produktu): czarne porzeczki - 182 mg czerwona papryka - 144 mg znienawidzona przez wszystkich brukselka - 94 mg szpinak - 68 mg truskawki - 66 mg kiwi - 59 mg pomarańcze - 49 mg Witamina C jest dla nas bardzo ważna, z tego względu, iż sami nie potrafimy jej zsyntetyzować. Przeciwdziała ona wolnym rodnikom odpowiedzialnym za stres oksydacyjny, zmiany nowotworowe
W kuchni Katiepodziękuję i kategorycznie żądam wiosny! W związku z tym będąc w sobotę na zakupach postanowiłam tą szarugę jakoś przezwyciężyć. Kupiłam przepiękne kolorowe tulipany i owoce pachnące słońcem. Banany, marakuje, kiwi i pomarańcze. Tonę pomarańczy ;) Już wczoraj na śniadanie powstał pyszny sok ze świeżo wyciśniętych owoców a na deser koktajl. Pomogło, ale nie zamierzam na tym poprzestać ;) Im więcej kolorów
Ze smakiem i z pasjącukier (według uznania, jego ilość powinna być uzależniona od "słodkości" soku, do frugo dodałam 1/3 szklanki) Masa Śmietanowa: 300 ml śmietanki kremówki 30% galaretka w kolorze zielonym (np. kiwi, agrestowa) + 450 ml wody fix do ubijania śmietany 2 łyżki cukru pudru ok. 120 g okrągłych biszkoptów ok. 240 g delicji pomarańczowych galaretka w kolorze zielonym Ciasto "Shrek" - bez pieczenia
Słodka StronaFiga z miodem i migdałami Deser z owocami i czekoladową bitą śmietaną Galaretka z truskawkami Deser galaretkowy "nabity w butelkę" Owocowy mus z granolą Orange curd Smoothie ananasowe z kiwi Galaretka z białego wina Trufle czekoladowe Domowy cukier waniliowy Szyszki ryżowe Czekoladki z nadzieniem mleczno malinowy Szpajza cytrynowa -śląski deser Gruszki w różowym winie z sosem karmelowym Trifle borówkowe Semifreddo
Ala piecze i gotujekrem: 500 ml śmietanki 30 % 1 śmietana śnieżka w proszku 3 - 4 łyżki cukru pudru 300 g owoców ( u mnie jeżyny) Dodatkowo: Owoce do przybrania według uznania. Ja dałam kiwi, figi, jeżyny, morele i winogrono. Sposób wykonania Masło pokroić i połaćzyć z mąką, proszkiem do pieczenia, żółtkami i cukrem pudrem. Zagnieść szybko ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię i włozyc
Na słodko lub wytrawniemalutki deserek. Lody niestety nie są domowej roboty, ale w niczym mi to dzisiaj nie przeszkadza. SKŁADNIKI: ulubione lody: u mnie bananowe i brzoskwiniowe ulubione owoce: u mnie banan, kiwi, groszka, winogrona A jak to zrobić: Do salaterki przełożyć lody , dodać pokrojone owoce i gotowe. Można jeszcze całość wzbogacić sosem czekoladowym lub bitą śmietaną. Uznałam jednak, była by to zbyt
Kuchnia w opałachmąki 1/2 kostki masła (miękkiego) 1 łyżka śmietany 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru. na krem 1 mała śmietanka 30 % 1 łyżka cukru pudru 1 śmietanfix aromat wiśniowy kiwi, arbuz i winogrona różowe A jak to zrobić: Zagnieść ciasto z wszystkich podanych wyżej składników i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na płat
Kuchnia w opałachszklanka mleka 1/4 szklanki wody gazowanej mąka olej kostka białego sera 1 banan 2 łyżki cukru trzcinowego przyprawa do dań słodkich z młynka 2 łyżki naturalnego jogurtu truskawki kiwi brzoskwinie z puszki czekolada A jak to zrobić: Z mąki, mleka, wody, jajka, cukru i cukru waniliowego, zrobić ciasto naleśnikowe, dokładnie mieszając składniki, aby nie było grudek. Smażyć naleśniki na delikatnie
Kuchnia w opałachszklanki cukru (dodałam też 2 łyżki cukru trzcinowego) 1 łyżka octu winnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 ml. śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru śmietan-fix owoce (truskawki, maliny kiwi) A jak to zrobić: Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodawać cukier i dokładnie miksować, aby cukier dobrze się rozbił. Pod koniec dodać ocet i mąkę
Kuchnia w opałachWyszła idealna przekąska na lato trochę słodka, trochę słona, ale jak najbardziej owocowa. Spróbujcie, polecam. SKŁADNIKI: 2 banany 100 gram gorzkiej czekolady 60 g solonych orzechów ziemnych dodatkowo:melon, kiwi i truskawki A jak to zrobić: Orzeszki pokroić na drobne kawałki. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Banany obrać ze skóry i pokroić każdy na trzy części. Przy pomocy łyżki
Kuchnia w opałachjakiegoś czasu na wielu blogach widywałam koktajle z jarmużu, więc stwierdziłam że i ja spróbuję. Smak jarmużu szczerze mówiąc nie jest mocno wyczuwalny, zdecydowanie dominuje słodki, dojrzały banan i kiwi. Sok pomarańczowy dopełnia całości. Koktajl jest bardzo sycący, więc jest zdecydowanie dobry na śniadanie czy też drugie śniadanie. Daje energetycznego kopa do myślenia, więc w czasie nauki do egzaminów, też
Pora coś zjeśćupieczone i wystudzone bezy podzielić na mniejsze kawałki, do pucharków władać warstwami - ubitą śmietanę - kawałki bez - ubitą śmietanę. Wierzch udekorować owocami - u mnie pestki granatu i plastry kiwi
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałacholesterolu, ma mało kalorii i pobudza trawienie. Cały koktajl zawiera również dużo witaminy C, beta karoten, błonnik, żelazo, magnez i potas. SKŁADNIKI 1 czerwony grejpfrut 3 pomarańcze 1 kiwi 1 banan 1 kefir WYKONANIE Grejpfrut obrać ze skórki (w miarę możliwości zdrapać też biały miąższ z owocu) i wrzucić do misy blendera. Pozostałe owoce również obrać ze skórki. Jeżeli
Passions hobbies lifemoże tak na deser sałatka owocowa. Prosta, szybka, smaczna i pełna witamin. Dla trzymających linię w sam raz. SKŁADNIKI: Porcja dla dwóch osób 2 mandarynki 1 pomarańcza 2 kiwi 1 banan syrop klonowy dla chętnych WYKONANIE: Wszystkie owoce po obraniu ze skórki, pokroić na nieduże kawałki. wszystko połączyć. Można polać syropek klonowym, ale przyznam ,że i bez syropu jest
W kuchennym oknie Ewyprzygotowaniu musu z kiwi w lodówce zostało nam jeszcze trochę mleka słodzonego oraz śmietanki. Ponieważ jak już można po naszych wpisać zauważyć nie lubimy aby coś nam zmarnowało takowóż postanowiliśmy te resztki spożytkować. Wystarczyło dodać trochę z soku z pomarańczy oraz jabłka i gotowy koktajl, który po schłodzeniu w lodówce okazał się pysznym zwieńczeniem tego męczącego tygodnia. Składniki
Smaki Brazylii