przepisie (czyli około 200 ml). Dokładnie wystudzić. Utrzeć go z masłem na gładki krem budyniowy. zalać babeczki wystudzonym ale ejszcze ciepłym kremem. Udekorować dowolnymi owocami. U mnie ananas, kiwi, porzeczki czerwone i czarne, truskawki, maliny. ZDJĘCIA DZIĘKI UPRZEJMOŚCI: Arkadiusza Kornackiego, Michała Nowika, Krzystofa Ścisłowicza dziękujemy naszym przyjaciołom
Bon Appetit Małgorzatysumie ten dżem niewiele się różni od tego , co już jest na blogu. Zmieniłam trochę proporcje i użyłam zielonych galaretek o smaku kiwi. Wyszły pyszne i ładne zieloniutkie. Składniki: 2 kg cukinii 3 galaretki zielone ok 400 g cukru 3 łyżeczki kwasku cytrynowego Sposób przygotowania: 1. Cukinie obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych. Kroimy w drobną kostkę, dodajemy kwasek cytrynowy, mieszamy
Kuchnia domowa AniSkładniki: 1 banan 1 owoc awokado 2 owoce kiwi 1 mandarynka 1 pomarańcza Sposób przygotowania: 1. Wszystkie owoce obieramy ze skórki i kroimy wedle uznania. 2. Owoce mieszamy i podajemy. Smacznego
Kuchnia domowa AniTrochę wytchnienia przed świątecznymi przygotowaniami, każdy z nas potrzebuje. W takim razie zaserwujmy sobie koktajl i delektujmy się jego smakiem. SKŁADNIKI 1 pomarańcza 1 grejpfrut zielony 2 kiwi 1 banan 2 szklanki kefiru WYKONANIE Owoce ubieramy. Z grejpfruta ściągamy skórkę kroimy na mniejsze kawałki, wlewamy kefir, blendujemy. Rozlewamy do szklaneczek lub pucharków. Gotowe. SMACZNEGO Czekam na Państwa
W kuchennym oknie Ewymiedzi ,selenu itd.Aktywuja one uklad odpornosciowy,oczyszczaja cialo z toksyn oraz wzmacniaja kosci,wlosy i paznokcie. Wegeterianie i weganie zastepuja nia zelatyne.Szczegolnie przydaje sie do robienia galaretek z owocow kiwi,ananasa i papai,ktorych zwykle nie uzywa sie do tego celu,bo zawieraja enzymy rozkladajace zelatyne,co uniemozliwia sciecie sie deseru. Skladniki na 4 porcje: 300 g truskawek + 2 lyzki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pół szklanki mąki ziemniaczanej - cukier waniliowy - 3 łyżki oliwy Kremy: - 2 opakowania kremu do tortów wg. uznania (Ajerkoniak/Czekolada/Wanilia) - opakowanie bitej śmietany (ŚNIEŻKA) Dekoracja: - owoce: ananas/brzoskwinia z puszki -kiwi , winogrona , truskawki itp. - posypka (kawałki czekolady) - sos czekoladowy (lub inny , jaki chcesz) Sposób przygotowania: 1.Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę. Następnie po jednej łyżce dodawać cukier oraz
Gotuj Z Muzyką300g cukru pudru - 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej - szczypta soli Krem: - 1 budyń śmietankowy - pół kostki masła Środek: - kisiel owocowy (najlepiej z kawałkami owoców) - owoce ( według uznania np. winogrona i kiwi) Dekoracja : - Owoce ( takie jakie w środku bezy lub tak jak na zdjęciu liczi i limonka) Sposób przygotowania : 1.Beza: Białka ubić z odrobina soli na sztywna pianę. Następnie dodawać małymi
Gotuj Z Muzykąilości warstw jakie chcemy uzyskać. Ostatnią warstwą powinna być galaretka w której zatapiamy owoce. Do dekoracji użyłam bitą śmietanę i wisienki koktajlowe. *należy pamiętać, że surowe owoce ananasa, czy kiwi uniemożliwiają stężenie galaretki, dlatego nie zaleca się łączenia ich z żelatyną Moje posty
Słodka StronaOrzeźwiający tort z masą na bazie jogurtu truskawkowego oraz masy z czerwonym frugo w której zatopione zostały kawałki owoców. Proces powstawania ciasta zbliżony do Tortu Kiwi jednak jego truskawkowa wersja jest bardziej słodka i z pewnością znajdzie grono fanów wśród miłośników tych owoców. Tort Truskawkowy na Biszkopcie z Kremem Jogurtowym, Masą z Frugo i Kawałkami Owoców - Składniki
Słodka StronaNastępnie wierzch ciasta dekorujemy owocami i zalewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy do momentu zastygnięcia. Gotowy deser możemy podać z bitą śmietaną. *pamiętajmy, że galaretka nie tężeje w połączeniu z owocami kiwi, mango i ananasa, jednak aby jej to umożliwić wymienione owoce należy przez chwilę namoczyć we wrzątku **żelatyna musi być całkowicie wystudzona, jednak ma pozostawać nadal w formie płynnej - to ważne
Słodka Stronakwaskowate nadzienie, wtedy możemy lekko posypać nasz omlet cukrem pudrem. Dwa, tak przygotowane omlety w zupełności zaspokajają mój głód :) Jako deser proponuję cząstki pomarańczy i kawałki kiwi przyozdobione łyżką konfitury o dowolnym smaku. Do takiego śniadania idealnie pasuje owocowa herbata, której nie słodzę ;) Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaokoło 45-50 minut w temperaturze 180 stopni. (Sprawdzić patyczkiem przed wyjęciem ciasta, czy na pewno jest upieczone.) Zielony krem: 900 ml zielonego soku przecierowego (np. Pysio jabłko-banan-kiwi), 3 budynie (na pół litra mleka) o smaku śmietankowym . Z soku odlać szklankę, resztę zagotować. W odlanej szklance soku rozmieszać budynie i wlać do gotującego się soku
Codzienna kuchnia niecodziennadałoby się przygotować z tego warzywa, które w tym roku tak zaskakująco obrodziło :) Składniki: ok. 1,5 - 2 kg cukinii , ok. 30 dkg cukru , 3 galaretki kiwi , sok z małej cytryny , mała garstka listków świeżej mięty . Z cukinii wyciąć środek z pestkami i obrać, jeśli ma twarda skórę. Pokroić na mniejsze kawałki
Codzienna kuchnia niecodziennaProsty, szybki w wykonaniu i bardzo smaczny owocowy pucharek. Składniki: -puszka brzoskwiń w syropie -puszka ananasa -2 pomarańcze -2 kiwi -1 banan -2 galaretki o różnych smakach -śmietana do dekoracji W oddzielnych naczyniach rozpuszczamy galaretkę. Do galaretek dolewamy po szklance wody ( połowę zalecanej ilości ). Pozostawiamy do zastygnięcia. Wszystkie owoce kroimy w kostkę i mieszamy. Zastygnięte galaretki
Maminek kulinarny