Przepis na tę ucztę na talerzu zaczerpnęłam z książki Nigela Slatera "Zielona uczta. Jesień, zima". Zupa jest aromatyczna, odżywcza, pachnąca ciepłem i warzywami. Idealna zupa na jesienne dni ale w upale też musi smakować wyśmienicie, wszak pochodzi z Iranu. Ja polecam gorąco, naprawdę warto jej skosztować. Irańska zupa z soczewicy. CZYTAJ DALEJ
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.