broń Boże nie sztuczny! -łyżka oleju kokosowego-wiem jak brzmi,ale... genialnie smakuje -szklanka zimnej przegotowanej wody lub wody mineralnej
Z Kuchni Do Kuchnichwast. Wszędzie było jej pełno. Dowiedziałam się, że działa jak najlepsze lekarstwo na kaca i ma mnóstwo witamin :) Ponadto ma właściwości odchudzające !!! Smakuje bardzo orzeźwiająco, coś pomiędzy kiwi i guawą. Ale Uwaga ! Nie zrywaj jej gołymi rękoma !!! Ja zrywałam ją przez gruby papier, wiozłam w plastikowym pojemniku, następnie opłukałam pod dosyć dużym ciśnieniem wody, trzymając ją nabitą na widelec
Jemy Pijemydwie ;) ) Udekorowałam płatkami migdałów, jagodami goji i posypałam cynamonem. Pyszne i bardzo syte śniadanie. Spokojnie trzyma przez 6-8 godzin :) Można dodawać różne owoce: banany, borówki, truskawki, ananasa, kiwi, pomarańcze ( 3 ostatnie do już ugotowanej owsianki inaczej mleko się zsiądzie ), brzoskwinie, daktyle, co kto lubi
Jemy PijemySłynny bezowy deser Pavlovej - beza wraz z owocami (zazwyczaj truskawkami, malinami, brzoskwiniami lub kiwi) i bitą śmietaną. Nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Podobno po raz pierwszy został przygotowany podczas pobytu tancerki w Perth w 1926 lub 1929 roku przez szefa kuchni hotelu Esplanade. Dla kogo: dla tych, którzy mają w zamrażalniku zbędne białka dla fanów deserów bezowych
Mania WypiekaniaWypieki” . Jestem nim zachwycona. Pierwszy raz widziałam tak puszyste ciasto na gofry. Mogłabym je jeść codziennie. W moim wykonaniu gofry były z bitą śmietaną i owocami ( truskawki, borówki i kiwi). Wyśmienicie smakują również z cukrem pudrem. To już zależy kto co lubi.;-) Powiem Wam jeszcze, że takie gofry kojarzą mi się z wakacjami, urlopem i morzem;-) A Wam z czym
Passion of CookingDziś zamiast obiadu przygotowałam dla siebie pyszną owocową sałatkę z granulowanymi otrębami śliwkowymi. Znalazło się w niej między innymi ulubione ostatnio przeze mnie mango i kiwi. Do tego pomarańcza, banan i pestki granatu. Całość doprawiona delikatnym sosem na bazie jogurtu greckiego i soku ananasowego. Polecam.” Czytaj więcej
Wiem co jemłyżeczka proszku do pieczenia 2 opakowania budyniu śmietankowego (standardowe opakowania po 40 g) 150 g wiórków kokosowych Dodatkowo: kilka łyżek dowolnego dżemu (u mnie dżem z agrestu i kiwi ) Przygotowanie: Ciasto: Ręcznie : Posiekać masło z mąką i cukrem. Palcami rozetrzeć grudki, dodać żółtka, jogurt i ekstrakt waniliowy. Zagnieść ciasto, uformować kulę, owinąć folią i schłodzić w zamrażalniku przez
Domowa Cookierenka Agibudyń czekolady na mleku sojowym z domową granolą piernikową i kiwi~ Na pierwszy oficjalny dzień ferii, wstaję o 6.30, jem śniadanie i idę pracować... Pierwszy z trzech dni. Pozostałe dwa to sobota i niedziela. Wieczorne kłótnie to już chyba tradycja
breakfast of dreams