Krokiety po meksykańsku

Krokiety po meksykańsku

Krokiety po meksykańsku

Przepis na : obiad

Krokiety czyli faszerowane naleśniki w panierce z bułki tartej, smażone na patelni.  Krokiety po meksykańsku zawierają nadzienie w stylu chili con carne, które składa się z mielonej wołowiny oraz świeżej papryki, pomidorów, cebuli, czerwonej fasoli i kukurydzy, a także ryżu. Całość dopełniają przyprawy, dzięki którym potrawa zawdzięcza swój wyjątkowy smak. Zwykły naleśnik nadziany farszem w stylu meksykańskim, a następnie obtoczony w jajku oraz panierce z bułki tartej i usmażony na patelni - niby... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, śniadania, ryż, krokiety, bułki, obiad, zupa, ciasteczka, ciastka , kolacja, mięso, bez pieczenia, tort, torty, desery, deser, wołowina, sosy, mięso mielone, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, fasolka, naleśniki, papryka faszerowana, zupa meksykańska, jajka faszerowane

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.