zupa - 39132 przepisów (strona:591/2609)

Pizza bez drożdży 96

Szybkie ciasto na pizzę - bez drożdży, bez wyrastania i czekania. Po niecałych 10 minutach pracy można wykładać na nie przygotowane składniki i do piekarnika. Ciasto wykonane

Kuchnia MagdaLeny
Zupa z ogórkami kiszonymi i kurczakiem 94

Zupa z ogórkami kiszonymi i kurczakiem Aromatyczne jednogarnkowe danie, mięso z kurczaka zanurzone w zupie ogórkowej. Zupa jest bardzo smaczna i pożywna. Składniki: ·        ½ kg ziemniaków ·        ½ fileta z kurczaka ·        5 ogórków kiszonych ·        3 marchewki(...)starte na tarce o dużych oczach ogórki oraz przecier pomidorowy. 6.   Na koniec łączymy z mięsem i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilę gotujemy. 7.   Zupa gotowa. 8.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Rolada szpinakowa z cytrynowym serem 99

Rolada szpinakowa na słodko... z masą sernikową o smaku cytrynowym. Ciasto biszkoptowe o pięknym, zielonym kolorze z dodatkiem rozmrożonego i rozdrobnionego szpinaku, nadziane masą serową z

Kuchnia MagdaLeny
Leczo z makaronem (z piekarnika) 105

Danie jednogarnkowe... leczo z makaronem w formie zapiekanki makaronowej, pieczone w piekarniku. Składa się ono z papryki, cukinii, cebuli, pomidorów z puszki, kiełbasy oraz dowolnego makaronu

Kuchnia MagdaLeny
BARSZCZ Z CZERWONĄ KAPUSTĄ I SOCZEWICĄ 95

bulionie warzywnym ( jeśli nie mamy domowego bulionu, można się wspomóc 2-3 łyżkami bulionu ze słoiczka ), ale sprawdzi się też bulion drobiowy. Jeśli lubimy, możemy zacząć przygotowanie zupy od ugotowania wywaru mięsnego, gotując w wodzie, przez około 45-60 minut, porcję ulubionego mięsa, np. ćwiartkę z kurczaka lub żeberka. Następnie dodajemy wszystkie warzywa (bez buraków) oraz przyprawy. Gotujemy 30 minut(...)dalej postępujemy jak w przepisie.  Gęstość zupy regulujemy bulionem. Zupę można zamknąć na gorąco w wyparzonych słoikach i przechowywać w lodówce przez około tydzień. SKŁADNIKI / 8 PORCJI 2 łyżki oliwy 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka plaster selera 3 ząbki czosnku 2 średnie pieczone buraki * 3 średnie  ziemniaki kawałek pora (tylko biała i jasnozielona część) 1/4 małej główki

cool and minty
Bułki pszenno-gryczane 89

Domowe bułki przygotowane na suchych drożdżach, z mąki pszennej wymieszanej z mąką gryczaną, z dodatkiem masła. Pyszne! Chrupiące z zewnątrz, z mięciutkim wnętrzem. Ich przygotowanie jes

Kuchnia MagdaLeny
Zupa kapuściana z fasolką i ryżem 96

Dobre zupy zawsze u nas w cenie, jak mawiała babcia. Trochę kapusty, trochę fasolki, trochę ryżu i pełen gar zupy gotowy. Pożywnie, sycąco i aromatycznie. Lubicie zupy? jeśli tak to ta wersja kapuśniaku Wam posmakuje,zapraszam. Kapuśniak z ryżem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zupa krem z brokuła 73

Ostatnio pokochałam zupy kremy. Są super smaczne, a do tego proste w przygotowaniu i nie potrzeba do nich wielu składników. Jako, że nigdy nie byłam dobra w zupy, ten ich rodzaj jest dla mnie po prostu idealny :) Składniki: 500g świeżego brokuła 2 cebule 2 marchewki 4 średnie ziemniaki 4 ząbki czosnku 5 ziaren ziela angielskiego 5 listków laurowych 2 łyżeczki(...)minut. 6.   Ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. 7.   Brokuła dzielimy na różyczki podobnej wielkości i również wrzucamy do garnka. 8.   Zupę gotujemy ok 15-20 minut - do miękkości warzyw. 9.   Blendujemy zupę na gładką masę. 10. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Najbardziej lubię podawać z płatkami kukurydzianymi

Prosto z Kotła
Barszcz ukraiński z boczkiem i kiełbasą 117

Mimo że barszcz ukraiński faktycznie pochodzi z Ukrainy, jest zupą cieszącą się wielką popularnością również w Polsce. Często robimy go w różnych wersjach np. z mięsem wołowym, białą kapustą, innym razem jak tutaj z boczkiem i kiełbasą – w zależności od tego, na co mamy ochotę i co jest w lodówce. Składniki 200 g fasoli 500 g buraków 2 średnie(...)burakami, gotować 15 minut. Ziemniaki obrać, umyć, pociąć w kostkę, wsypać do garnka, dodać 1 / 2 płaskiej łyżeczki soli, gotować ok. 20 minut – aż zrobią się miękkie. Zupę doprawić solą, pieprzem oraz koncentratem pomidorowym do smaku. Barszcz ukraiński można podawać z kwaśną śmietaną i posiekanym koperkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Barszcz ukraiński z boczkiem i kiełbasą pochodzi z serwisu

niecodziennikpary
Kapuśniak z młodej kapusty 95

Zgodnie z sezonowym rytmem publikowania wpisów zamieszczamy przepis na kapuśniak z młodej kapusty . W pierwotnej wersji zupa ta miała być gotowana na żeberkach, ale w sklepie mięsnym zobaczyłam wędzone kości, więc postanowiłam pójść w ślady kuchni Mamy i nadać zupie tego charakterystycznego smaku. Jeśli ktoś nie lubi smaku i zapachu wędzonki, kapuśniak z młodej kapusty może ugotować na skrzydełkach, surowych(...)obrać, umyć, pokroić w dość dużą kostkę. Kapustę obrać z zewnętrznych liści, poszatkować i opłukać. Do garnka włożyć ziemniaki oraz kapustę, gotować do momentu, aż warzywa będą miękkie. Z zupy wyjąć kości, oddzielić od nich mięso i włożyć je do kapuśniaka z młodej kapusty. Doprawić do smaku solą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kapuśniak z młodej kapusty pochodzi z serwisu Niecodziennik

niecodziennikpary
Wędliny w słoiku 130

resztą coraz więcej ludzi robi wędliny w domu. Dlatego, że w sklepach coraz częściej mamy do czynienia z produktami typu wyrób wędlino podobny. Tyczy się to również mięsa, smalcu, zupy czy innych konserw w słoikach. Domowa wędlina czy smalec ze słoika są idealne jako obkład na kanapki. Nasi czytelnicy wiedzą, że co jakiś czas dodajemy jakiś nowy przepis na wędlinę(...)macie za dużo mięsa to może najlepszym wyjściem będzie suszenie i przygotowanie np. schabu z pończochy? Najlepsze przepisy na domowe wędliny dojrzewające Na koniec rada gdy zostanie Wam zupa, ZUPĘ też można ją zawekować. Porada na Wekowanie zupy . The post Wędliny w słoiku appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania