Zapiekanki z kalafiora to prawdziwy HIT! Na przepis natknęłam się przeglądając internet i od razu postanowiłam go wypróbować. Nie rozczarowałam się - te zapiekanki są mega pyszne
Kuchnia MagdaLenyDeserki w mini pucharkach inspirowane popularnym batonikiem Kinder Bueno. To idealna propozycja na słodki stół, przygotowany na urodziny chrzciny, wesele czy inne imprezy. Deserki składają
Kuchnia MagdaLenyPyszna, klasyczna i domowa zupa pomidorowa. Chyba nie ma lepszego dnia na publikację przepisu na pomidorówkę niż poniedziałek, kiedy to w większości polskich domów odbywa się cotygodniowy rytuał przekształcenia niedzielnego rosołu w tą jakże znaną i powszechną zupę. Z reguły jestem przekorny, więc dzielę się nim z Wami w środę, bo przecież każdy dzień na ... Artykuł Zupa pomidorowa – klasyczna
Pogotujmy.plMielona wołowina w całkiem innym wydaniu, mniej oczywistym niż sos pomidorowy, sos boloński czy chili con carne. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu... Mielone mięso
Kuchnia MagdaLenySnickers to bardzo popularny deser, który może występować w formie ciasta na biszkopcie lub kruchym cieście, ciasta bez pieczenia, tarty, a także deserków w pucharkach. I
Kuchnia MagdaLenyPrzedstawiam pizzę w rewelacyjnym wydaniu. Pizza blanca to pizza biała bez sosu pomidorowego. Przygotowana na cienkim i chrupiącym spodzie, z sosem beszamelowym oraz pysznymi dodatkami
Kuchnia MagdaLenySernik dyniowy przygotowany na korzennym, a'la biszkoptowym spodzie z masą na bazie serka mascarpone i jogurtu greckiego z dodatkiem puree z dyni. Na wierzchu sernika
Kuchnia MagdaLenyDzisiaj mija dokładnie 7 lat od kiedy założyłam bloga Kuchnia MagdaLeny i postanowiłam dzielić się z Wami moimi przepisami. Chciałabym podziękować wszystkim tym, bez których ten
Kuchnia MagdaLenyHarmonijny dobór konsystencji i smaków sprawia, że tej zupie nie sposób się oprzeć. Gotuje ją się łatwo jest pyszna, gęsta i rozgrzewająca, taka idealna na wrześniowy obiad. Do zupy można dać gęstą i dobrej jakości passatę ale ja proponuję domowy przecier ze świeżych pachnących słońcem pomidorów. Składniki na 5 porcji/ 100 g czerwonej soczewicy 1 duża marchewka(...)minut, po tym czasie dodać przecier pomidorowy wymieszany z cukrem, zioła, kurkumę oraz słodką paprykę, doprawić ewentualnie solą i pieprzem, całość gotować do momentu aż warzywa będą miękkie i zupa zgęstnieje. Rozlać na talerze, posypać natką pietruszki. Podawać. Dobrej jakości produkty do przygotowania tej pysznej jesiennej zupy kupicie w sklepie internetowym Kuchnie Świata . Polecam
Wanilia i KardamonJeśli tak jak ja gotujesz dużo zup dla swojej rodziny, pewnie masz podobny problem z “odpadkami” po ugotowaniu bulionu. Nie od dziś szukam fajnych rozwiązań jak wykorzystać warzywa i mięso po ugotowaniu rosołu. Mam na to kilka sprawdzonych patentów i dzisiaj podzielę się jednym z nich. Poniżej znajdziesz przepis na przepyszne paszteciki z mięsa i warzyw z rosołu(...)łyżki 2 bułki tartej 1 niepełna łyżeczka 1 słodkiej papryki sól i pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Po ugotowaniu rosołu drobiowo – wołowego z włoszczyzną wyjmij z zupy ugotowane skrzydełka, porcję mięsa rosołowego wołowego, marchewki i pietruszkę. Mięso ze skrzydełek obierz, usuń skórę, kości i wszelkie chrząstki. Z porcji wołowej oddziel miękkie płaty mięsa. Oba rodzaje mięs, marchewki
