Krokiety po meksykańsku

Krokiety po meksykańsku

Krokiety po meksykańsku

Przepis na : obiad

Krokiety czyli faszerowane naleśniki w panierce z bułki tartej, smażone na patelni.  Krokiety po meksykańsku zawierają nadzienie w stylu chili con carne, które składa się z mielonej wołowiny oraz świeżej papryki, pomidorów, cebuli, czerwonej fasoli i kukurydzy, a także ryżu. Całość dopełniają przyprawy, dzięki którym potrawa zawdzięcza swój wyjątkowy smak. Zwykły naleśnik nadziany farszem w stylu meksykańskim, a następnie obtoczony w jajku oraz panierce z bułki tartej i usmażony na patelni - niby... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mielone, ciasto, śniadania, ryż, krokiety, bułki, obiad, zupa, ciasteczka, ciastka , kolacja, mięso, fasola czerwona, czerwona fasola, bez pieczenia, tort, torty, desery, deser, wołowina, sosy, mięso mielone, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, fasolka, naleśniki, ryż smażony, ciasto na naleśniki, papryka faszerowana

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.