Zupa z dynią i czerwoną soczewicą

Zupa z dynią i czerwoną soczewicą

Zupa z dynią i czerwoną soczewicą

Ta zupa wyszła tak dobra, że powtarzałam ją już kilkukrotnie:). Prawdziwie jesienne smaki a przy tym zupa jest bardzo sycąca.  1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1/2 małej dyni  2 marchewki 1 pietruszka 1 por 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 litry bulionu drobiowego lub warzywnego sól, pieprz, czosnek granulowany 1. Dynię kroimy w małą kostkę, marchew i por w plastry. Pietruszkę kroimy w bardzo drobne kawałki . 2. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy warzywa i soczewicę. Gotujemy przez około 30 minut d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.