Kawa latte to mleczny napój kawowy, który pokochały miliony osób na całym świecie. To nic innego jak kawa z mlekiem, która charakteryzuje się delikatnym smakiem, kremową
Kuchnia MagdaLenyprzepis krok po kroku. Prażone pestki dyni to jedna z tych uzależniających przekąsek, które mogłabym jeść bez opamiętania. Niezależnie od tego, czy przygotowuję dżem dyniowy na zimę czy tylko zupę krem z dyni, pestek nigdy nie wyrzucam. Uprażone w piekarniku z dodatkiem aromatycznych przypraw smakują obłędnie. Są świetnym dodatkiem do sałatek, muesli i zup i domowego chleba. Pestki dyni
Cztery FajeryUdka z kurczaka z pieczarkami, pieczone w piekarniku w kremowym sosie balsamicznym. Tak przygotowane mięso jest kruche i soczyste w środku, a skórka jest chrupiąca i
Kuchnia MagdaLenyZupa 4 sery z mozzarellą Rozgrzewająca, syta zupa, która również zastąpi nam drugie danie. 10 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: · 1/2 kg ziemniaków · 1 litr wywaru rosołowego lub kostka rosołowa · 1 cebula · 1 papryka żółta(...)kiedy już są prawie miękkie łączymy z szynką oraz papryką. 5. Fix makaron kremowe 4 sery z mozzarellą rozrabiamy ze śmietaną oraz wodą i hartując wlewamy do zupy. 6. Doprawiamy solą oraz chili jak ktoś lubi ostre. 7. Zupa gotowa, można dodać kilka kuleczek mini mozzarelli do smaku i dekoracji. 8. Smacznego
Kulinarna ChwilaCiasto z dwóch, kakaowych blatów biszkoptowych przełożonych masą straciatella oraz galaretką wiśniową, na wierzchu z polewą czekoladową i płatkami migdałowymi. Wszystkie składniki komponują się idealnie, dzięki
Kuchnia MagdaLenyKrokiety czyli faszerowane naleśniki w panierce z bułki tartej, smażone na patelni. Krokiety po meksykańsku zawierają nadzienie w stylu chili con carne, które składa
Kuchnia MagdaLenyPasta kanapkowa z jajkami ugotowanymi na twardo to klasyka śniadaniowa. Można ją spotkać w wielu wersjach. U mnie pasta jajeczna z kiszonymi ogórkami, szczypiorkiem oraz majonezem
Kuchnia MagdaLenyKotlety z puree ziemniaczanego z dodatkiem podsmażonego boczku z cebulką oraz szczypiorkiem. Chrupiące na zewnątrz i bardzo delikatne w środku. To pyszny, tani i prosty pomysł
Kuchnia MagdaLenybulionem). Kromki czerstwego chleba można również pokroić w niewielkie kosteczki, dodać niewielką ilość oleju, ulubionych ziół i krótko zapiec w piekarniku. W ten sposób uzyskamy grzanki idealne np. do zupy krem czy sałatek. Fajnym rozwiązaniem na wykorzystanie czerstwego pieczywa jest zupa chlebowa. To takiej zupy najlepsze jest pieczywo razowe. Aby ją przygotować wystarczy zalać pieczywo bulionem i gotować około(...)minut. Następnie doprawić ulubionymi przyprawami. Można dodać również cebulę, czosnek lub kiełbasę. Pieczywo można również wykorzystać do zagęszczania zup i sosów. Pysznym rozwiązaniem na wykorzystanie czerstwego chleba jest zapiekanka. Na dno żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem wykładamy chleb, ulubione składniki: pieczarki, paprykę, mięso, podsmażone warzywa czy kiełbasę. Na to wylewamy mieszankę jajek, śmietany i ulubionych ziół i przypraw. Na sam wierzch
ProstePesto.plWafle przełożone maślaną masą z serkiem homogenizowanym i kajmakiem, z dodatkiem zmielonych orzechów ziemnych oraz pokruszonych krakersów, herbatników i biszkoptów. Bez mleka w proszku. Dodatkowo pokrojone
Kuchnia MagdaLenybardzo łatwa w przygotowaniu zupa jest jedną z moich ulubionych. I to nie tylko dlatego, że zawiera kilka składników, robi się prawie sama i zawsze wspaniale smakuje. Ta zupa jest genialna, ponieważ możecie zabrać ją ze sobą wszędzie, wzmacnia śledzionę i regeneruje śluzówkę żołądka. Masz refluks? Zupa jest dla Ciebie! Składniki - 1 mała dynia, np. hokkaido - 2- 3 marchewki
Z Kuchni Do KuchniPierogi z kurczakiem, brokułami oraz żółtym serem, wykonane z ciasta krucho-drożdżowego, pieczone w piekarniku. Pyszne pierożki prosto z pieca - chrupiące na zewnątrz, a w środku
Kuchnia MagdaLenyKotleciki mielone w kształcie paluchów, wykonane z mięsa indyczego z dodatkiem pieczarek, obtoczone w panierce z płatków kukurydzianych. Pyszne, delikatne w smaku mięsko w środku i
Kuchnia MagdaLenyTarta w stylu francuskim. Wykonana z ciasta półkruchego, z dodatkiem smażonych śliwek, zalanych waniliową masą śmietanowo-jajeczną oraz posypką z płatków migdałowych na wierzchu. Po zapieczeniu
Kuchnia MagdaLenySałatka ze szpinakiem i szynką parmeńską, z dodatkiem pomidorków koktajlowych, sera pleśniowego, fig oraz orzechów włoskich, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie oliwy i soku
Kuchnia MagdaLeny