ProstePesto.plstir free (to nasza nazwa – niżej wyjaśniamy skąd się wzięła) Wtorek – Pieczona pierś z kurczaka z ryżem a la pilaf Środa – Burritos z papryką Czwartek – Zupa z dyni z grzanką Piątek – Makaron z domowym sosem pomidorowym Pobierz menu na tydzień Zgodnie z zasadami naszej ekonomicznej kuchni menu na tydzień jest zaplanowane tak, żeby maksymalnie wykorzystać(...)włożyć do lodówki. Rano będą rozmrożone. Potem możecie je podgrzewać jak świeże. Zamrozić bez problemu możecie też gotowe burrito. Postępowanie jest takie samo jak z plackami. Czwartek – Zupa krem z dyni Coraz więcej herbaty zamiast wody, długie skarpetki zamiast piętek, nowa ramówka w telewizji, a za oknem szaro – to najbardziej oczywiste znaki, że jesień w pełni Haloweenowy karnawał
Niedzielny kucharzJeśli tak jak ja gotujesz dużo zup dla swojej rodziny, pewnie masz podobny problem z “odpadkami” po ugotowaniu bulionu. Nie od dziś szukam fajnych rozwiązań jak wykorzystać warzywa i mięso po ugotowaniu rosołu. Mam na to kilka sprawdzonych patentów i dzisiaj podzielę się jednym z nich. Poniżej znajdziesz przepis na przepyszne paszteciki z mięsa i warzyw z rosołu(...)łyżki 2 bułki tartej 1 niepełna łyżeczka 1 słodkiej papryki sól i pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Po ugotowaniu rosołu drobiowo – wołowego z włoszczyzną wyjmij z zupy ugotowane skrzydełka, porcję mięsa rosołowego wołowego, marchewki i pietruszkę. Mięso ze skrzydełek obierz, usuń skórę, kości i wszelkie chrząstki. Z porcji wołowej oddziel miękkie płaty mięsa. Oba rodzaje mięs, marchewki
ProstePesto.plDziś zupa - petarda. My tak ją odebraliśmy, jako obłędnie pyszną zupę i nie tylko pyszną ale i pożywną. Koniecznie polecam do spróbowania przede wszystkim wielbicielom serów wszelakich. Zupa jest pożywna, syta, dość ciężka i obłędna w smaku. Miałam pyszny cheddar więc i Wam go polecam. Polecam gorąco i zapraszam do stołu. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekalorycznym daniem na obiad. Szybki obiad jednogarnkowy, który świetnie smakuje również po podgrzaniu. Kapusta z mięsem zawsze dobrze smakuje, a na jej kaloryczność wpływa tylko rodzaj dodanego mięsa. Taka zupa z kapusty i mięso na drugie danie, czyli dwa dania w jednym. Młoda kapusta nie ma jeszcze w sobie tego specyficznego kapuścianego zapachu, a dodatkowo szybciej się gotuje niż(...)która dostępna jest późną jesienią i zimą. Młoda kapusta świetnie nadaje się na surówki, zupy i dania do szybkiego przygotowania, zarówno wegetariańskie, jak i mięsne. Młoda kapusta z mięsem jest niezbyt kaloryczna, ale tylko wtedy, gdy jest w niej w miarę chude mięso. Do przygotowania zupy z kapusty, należy wybierać łopatkę wieprzową z jak najmniejszą ilością tłuszczu. Kapusta z mięsem
Kuchcik gotujeBiałko jest podstawowym budulcem mięśni, komórek i tkanek ciała, dlatego jest tak ważnym elementem codziennej diety. Odpowiada za wzrost, rozwój i odbudowę organizmu. Nieodpowiednia ilość białka
Kuchnia MagdaLeny