Tarta w stylu francuskim. Wykonana z ciasta półkruchego, z dodatkiem smażonych śliwek, zalanych waniliową masą śmietanowo-jajeczną oraz posypką z płatków migdałowych na wierzchu. Po zapieczeniu
Kuchnia MagdaLenySałatka ze szpinakiem i szynką parmeńską, z dodatkiem pomidorków koktajlowych, sera pleśniowego, fig oraz orzechów włoskich, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie oliwy i soku
Kuchnia MagdaLenyW niedzielę blog Kuchnia MagdaLeny miał urodziny. To już 4 lata! Oto małe podsumowanie... Przez 4 lata udało mi się opublikować ponad 850 przepisów, a najchętniej
Kuchnia MagdaLenyCiasto bez pieczenia ze śmietankowo-jabłkową masą budyniową oraz bitą śmietaną na wierzchu, przygotowane na biszkoptach. Masa budyniowa składa się z budyniu śmietankowego, śmietanki kremówki oraz
Kuchnia MagdaLenySałatka owocowa z dodatkiem jogurtu kokosowego, przygotowana w pucharkach. Składa się z mango, kiwi, jabłka oraz winogron, a wierzch zdobi świeża figa oraz borówki. Całość dopełnia
Kuchnia MagdaLenyJedna z najbardziej polskich zup. Zawsze niepowtarzalnie smakuje u mojej Babci. Podrzucam Wam mój przepis na domowy krupnik. Niezwykle łatwa do przygotowania zupa. Bardzo ją lubię, bo ma prosty skład. Do jej przygotowania często wykorzystuję rosół, który został mi z poprzedniego dnia po ugotowaniu wieprzowiny (najczęściej schabu), więc nic się nie zmarnuje! Krupnik to rozgrzewająca i bardzo sycąca zupa
Gotujemywdomu.plJesień nadchodzi wielkimi krokami, więc warto zacząć wzmacniać swój organizm. W tym celu świetnie sprawdzą się naturalne zielone koktajle. Nie od dziś wiadomo, że zielone warzywa
Kuchnia MagdaLenySałatka z rukolą, smażonym serem halloumi oraz pomidorkami koktajlowymi i czerwonymi winogronami, z dodatkiem orzechów włoskich, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie oliwy. Tylko 5
Kuchnia MagdaLenyTarta wegetariańska w wersji fit! Przygotowana na spodzie z ciasta francuskiego, ze świeżymi pomidorami i cebulą czerwoną oraz dodatkiem naturalnego serka Bieluch. Mega prosty i szybki
Kuchnia MagdaLenyPyszne, warstwowe ciasto budyniowe o smaku czekoladowo-orzechowym, przygotowane na herbatnikach - bez pieczenia. Składa się ono z herbatników przełożonych czekoladową masą budyniową z orzechami laskowymi oraz
Kuchnia MagdaLenyUdka z kurczaka w marynacie z kefiru, z dodatkiem czosnku oraz tymianku pieczone na blaszce razem z dużą ilością warzyw - ziemniakami, pieczarkami, bakłażanem, papryką, cebulą oraz
Kuchnia MagdaLenyNajprostsza wersja sałatki ziemniaczanej - z ogórkiem kiszonym i cebulą, z dodatkiem koperku oraz szczypiorku, podana z sosem majonezowo-jogurtowym z dodatkiem musztardy. Tylko 5 podstawowych składników
Kuchnia MagdaLenyDeser na zimno przygotowany na bazie jogurtu greckiego, z dodatkiem świeżych owoców, na spodzie z gotowych biszkoptów oraz niewielką warstwą galaretki na wierzchu. Słodzony jest białą
Kuchnia MagdaLenyWitajcie we wrześniu! Dlaczego nie pojawiały się tu nowe przepisy? Skąd taka długa przerwa? Przez ten czas nieobecności dostawałam od Was mnóstwo wiadomości, czy wszystko u
Kuchnia MagdaLenysklepach oryginalnej Vegety chorwackiej firmy Podravka i jej polskich odpowiedników takich jak Jarzynka (Winiary) czy Kucharek (firmy Prymat) Twoja będzie zdecydowanie zdrowsza. Na blogu znajdziesz też przepis na domowa zupa pomidorowa w proszku z suszarki do warzyw Mieszanka suszonych warzyw czyli domowa przyprawa typu vegeta lub jarzynka. Mieszanka suszonych warzyw i ziół przygotowana samodzielnie nie będzie zawierała glutaminianu sodu, więc(...)Jarzynce z Winiar nawet 78,2% (takie informacje znalazłam na stronie www.czytamyetykiety.pl - poniżej zrzut ekranu - warto przeczytać). Mieszanka suszonych warzyw pasuje do nieskończonej ilości potraw. Możesz ją dodawać do zup, wieprzowiny, kurczaka i ryb, a nawet doprawiać krewetki i sałatki. Domowa wegeta z tej ilości otrzymasz około 250 g mieszanki suszonych warzyw około 1 kg marchewki
Cztery Fajery