Irańska zupa z soczewicy, fasoli, makaronu i zieleniny

Irańska zupa z soczewicy, fasoli, makaronu i zieleniny

Przepis na tę ucztę na talerzu zaczerpnęłam z książki Nigela Slatera "Zielona uczta. Jesień, zima". Zupa jest aromatyczna, odżywcza, pachnąca ciepłem i warzywami. Idealna zupa na jesienne dni ale w upale też musi smakować wyśmienicie, wszak pochodzi z Iranu. Ja polecam gorąco, naprawdę warto jej skosztować. Irańska zupa z soczewicy. CZYTAJ DALEJ

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Autor

DoowaDoowa

Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, makaron, szpinak, makaron ze szpinakiem

Inne przepisy z Moje Małe Czarowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.