Naleśniki - któż ich nie lubi?! Nieograniczona ilość wariantów, w jakich możemy je wykonać z pewnością zadowoli każdego. Można je podać ze słodkim lub słonym nadzieniem, a
Kuchnia MagdaLenypełni. Ostatnio gotowałam botwinkę a tym razem popełniłam sałaciankę. Myślę, że wielu kręci nosem na samą nazwę a co mówić na smak. Jako dziecko nie przepadałam za tą zupą. Miłość przyszła z wiekiem. Teraz sałacianką opycham się z prawdziwym smakiem. Fakt, robię ją teraz sama … Czytaj dalej Zupa z sałaty – sałata parzona – sałacianka Artykuł Zupa z sałaty
Pieprzyć z FantazjąPieczone w piekarniku podudzia z kurczaka w słodko-ostrej marynacie pomidorowej na bazie ketchupu oraz oleju z dodatkiem musztardy sarepskiej. W wersji łagodniejszej używamy ketchupu
Kuchnia MagdaLenyDania z makronem od zawsze na blogu cieszą się dużą popularnością. Dlatego postanowiłam ułatwić Wam szukanie i zebrałam 20 najlepszych przepisów na dania makaronowe. Do wyboru
Kuchnia MagdaLenySałatka z sałatą lodową, pomidorami i czerwoną cebulą, z dodatkiem chrupiącego boczku oraz grzanek, podana z sosem musztardowym na bazie oliwy. Do sosu użyłam zarówno musztardy
Kuchnia MagdaLenyTarta tylko dla dorosłych! Tarta przygotowana z ciasta półkruchego z dodatkiem jogurtu i wypełniona waniliowy kremem budyniowym z adwokatem oraz owocami - truskawkami oraz borówkami. Całość
Kuchnia MagdaLenyMakaron typu kolanka z wegetariańskim sosem cukiniowym. Pyszne i szybkie danie na lato - gotowe w niecałe 30 minut! Sos przygotowujemy z cukinii startej na tarce, z
Kuchnia MagdaLenyBitki ze schabu z pieczarkami i cebulką w sosie musztardowym. Pyszne, kruche mięsko w aromatycznym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - sarepskiej oraz francuskiej, z dużą
Kuchnia MagdaLenyGalette czyli rustykalna tarta przygotowana bez użycia formy. Jest to najprostszy rodzaj tarty - wystarczy ciasto rozwałkować, nałożyć na środek nadzienie, zwinąć brzegi ciasta i do piekarnika
Kuchnia MagdaLenywyłącznie na zimno- tak jak wszystkie inne oleje tłoczone na zimno. Olej z pestek dyni Kujawski tłoczony na zimno- charakterystyczny głęboki smak, idealny olej do sałatek, wykańczania zup np. zupy z dyni lub zupy z białych warzyw, czy też jako dodatek do kanapek. Olej powstaje z starannie wyselekcjonowanych pestek dyni, jest pozyskiwany mechanicznie. To źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych(...)spożywamy na zimno tj. nie podgrzewamy takich olejów, nie smażymy na nich itd. Oleje tłoczone na zimno traktujemy jako dodatek do gotowych dań na ciepło np. możemy nimi skropić zupę, mięso czy sos. Możemy je wykorzystywać do przygotowania wielu past na kanapki, sałatki, do pesto - ja uwielbiam właśnie oleje tłoczone na zimno wykorzystywać do pesto! Przepis na sałatkę z młodych
SMYKWKUCHNIProsta sałatka w wersji fit z dodatkiem zielonych szparagów. Składa się z sałaty lodowej, pomidorków koktajlowych, czerwonej cebuli, czarnych oliwek, mini mozzarelli oraz gotowanych szparagów. Całość
Kuchnia MagdaLenyWygląda ja deser i smakuje wybornie. Na letnie dni zupa malinowa lekko schłodzona to prawdziwa petarda. Ochłodzi organizm, nasyci brzuchy, nacieszy w międzyczasie oczy. Polecam gorąco taki rodzaj zupy na całe lato. Zupa malinowa. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePieczony w piekarniku placek ziemniaczany z dodatkami w stylu pizzy - pieczarkami, papryką, kiełbasą, cebulą oraz mozzarellą. Placek ziemniaczany pełni funkcję spodu, który najpierw podpiekamy, a
Kuchnia MagdaLenySałatka w wersji fit z kilku prostych składników ułożonych warstwowo - sałaty lodowej, pomidorów, ogórka, cebuli oraz serka wiejskiego i szczypiorku, podana z sosem czosnkowym na
Kuchnia MagdaLenySernik ze śmietankową masą serową, przygotowany na biszkopcie pszenno-kukurydzianym, z brzoskwiniami oraz bezą kokosową. Dość pracochłonny, ale jaki pyszny! Masa serowa jest bardzo delikatna
Kuchnia MagdaLeny