Przepis na : deser
Mnogość różnych przekąsek na sklepowych półkach mnie przytłacza. Jest tego tyle, aż w głowie się kręci.Orzeszki solone, w czekoladzie, mieszanki studenckie, chipsy, paluszki, krakersy, jakieś chrupki, bakalie,czy też właśnie bananowe chipsy. Większość z tych przyjemności kosztuje nas dodatkowymi kilogramami,są bowiem źródłem tłuszczu i cukru, jeśli mowa tu o produktach przetworzonych (pomijam bakalie i orzechy bezdodatków). A czy wiecie, że te słynne chipsy bananowe, kupowane w sklepach, mają podbną ilos... czytaj dalej...
Bardzo lubię bananowe chipsy i pewnie je niebawem popełnię, bo mam 3 przejrzałe banany, których nikt juz nie ruszy;-)
Taa.. jak dowiedziałam się o sposobie produkcji tych chipsów przestałam je jeść ;x
nie jadłam dawno tych chipsów, a zrobienie domowych to świetny i zdrowy pomysł ;)
To moja ulubiona przegryzka...Kiedyś próbowałam zrobić sama - właśnie w piekarniku i wyszły przywiędłe, miękkie, totalnie przyklejone do blachy, nieapetyczne... Chyba wolę kupić :)
kiedyś kupowałam takie w warzywniaku i bardzo mi smakowały :)mam suszarkę do grzybów i będę mogła zrobić je samodzielnie, nawet nie zdawałam sobie sprawy, że to takie proste :)
rozumiem.moje w suszarce suszyłam bardzo długo, kiedy przestygły stały się chrupkie.
Proste smaki należą do moich ulubionych. Takie suszone banany to fajna przekąska.
Zdecydowanie bardziej podoba mi się Twoja domowa wersja chipsów bananowych :-)
Świetny pomysł! Nigdy czegoś takiego nie robiłam, ale koniecznie muszę spróbować :)