Ta zupa wyszła tak dobra, że powtarzałam ją już kilkukrotnie:). Prawdziwie jesienne smaki a przy tym zupa jest bardzo sycąca. 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1/2 małej dyni 2 marchewki 1 pietruszka 1 por 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 litry bulionu drobiowego lub warzywnego sól, pieprz, czosnek granulowany 1. Dynię kroimy w małą kostkę, marchew i por w plastry. Pietruszkę kroimy w bardzo drobne kawałki . 2. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy warzywa i soczewicę. Gotujemy przez około 30 minut d... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.