zupa - 39805 przepisów (strona:585/2654)

Jak wykorzystać czerstwe pieczywo? 113

bulionem). Kromki czerstwego chleba można również pokroić w niewielkie kosteczki, dodać niewielką ilość oleju, ulubionych ziół i krótko zapiec w piekarniku. W ten sposób uzyskamy grzanki idealne np. do zupy krem czy sałatek. Fajnym rozwiązaniem na wykorzystanie czerstwego pieczywa jest zupa chlebowa. To takiej zupy najlepsze jest pieczywo razowe. Aby ją przygotować wystarczy zalać pieczywo bulionem i gotować około(...)minut. Następnie doprawić ulubionymi przyprawami. Można dodać również cebulę, czosnek lub kiełbasę. Pieczywo można również wykorzystać do zagęszczania zup i sosów. Pysznym rozwiązaniem na wykorzystanie czerstwego chleba jest zapiekanka. Na dno żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem wykładamy chleb, ulubione składniki: pieczarki, paprykę, mięso, podsmażone warzywa czy kiełbasę. Na to wylewamy mieszankę jajek, śmietany i ulubionych ziół i przypraw. Na sam wierzch

ProstePesto.pl
Wafelki serowe toffi 116

Wafle przełożone maślaną masą z serkiem homogenizowanym i kajmakiem, z dodatkiem zmielonych orzechów ziemnych oraz pokruszonych krakersów, herbatników i biszkoptów. Bez mleka w proszku. Dodatkowo pokrojone

Kuchnia MagdaLeny
Krem z dyni i marchewki z dodatkiem koperku i groszku ptysiowego. Idealna zupa na refluks. 119

bardzo łatwa w przygotowaniu zupa jest jedną z moich ulubionych. I to nie tylko dlatego, że zawiera kilka składników, robi się prawie sama i zawsze wspaniale smakuje. Ta zupa jest genialna, ponieważ możecie zabrać ją ze sobą wszędzie, wzmacnia śledzionę i regeneruje śluzówkę żołądka. Masz refluks? Zupa jest dla Ciebie! Składniki - 1 mała dynia, np. hokkaido - 2- 3 marchewki

Z Kuchni Do Kuchni
Pieczone pierogi z kurczakiem i brokułami 199

Pierogi z kurczakiem, brokułami oraz żółtym serem, wykonane z ciasta krucho-drożdżowego, pieczone w piekarniku. Pyszne pierożki prosto z pieca - chrupiące na zewnątrz, a w środku

Kuchnia MagdaLeny
Paluchy drobiowe z pieczarkami 192

Kotleciki mielone w kształcie paluchów, wykonane z mięsa indyczego z dodatkiem pieczarek, obtoczone w panierce z płatków kukurydzianych. Pyszne, delikatne w smaku mięsko w środku i

Kuchnia MagdaLeny
Tarta ze śliwkami i posypką migdałową 137

Tarta w stylu francuskim. Wykonana z ciasta półkruchego, z dodatkiem smażonych śliwek, zalanych waniliową masą śmietanowo-jajeczną oraz posypką z płatków migdałowych na wierzchu. Po zapieczeniu

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka ze szpinakiem, szynką parmeńską i figami 210

Sałatka ze szpinakiem i szynką parmeńską, z dodatkiem pomidorków koktajlowych, sera pleśniowego, fig oraz orzechów włoskich, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie oliwy i soku

Kuchnia MagdaLeny
Tort podwójnie czekoladowy z bezą 135

W niedzielę blog Kuchnia MagdaLeny miał urodziny. To już 4 lata! Oto małe podsumowanie... Przez 4 lata udało mi się opublikować ponad 850 przepisów, a najchętniej

Kuchnia MagdaLeny
Jabłkowy budyniowiec (bez pieczenia) 307

Ciasto bez pieczenia ze śmietankowo-jabłkową masą budyniową oraz bitą śmietaną na wierzchu, przygotowane na biszkoptach. Masa budyniowa składa się z budyniu śmietankowego, śmietanki kremówki oraz

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka owocowa z kokosem 134

Sałatka owocowa z dodatkiem jogurtu kokosowego, przygotowana w pucharkach. Składa się z mango, kiwi, jabłka oraz winogron, a wierzch zdobi świeża figa oraz borówki. Całość dopełnia

Kuchnia MagdaLeny
Domowy krupnik 105

Jedna z najbardziej polskich zup. Zawsze niepowtarzalnie smakuje u mojej Babci. Podrzucam Wam mój przepis na domowy krupnik. Niezwykle łatwa do przygotowania zupa. Bardzo ją lubię, bo ma prosty skład. Do jej przygotowania często wykorzystuję rosół, który został mi z poprzedniego dnia po ugotowaniu wieprzowiny (najczęściej schabu), więc nic się nie zmarnuje! Krupnik to rozgrzewająca i bardzo sycąca zupa

Gotujemywdomu.pl
Naturalny Zielony Koktajl od BlendyGo - 5 przepisów + recenzja 188

Jesień nadchodzi wielkimi krokami, więc warto zacząć wzmacniać swój organizm. W tym celu świetnie sprawdzą się naturalne zielone koktajle. Nie od dziś wiadomo, że zielone warzywa

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z serem halloumi i winogronami 168

Sałatka z rukolą, smażonym serem halloumi oraz pomidorkami koktajlowymi i czerwonymi winogronami, z dodatkiem orzechów włoskich, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie oliwy. Tylko 5

Kuchnia MagdaLeny
Tarta z pomidorami i serkiem 166

Tarta wegetariańska w wersji fit! Przygotowana na spodzie z ciasta francuskiego, ze świeżymi pomidorami i cebulą czerwoną oraz dodatkiem naturalnego serka Bieluch. Mega prosty i szybki

Kuchnia MagdaLeny
Budyniowiec czekoladowo-orzechowy (bez pieczenia) 118

Pyszne, warstwowe ciasto budyniowe o smaku czekoladowo-orzechowym, przygotowane na herbatnikach - bez pieczenia. Składa się ono z herbatników przełożonych czekoladową masą budyniową z orzechami laskowymi oraz

Kuchnia MagdaLeny