Udka balsamiczne z pieczarkami

Udka balsamiczne z pieczarkami

Udka balsamiczne z pieczarkami

Przepis na : obiad

Udka z kurczaka z pieczarkami, pieczone w piekarniku w kremowym sosie balsamicznym. Tak przygotowane mięso jest kruche i soczyste w środku, a skórka jest chrupiąca i złocista. Do tego równie soczyste pieczarki pieczone w całości. Genialny obiad, który podałam z opiekanymi ziemniaczkami. Udka z kurczka najpierw marynujemy przez co najmniej 12 godzin, dlatego warto zrobić to dzień wcześniej. Marynatę przygotowujemy z octu balsamicznego z dodatkiem oliwy, czosnku, miodu oraz musztardy. Nadaje ona potrawie ciek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, udka , pieczarki, ciasto, tarta, obiad, zupa, ciasteczka, kolacja, ciastka , kurczak, tort, torty, bez pieczenia, udka z kurczaka, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, pieczone udka

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.