Kruche ciasto ze śmietankową pianką budyniową i świeżymi wiśniami oraz tartym ciastem na wierzchu. Spód ciasta oraz wierzch wykonane są z tego samego kruchego ciasta przygotowanego
Kuchnia MagdaLenyKochani! Łapcie młodziutką botwinkę póki jeszcze jest! To jedno z najpyszniejszych wspomnień lata i dzieciństwa. Zupa niesamowicie prosta w przygotowaniu, dająca mnóstwo radości i korzystnie wpływająca na nasze zdrowie! Jeśli do tradycyjnej botwinki dorzucicie po łyżce Lunch Mix KUPIEC na porcję, to zupa będzie bardziej syta i na długo będziecie mieli pełny brzuszek! Jak ją zrobić(...)łodygami i liśćmi. Kilka liści możesz zostawić na koniec do dekoracji. Zalej niewielką ilością wody, tak aby przykryła warzywa przede wszystkim, W razie potrzeby dolejesz, chodzi o to aby zupa nie była wodnista. Dodaj przyprawy i gotuj do momentu ,aż kawałki łodyżki będą miękkie, jeżeli one będą miękkie ,cała reszta będzie idealna. Spróbuj i dosmacz jak lubisz. Przed końcem gotowania
Z Kuchni Do KuchniSałatka z brokułami i serkiem wiejskim, z dodatkiem ziaren słonecznika oraz szczypiorku, podana z sosem czosnkowym na bazie kefiru i jogurtu naturalnego. Pyszna sałatka w
Kuchnia MagdaLenyFilety z kurczaka z boczniakami i cebulą w sosie musztardowym. Soczyste i kruche mięso w ciemnym i aromatycznym sosie pełnym boczniaków. Sos musztardowy można wykonać w
Kuchnia MagdaLenyktóre pozwalają na jednoczesne monitorowanie temperatury i stopnia wypieczenia aż czterech porcji mięsa. Termometr iGrill kompatybilny z aplikacją na smartfony Gourmet BBQ System Gofry z grilla, węgierska zupa gulaszowa albo chleb z garnka żeliwnego pieczony na grillu? Takie możliwości zapewnia Gourmet BBQ System. Korzystając z niego przygotujesz na grillu wszystkie te dania, które to zazwyczaj przyrządzasz w swojej(...)wolnej przestrzeni wybranego naczynia (m.in. garnka żeliwnego, kamienia do pizzy czy wkładu do gofrów i kanapek) i przygotowanie Twoich ulubionych dań, począwszy od chrupiących gofrów po wyśmienite zupy, gulasze i dania kuchni azjatyckiej. Ruszt może być także wykorzystywany do tradycyjnego grillowania. Wok Gourmet BBQ System Opiekacz do gofrów i kanapek Gourmet BBQ System Drobiazgi, które ułatwiają życie Niby każdy
Cztery FajerySłodkie bułeczki drożdżowe pełne świeżych jagód, posypane po wierzchu kruszonką. Pyszne, mięciutkie i pulchne drożdżówki ze słodkiego ciasta drożdżowego z kwaśnym nadzieniem jagodowym oraz chrupiącą kruszonką
Kuchnia MagdaLenyMakaron a'la tagliatelle przygotowany z naleśników, podany z sosem serowym z dodatkiem kawałków kurczaka. Sos serowy wykonany został na mleku oraz śmietance kremówce z trzech
Kuchnia MagdaLenyKotlety inne niż wszystkie... siekane kotlety z filetów z kurczaka oraz młodej kapusty, z dużą ilością zieleniny - koperku i szczypiorku. Pychotka! Młodą kapustkę należy wcześniej
Kuchnia MagdaLenySernik na zimno przygotowany na spodzie gofrowym, z masą serową z serków homogenizowanych waniliowych oraz naturalnych i musem truskawkowym na wierzchu. Masę serową można również wykonać
Kuchnia MagdaLenyNaleśniki - któż ich nie lubi?! Nieograniczona ilość wariantów, w jakich możemy je wykonać z pewnością zadowoli każdego. Można je podać ze słodkim lub słonym nadzieniem, a
Kuchnia MagdaLenypełni. Ostatnio gotowałam botwinkę a tym razem popełniłam sałaciankę. Myślę, że wielu kręci nosem na samą nazwę a co mówić na smak. Jako dziecko nie przepadałam za tą zupą. Miłość przyszła z wiekiem. Teraz sałacianką opycham się z prawdziwym smakiem. Fakt, robię ją teraz sama … Czytaj dalej Zupa z sałaty – sałata parzona – sałacianka Artykuł Zupa z sałaty
Pieprzyć z FantazjąPieczone w piekarniku podudzia z kurczaka w słodko-ostrej marynacie pomidorowej na bazie ketchupu oraz oleju z dodatkiem musztardy sarepskiej. W wersji łagodniejszej używamy ketchupu
Kuchnia MagdaLenyDania z makronem od zawsze na blogu cieszą się dużą popularnością. Dlatego postanowiłam ułatwić Wam szukanie i zebrałam 20 najlepszych przepisów na dania makaronowe. Do wyboru
Kuchnia MagdaLenySałatka z sałatą lodową, pomidorami i czerwoną cebulą, z dodatkiem chrupiącego boczku oraz grzanek, podana z sosem musztardowym na bazie oliwy. Do sosu użyłam zarówno musztardy
Kuchnia MagdaLenyTarta tylko dla dorosłych! Tarta przygotowana z ciasta półkruchego z dodatkiem jogurtu i wypełniona waniliowy kremem budyniowym z adwokatem oraz owocami - truskawkami oraz borówkami. Całość
Kuchnia MagdaLeny