Niyrŏz1 chcymy cojś wartko uwarzić2 i do tego ta zupa bydzie idealnŏ. Je trocha słodkawŏ, ale pasta ze curry dŏwŏ ji richtich fajny pikantny smak. [...] Artykuł Ajnfachowŏ zupa ze banii (Prosta zupa dyniowa) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchniCiasto kora dębu, zwane też korą orzechową, w wersji oryginalnej, tej najbardziej znanej z brzoskwiniami jest już na moim blogu → KORA DĘBU Tym razem wykonałam to
Kuchnia MagdaLenywykonaniu. Do wykonania tego pysznego kremu potrzebujemy niewiele składników, w tym oczywiście, najważniejsze – kremowe ziemniaki, najlepiej z dużą zawartością skrobi, np. bryza lub inne z kategorii C. Kremowości zupie nadają nie tylko dobrze dobrane ziemniaki ale również mleczko kokosowe, którego w zupie wcale nie czuć. Kropką nad „i” jest podsmażony boczek i listki świeżego tymianku. Idealnie będzie(...)masło i ustawić program Slow Cook P1. Następnie ustawić program Soup P1. Pod koniec czasu (5 minut przed końcem) dodać mleczko kokosowe, pieprz. Na patelni podsmażyć pokrojony wędzony boczek. Zupę krem z ziemniaka rozlać do talerzy, wyłożyć podsmażony boczek i oprószyć listkami świeżego tymianku. Smacznego! * jeśli nie używacie masła, dodajcie 2 łyżki oleju kokosowego
CookYourselfPicie kawy zakorzeniło się w polskiej kulturze, obecnie wiele osób nie wyobraża sobie dnia bez kawy. Przez wiele lat kawę parzyło się, zalewając zmielone ziarna wrzątkiem
Kuchnia MagdaLenyzupa wyszła tak dobra, że powtarzałam ją już kilkukrotnie:). Prawdziwie jesienne smaki a przy tym zupa jest bardzo sycąca. 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1/2 małej dyni 2 marchewki 1 pietruszka 1 por 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 litry bulionu drobiowego lub warzywnego sól, pieprz, czosnek granulowany 1. Dynię kroimy w małą kostkę, marchew i por w plastry. Pietruszkę
Szefowa kuchniBaza do zupy pomidorowej. Baza do zupy pomidorowej Pachnąca, gęsta baza do zupy pomidorowej ze świeżych pomidorów, z marchewką, selerem, czosnkiem, papryką i ziołami. Po otwarciu podgrzewamy i gotowe! Bazę możemy rozrzedzić wywarem lub wodą i podać z makaronem albo ryżem. Świetnie nadaje się także jako podstawa sosu do makaronu. Składniki: 20 dużych, dojrzałych i mięsistych pomidorów(...)fasolka szparagowa Marynowane młode buraczki Ogórki w musztardzie z miodem Więcej przepisów na domowe przetwory na zimę znajdziesz tutaj>>> Mam nadzieję, że przepis na bazę do zupy pomidorowej spodoba się Tobie i Twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj :) Miłego gotowania
Moja Książka Kucharskakuriera. Surowe warzywa świetnie zdają egzamin jako przekąski. Chrupiąca kalarepa lub młoda marchewka to idealna propozycja na drugie śniadanie. Komponując tradycyjny obiad, pamiętaj o fasolce szparagowej i kalafiorze. Zimne zupy Wytrawne zupy na zimno skutecznie gaszą pragnienie i głód. Do przygotowania chłodnika przyda Ci się jogurt, kefir, maślanka albo zsiadłe mleko. Najpopularniejsza wersja zimnej zupy bazuje na botwince, której zawdzięcza(...)przepadasz za burakami, w ich miejsce dodaj więcej ogórka, startego lub pokrojonego w kostkę. Co powiesz na kulinarną podróż do Hiszpanii, której mieszkańcy w upały jedzą gazpacho? Andaluzyjska zupa zachwyca intensywnym smakiem pomidorów w towarzystwie papryki i ogórków. To dobra opcja dla fanów pikantnej kuchni. *** LokalnyRolnik.pl to Wirtualny Targ Prawdziwego Jedzenia. Daje możliwość łatwego i wygodnego zakupu rzemieślniczych wyrobów
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!obiadowym zmieściły się posiłki na cały dzień. Termos obiadowy N’OVEEN ma pojemność aż 2 litrów, więc zmieścimy w nim odpowiednią ilość jedzenia. Szczelne pojemniki – jeśli lubisz zupy, sosy i inne płynne potrawy, to zwróć uwagę na szczelność pojemników. Termos obiadowy N’OVEEN posiada dwa pojemniki z bardzo szczelną uszczelką i jeden większy pojemnik np. na kaszę(...)dodaj passatę pomidorową, wodę, pokrojoną cukinię, paprykę i pieczarki. Dodaj też mieloną paprykę, sól i dopraw pieprzem. Całość wymieszaj i gotuj do miękkości warzyw – czyli około 20 minut. Zupa kalafiorowa z pieczarkami Składniki: 200 ml bulionu warzywnego 80 g kalafiora 60 g pieczarek 30 g marchewki z bulionu sól, pieprz Przygotowanie: Do gotującego się bulionu warzywnego dodaj różyczki kalafiora
Via Gustowywaru, można część zamrozić do późniejszego wykorzystania. Wówczas, gdy będziesz potrzebować bulionu z kurczaka, możesz zrobić z niego garnek. Po ugotowaniu kości można przecedzić rosół i użyć go do zup lub innych dań. Domowy rosół z kurczaka jest zdrowszy niż kupiony w sklepie Pośród wielu zalet domowego rosołu z kurczaka najważniejszą jest jego korzystny wpływ na zdrowie. W przeciwieństwie(...)kurczaka całkowicie się rozpadły. Dzięki temu wywar będzie gęsty i aromatyczny. Gdy wywar będzie gotowy, przecedzić go przez durszlak wyłożony papierowymi ręcznikami. Po ostygnięciu jest gotowy do użycia w zupach i bulionach. Szybko Garnuszek przefiltrowanej wody, części kurczaka i przyprawy to wszystko, czego potrzebujesz, aby przygotować smaczny i zdrowy bulion. Aby zrobić go jeszcze szybciej, użyj naczynia do gotowania
Patchwork