Kupiłam gotowe babeczki biszkoptowe w jakimś dużym super markecie. Napełniłam je bitą śmietaną, kiwi oraz suszonymi owocami, które namoczyłam wpierw w alkoholu. Tym alkoholem od owoców nasączyłam też babeczki
Proste Potrawydużej ilości, wręcz nie do przejedzenia momentami stały się w naszym domu rzadkością a ich jedzenie i kupno nie lada celebracją. Naprawdę. O ile ceny egzotycznych owoców typu kiwi, pomarańcza czy banan są znośne to ceny owoców sezonowych są straszne. Doświadczyłam tego ostatnio w sklepie gdy miałam ochotę kupić sobie pół kilowy, chyba nawet nie 250 gramowy woreczek czereśni
ciastkarnia na kruchym spodzieblendujemy na gładką masę. Banan daje słodycz, dlatego nie ma potrzeby dodawania cukru. Mango natomiast daje orzeźwiającą kwaśność. Moje inne ulubione smaki to: malinowy jeżynowy banan – kiwi banan – pomarańcza – malina Koktajl nada się świetnie jako podwieczorek, późna kolacja lub w każdym momencie kiedy złapie nas głód lub ochota na coś słodkiego. Smacznego
PastelFoodszynką westfalską wystarczy ułożyć na świeżych liściach szpinaku i skropić jakimś dressingiem. Dressing przygotowałam z syropu cukrowego, który trzymam w słoiczku, a który mi pozostał z przetworu od ETERNO: kiwi w syropie, można wykorzystać sok z limonki, czy cytryny, ja wykorzystałam ocet jabłkowy, dodałam też oliwę, do której wcześniej dodałam suszony czosnek i bazylię, sałatkę posypałam delikatnie chili z młynka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniężelatynę, biszkoptów ewentualnie krakersów lub herbatników, które posłużą jako podkład do ciasta. Będziemy potrzebować Galaretka truskawkowa, galaretka cytrynowa, galaretka o smaku kiwi, galaretka pomarańczowa. 1 litr jogurtu naturalnego 2 cukry wanilinowe 5 łyżeczek żelatyny Z każdej galaretki odsypuję 2 łyżki zalewam to 1 szklaną wrzącej wody i odstawiam
RAROSSAniepotrzebny, jeśli użyjemy bardzo słodkiego dżemu lub gdy chcemy zjeść placki w wersji wytrawnej) 4 łyżki oliwy z oliwek sól dodatkowo: dżem o dowolnym smaku (tutaj z agrestu i kiwi) /konfitura/powidła lub świeże owoce trzcinowy cukier puder płatki migdałowe Przygotowanie: Kaszę jaglaną opłukujemy pod zimną wodą, po czym wrzucamy do dwóch szklanek gotującej się, osolonej wody
Weganizm infantylnydwóch stron ażurowe wierzchy (ciasto przelałam do "strzykawki" do dekorowania ciast i na rozgrzaną patelnię wylewałam ciasto rysując wzór w kształcie serca). 3. Naleśniki podałam z kremem czekoladowym, kiwi i cukrem pudrem
Kulinarny Pamiętnikbiałkach Kuchnia Maryny Babka piaskowo-waniliowa Muffiny Baba wielkanocna Babeczki do koszyczka Babeczki z niespodzianką Babka Kuchnia po mojemu Cytrynowe babeczki do wielkanocnego koszyczka Kuchnia-takie proste Muffinki z kiwi Kulinarne szaleństwa Maniusi Baba drożdżowa Kulinarne Wariacje Babka z ajerkoniakiem z polewą z białej czekolady Kulinarny lans Szybka babka na majonezie Kurczę pieczone Babka wielkanocna Kurpinka gotuje Babka gryczana
Moje domowe kucharzeniemieszamy, aby powstało ciasto niezbyt rzadkie. Na patelni rozgrzewamy olej ryżowy (lub inny) i smażymy pancakesy na złoto z każdej strony. Dodatkami do pancakesów były u mnie truskawki, kiwi i mandarynka oraz syrop ryżowy, który doskonale do nich pasował. O cena syropu? Jak dla mnie ma genialny smak, słodki i jednocześnie ma przyjemnie gęstą konsystencję. Waga słoiczka
Emcia PichciKażdego dopada spadek energii. Po prostu brak nam siły na wszystko. Znalazłam świetne rozwiązanie w postaci energetycznego koktajlu z bardzo znanych owoców. Składniki: 1 banan 1 kiwi 1/2 szklanki wody opcjonalnie - 1 łyżeczka miodu Sposób przygotowania: Owoce obieramy i kroimy. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Smacznego
Truskawkowa Fiestaowoców, granoli własnej roboty, łyżeczką pysznego i zdrowego ekologicznego miodu z eukaliptusa! Samo zdrowie! Pełnia smaku! Odrobinkę? składniki na 2 porcje: - 6 truskawek hiszpańskich - 1 średni dojrzały banan - 1 kiwi - 1 serek waniliowy - 1/2 jogurtu naturalnego - 2 łyżki granoli kokosowej (przepis znajdziecie TU ) - po łyżeczce bio-miodu z eukaliptusa W wysokiej szklance układamy na przemian owoce z serkiem
SMYKWKUCHNIczarnej pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim migdały solone, prażone w łupinie shiitake cebulka prażone cukier kokosowy jagody Goji kwiaty lawendy pomidory z czosnkiem i bazylią orzechy macadami kiwi kandyzowane Całość wygląda jak milion dolarów! I nie mogę się doczekać pichcenia z tymi smakołykami
Brzuszki Łakomczuszkizamrażarki na jedną-dwie godzinki aby masę domrozić. Oczywiście można zostawić na dłużej wtedy tylko przed zjedzeniem trzeba wystawić na kilka minut wcześniej. Polecam też Sorbet z kiwi z nutką mięty
Monia miesza i gotujePrawda, że piękny owoc? W smaku troszeczkę, jak wodniste kiwi. Pitaja to, według mnie, najładniejszy owoc. Pokrojona na talerzu stanowi świetną dekorację stołu. Właśnie się nią zajadam :) To owoc wielu gatunków kaktusa. Pochodzi z Ameryki Środkowej i Meksyku - obecnie można go spotkać w wielu innych krajach. Pitaja kwitnie tylko w nocy, z tego powodu nazywana jest Królową Nocy lub Księżycowym
Przepisy Aleksandry