Sernik ze słonecznikową masą serową oraz kremową polewą z białej, palonej czekolady i karmelizowanym słonecznikiem na wierzchu, wykonany na spodzie herbatnikowym. Jest doskonały - mazisty i wilgotny
Kuchnia MagdaLenyKoktajle deserowe o smaku znanych i lubianych słodkości - tiramisu, oreo oraz snickersa. Przygotowane z przeróżnymi, oryginalnymi dodatkami, nie tylko na bazie mleka (zwierzęcego lub roślinnego), ale
Kuchnia MagdaLenyKiszona kapusta to nieodłączny składnik kuchni polskiej. Stanowi podstawę wielu tradycyjnych dań, jak np. kapuśniak, bigos, pierogi, krokiety, czy uszka. Jednak ceniona jest nie tylko za
Kuchnia MagdaLenypopularnego tabasco po rewelacyjny przepis na sos sriracha. Cudownie aromatyczny miąższ kiszonej papryczki chili po utarciu z przyprawami przekształcisz w półpłynną pikantną pastę. Możesz ją dodawać do sosów, zup, indyjskich i tajskich curry czy marynat do mięsa i sosów do sałatek. Wystarczy niewielka ilość, aby nadać twoim posiłkom niepowtarzalny smak. Żeby przygotować fermentowane papryczki chili będziesz potrzebowała papryki habanero(...)temu, co wielu osobom mogłoby się wydawać, kuchnia ukraińska, to nie tylko ziemniaki, kapusta i buraki. To przede wszystkim bogactwo sezonowych warzyw przyrządzanych na setki sposobów, aromatycznych ziół, pożywnych zup, jak słynny na całym świecie barszcz, chleby na zakwasie, pierogi,wspaniałe ciasta i oczywiście mięsa i ryby. I właśnie takie dania znajdziecie w tej książce. Spodobał Ci się przepis
Cztery FajeryDanie makaronowe z fasolką szparagową, frankfurterkami oraz sosem serowym z sera cheddar przygotowanym na bazie śmietanki i mleka. Pyszny i prosty obiad z kremowym sosem serowym
Kuchnia MagdaLenyPrzepis dla fanów czekolady! Pieczony sernik mocno czekoladowy wykonany z serka mascarpone, ze śmietanką kremówką i gorzką czekoladą, na kakowym spodzie herbatnikowym oraz polewą z mlecznej
Kuchnia MagdaLenyChwaliłam" się już kiedyś, że mój syn podgrzał jakiś czas temu chłodnik i cała zupa była do wyrzucenia. Był to wtedy właśnie ten chłodniczek z ogórkami. Bardzo, bardzo go lubię. Spotkałam ten przepis przed 20 laty w jakiejś gazecie, spróbowałam i od tego czasu na stałe zagościł na liście moich zup. W okresie pełnym upałów, takim, jaki bardzo nam się(...)tych bardzo grubych łodyg. Wszystko połączyć, czyli kefir, jogurt, oliwę, ogórki, koperek, czosnek oraz sól i pieprz. Porządnie wymieszać i najważniejsze: dać mu czas. Kluczowe jest pozostawienie gotowej zupy w lodówce, przynajmniej na 2 godziny. Ja najczęściej robię ten chłodnik dnia poprzedniego. Przed podaniem jeszcze raz zamieszać, a poszczególne porcję można ozdobić gsłązką koperku lub rzodkiekwą. Tę ostatnią można
I tu będę miała takie teŚwietny przepis na fasolkę szparagową na ostro, w stylu azjatyckim. Fasolka szparagowa z chili, czosnkiem i imbirem, w sosie sojowym, posypana szczypiorkiem oraz sezamem. Uwielbiam takie
Kuchnia MagdaLenyKruche ciasto maślane ze śmietankową pianką budyniową i świeżymi jagodami leśnymi oraz tartym ciastem na wierzchu to jedno z najlepszych ciast z owocami lata. Ciasto tarte
Kuchnia MagdaLeny