zupa - 39132 przepisów (strona:583/2609)

Sałatka ziemniaczana ze śledziami 84

Sałatka ziemniaczana w wersji świątecznej, z dodatkiem śledzi, ogórków kiszonych oraz jabłka, podana z sosem majonezowo-jogurtowym z dodatkiem musztardy. Prosty przepis z kilku podstawowych składników

Kuchnia MagdaLeny
Zupa a'la ramen z rosołu 93

Zupa a'la ramen z rosołu i mięsa które pozostało z obiadu. Za sprawą wyrazistych przypraw azjatyckich i warzyw oraz makaronu ryżowego możemy w prosty sposób przygotować wspaniałą sycącą zupę inspirowaną smakami Azji.  Polecam moja rodzinka była zachwycona. 3 porcje potrzebujemy około 600 ml rosołu  ( mój gotowany z dodatkiem udek z kurczaka)  makaron ryżowy około(...)małym ogniu około 10-15 minut. Do miseczki włożyć sporą porcję makaronu ułożyć pokrojoną na zapałkę marchewkę, mięso z rosołu oraz połowę jajka i zieleninę. Całość zalać bardzo gorącą zupą. Gotowe ! Smacznego :)   Polecam również przepis na zupę a'la flaczki z mięsa i warzyw z rosołu  Klik tutaj

Andzia Pichci
Ciasto makowe z kremem budyniowym 84

Makowe ciasto tortowe ze śmietankową masą budyniową z dodatkiem białej czekolady oraz dżemem z czarnej porzeczki. Składa się ono z dwóch blatów makowych przygotowanych z gotowej

Kuchnia MagdaLeny
Krem z marchwi z granatem i dynią 102

Krem z marchwi z granatem i dynią to szybka do przygotowania zupa dla całej rodziny. Marchew to z pewnością jedno z najpopularniejszych warzyw. Dodajemy do rosołu, robimy z niej surówki, przyrządzamy przeciery dla najmłodszych. No właśnie. Zapominamy, że i my możemy zjeść pyszną zupę marchwiową. Ze względu na to, że marchew dostępna jest cały rok, warto wypróbować ten przepis(...)modyfikować go według własnych upodobań. Bez wątpienia można dodać do zupy więcej imbiru lub chili, jeśli lubimy ostre smaki. Składniki: 500 g marchewki 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku łodyga selera naciowego ok. 2 cm świeżego imbiru sok z połowy pomarańczy kurkuma, chili, kolendra w proszku 600 ml bulionu warzywnego 100 ml kremówki lub mleka kokosowego granat i pestki dyni

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Proste Przekąski Sylwestrowe - ponad 25 przepisów (Ebook) 374

Moje kolejne dzieło! Przygotowane specjalnie dla Was na Sylwestra 🎇 E-book "Proste Przekąski Sylwestrowe" zawiera ponad 25 przepisów na różnego rodzaju przekąski, wykonane z prostych i

Kuchnia MagdaLeny
Jakie przyprawy warto stosować do bożonarodzeniowych potraw? 96

Boże Narodzenie to czas, gdy spotykamy się z rodziną i przyjaciółmi, by razem zasiąść do świątecznego stołu, na którym pojawia się wiele smakołyków. Aromatyczne dania wytrawne

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Marcepanek 109

Marcepanek to kultowe ciasto mojej mamy, które co roku pojawiało się u nas w domu na święta Bożego Narodzenia. Mimo takiej nazwy, nie ma ono nic

Kuchnia MagdaLeny
Piernik z jabłkami i orzechami 164

Ekspresowy przepis na świąteczny piernik z dodatkiem tartych jabłek oraz posiekanych orzechów włoskich. Jest pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu! Ma wspaniały korzenny smak oraz zapach

Kuchnia MagdaLeny
Świąteczne brownie z piernikową masą i pomarańczami 97

Brownie w świątecznej wersji pachnące pomarańczami i przyprawą korzenną.  Ciasto na spodzie brownie z marmoladą z pomarańczy oraz masą piernikową przygotowaną ze śmietanki kremówki i

Kuchnia MagdaLeny
Ciasta bez pieczenia - E-book (40 przepisów) 82

Premiera mojego pierwszego e-booka! E-book "Ciasta bez pieczenia" zawiera 40 przepisów na różnego rodzaju słodkości, które wykonacie bez użycia piekarnika. Wśród nich znajdziecie przepisy

Kuchnia MagdaLeny
Biszkoptowa kostka piernikowa 106

Kostka piernikowa wykonana z biszkoptu piernikowego, oblana polewą czekoladową z korzenną nutą i obsypana wiórkami kokosowymi. Pyszne ciasteczka w świątecznym stylu. Mięciutkie, pulchne kawałki ciasta biszkoptowego

Kuchnia MagdaLeny
Turcja - Erişteli Nohut Çorbası, czyli zupa z ciecierzycą i makaronem 72

powiedział, że zupa może być albo z ciecierzycą, albo z ziemniakami, albo z makaronem...? Przyszedł czas na kolejną turecką czorbę, a trzeba przyznać, że kuchnia turecka przepysznymi zupami stoi - niewtajemniczonym polecamy na przykład przepis na naszą ukochaną  czorbę z czerwonej soczewicy.   Składniki (4 porcje): - 3 łyżki oliwy  - 1 cebula - 2 małe ziemniaki - 2 łyżki koncentratu pomidorowego(...)pieprz (do smaku) - 4 szklanki wody - garść makaronu vermicelli (rosołowego bezjajecznego)  - 1 łyżka suszonej mięty (świeża też się nada, ale suszona jest lepsza - jest często używana do tureckich zup)  Przygotowanie: 1) Na rozgrzaną w garnku oliwę wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulę i smażymy 2-3 minuty, aż się zeszkli. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i smażymy kolejne

Roślinożerni urlopowicze

Proponowane wyszukiwania